Site Meter Pastor Tommys Blogg

fredag 30 april 2010

Om du inte dricker whisky - kommer Djävulen inte heller att erbjuda dig en fylla!

Jag är inte lagisk på något sätt utan jag vet att frälsningen är av nåd. Man kan aldrig förtjäna frälsningen och hur perfekt du än lever, så är det ändå till sist så att det är Jesu blod som renar från synd och inte vad vi gör. Att bli kristen, innebär inte att sluta göra 11 saker och tvingas göra 30 andra. Men livet vi lever, antingen vi är pånyttfödda eller inte, lever vi i en värld som har en fysisk och en andlig dimension. I den andliga dimensionen finns det krafter som vill separera dig från Gud och som vill snärja och binda dig i mörker så att du inte ser vart du går. Det finns krafter som vill skada dig och skapa skadliga begär. Ofta möter jag kristna som har problem med olika saker, man har svagheter i sin karaktär och så frågar man hur man kan leva i seger över sin problem.

En av mina favoritpredikanter säger så här:
Om du inte dricker alkohol, kommer Djävulen inte att erbjuda dig en 37 renat!
Om du inte tittar på porr, kommer han inte att ta dig till ett horhus.
Om du är ärlig med dina pengar, kommer du inte att hamna i en härva av svartjobb.
Om du talar sanning, kommer han inte att fresta dig med en lögn.
Om du bara har ögon för din fru, kommer han inte att erbjuda dig ett vänsterprassel.
Om du endast själavårda människor av samma kön som du själv, kommer du inte att utveckla felaktiga sexuella förbindelser.
Om du inte utövar homosexualitet, kommer han heller inte att fresta dig gå på en gayklubb, etcetera.

Egentligen är det ganska enkelt. Livet har så mycket att erbjuda och Jesus vill ge dig överflöd av liv. Han vill att du skall bubbla av glädje, skaka av framgång och leva ett grymt liv. Han vill verkligen hjälpa dig att vinna. Livet med Jesus är inte ett tråkigt, mediokert liv, där man hela tiden måste spela andra fiolen. Tvärtom, med Jesus kan du äntligen börka leva, bli som ett lejon, fylld med energi, passion och kreativitet.

Men du kan inte dansa med mörkret i två veckor och stå den onde emot den tredje. Det finns ett enkelt sätt att unvika att snubbla, att vandra där det är ljust! Då snubblar du inte. I ljuset växer du med kraft och stabilitet.

Lyssna på 10 minuter av TD Jake, vilken smörjelse. Han sätter verkligen fingret på den ömma punkten.

torsdag 29 april 2010

Sängjätten rekomenderas - vilken service, de ger besvärliga pastorer till kunder


Kära bloggläsare,

efter en serie allvarliga bloggar skall jag "trötta" ut er med min säng! I hela mitt liv har jag sovit på en polyestermadrass på en performerad masonitskiva. När jag och Carina köpte första dubbelsängen, spikade jag ihop en egen insats, så att vi kunde sova hårt! När vi nu för några månader sedan flyttade, bestämde vi oss för att bli normala och köpa ett par riktiga sängar. ¨
Sängjätten hade en grym säng, till extrapris, ställbar med trådlös elektrisk motor. Det var ju som att gå från stenåldern in i rymdåldern. Dessutom var sängarna zon-indelade. Carina och alla våra vänner som köpt liknande sängar, sover som på dun, det är fantastiska sängar, riktigt svenskt hantverk. Men jag är ju lite grottmänniska. Dialekten är kraftigt guteral och liksom Zeb Maccahan och Fantomen, sover vi bäst ju hårdera underlaget är.

Jag får ont i ryggen, på de madrasser som läker alla andra ryggar! Nåväl, vi bytte bäddmadrass, men det hjälpte inte. Så jag bad till Gud, att jag skulle få favör med Sängjätten. Varför? Därför att enda lösningen var att man specialtillverkade en säng till mig, utan zon-indelning! Och att man bytte in min säng mot en ny. Vad hände, underar du då. Jo, nu tillverkar Viking Bed, inne i djupaste Småland, en specialsäng till mig. Den ser exact likadan ut som den jag har, med rymdmotor och allt. Enda skillnaden, är att den är stenhård. Därtill byter Sängjätten in den jag just köpt utan extra kostnad! Vilken favör och service. DÄRFÖR: skall ni köpa säng, åk till Sängjätten i Kristianstad, fråga efter Marie eller Daniel och säg att jag rekomenderat er. De har sängar både för vanligt folk och för pastorer som antagit grottliknande cowboy vanor.

Sängarna är fantastiska, servicen ännu bättre. Tack Sängjätten i Kristianstad.

onsdag 28 april 2010

Religionens poliser utan polisbricka och pistol, de är kejsaren utan kläder i frikyrkan!


Det finns en grupp människor jag har stort medlidande för, och som jag ber för. Det är poliserna inom frikyrkan. De finns överallt, framförallt inom social media. Åsikterna är spontana, ofta utan eftertanke och med självsäkerhet dömer de ut, den ena efter den andra och tycker att man själv är förträfflig.

Men när man synar deras arbeten, visar det sig att många av dem har ingen predikstol, aldrig leder en syndare till Jesus, ber för en sjuk till helande eller hjälper en medmänniska med lite pengar.

"På frukten känner man trädet", säger Jesus. Vad är det för träd som aldrig bär annan frukt än att kritisera?

När du läser dessa "polisers" bloggar och hemsidor", ställ dig dessa frågor:
  1. Leder denna person andra människor till Jesus?

  2. Om vederbörande kallar sig pastor, har denne någon församling överhuvudtaget?

  3. Om, det är så att vederbörande har en församling, växer den?

När vi växte upp sa vi alltid att "tomma tunnor skramlar mest". Därför är mitt råd till dig som surfar omkring i cyberrymden att vara källkritisk. Bedöm "tyckaren" utifrån det uppdrag Jesus gett oss att "Gå ut och göra alla människor till lärjungar". Har man inget resultat på det området, är åsikterna tyvärr ofta inget värda. Om de sen är teologer, baptister, cyklister eller pastorer, kvittar lika.

Men, undrar du, hur hanterar du dessa "proffstyckare?". Inte alls. Jag har inte tid med skrivbordsprodukter. Det finns alltför många människor runtomkring som håller på att gå evigt förlorade, det är dom som jag ger min tid och prioriterar. Sedan må det vara hänt att allt jag skriver och predikar inte är perfekt, men vem har hela sanningen.

Just nu har jag haft ett samtal med en företagare som söker Jesus. Vi har byggt upp en fin relation och nu skall han börja be på morgonen efter den böneguide som finns i boken "Räkna med pengar".

"Räkna med pengar" har nu gått ut till fler än 2000 hushåll och efterfrågan är stor. Vilken feedback vi fått! Fantastiskt. Tack till alla er som hört av er.

tisdag 27 april 2010

Personligt ledarskap - på väg att bli en kultbok inom sin genre!


Tisdag, min prioriteringslista är mer än välfylld och vårt arbete pulserar och bryter fram på många olika områden. Idag på morgonen har jag talat först med Etiopien och därefter med Indien. Just nu har vi många som arbetar på de närmaste projekten Nästa vecka har jag kampanj i Israel, skall bla predika i den messianska församlingen i Haifa. Väl hemma, sparkar vi igång en 6 veckor lång kampanj för att nå fler Sölvesborgare med evangelium. I slutet av maj åker jag till Indien för att lägga grunden för att kunna utöka antalet kampanjer och storleken på dem. Vi skall också filma och besöka olika arbeten vi är en del av i Delhi.


En helt annan sak är att min bok: "Personligt ledarskap", just tryckts i en andra upplaga. Boken är utgiven på Liber, och boken växer fram som en "kultbok" inom ledarskapsgenren. Den ligger på nattduksbordet hos såväl koncernchefer som entreprenörer. Genom Guds kraft, förmår vi att förvärva välstånd och framgång, lär oss livets handbok, Bibeln - och Guds kraft, det är verkligen orsaken bakom mina framsteg.

måndag 26 april 2010

När demonen binds, helas den lame mannen, se miraklet med egna ögon!

Filmen the Miracle in Silligurri har legat ute på Youtoube några år nu och har setts av en hel del. Flera av er som hört mig predika har hört om mannen som förlamad från bröstet och ner, krävde av läkaren att få en ambulans till vår crusade. Nu kan du se honom med egna ögon.

Lyssna när jag på bruten engelska ber och befaller varje sjukdomsdemon att gå, det är just då som mannen hoppar upp fullständigt helbrägdagjord!

Du får säga vad du vill, men det är kraft i namnet Jesus. När denna kraften drabbar ett samhälle, det är då som allt kan förändras. Idag finns det en rörelse i den karismatiska kristenheten, som hämmar det metafysiska, Andens oförklarliga verk och ersätter kraften från den helige Ande och kraften från namnet Jesus med något annat, jag vet inte vad.

Jag tror på pånyttfödelsen, dopet i den helige Ande och att bli drabbad av Guds kraft. Om sedan gudstjänsterna är dammiga, kyrkbänkarna utslitna och lamporna från sekelskiftet, så är det kanske inte så attraherande, men vem bryr sig om man söker Jesus.

Nu menar jag inte att vi inte skall ha häftiga gudstjänster som är i tiden. Det tror jag på. MEN, det frälser ingen - det gör kraften i NAMNET JESUS. Ruset från dunkande rockmusik, den varma gemenskapen och glädjen i en levande församling är attraherande för den vilsne svensken. Men det som gör att man i längden vandrar med Jesus är pånyttfödelsen, kraften som drabbar oss när vi tvivlar, den personliga upplevelsen av Guds väsen som gör att vi darrar som asplöv, skälver i vårt innersta eller blir heta som en karmin.

Jag vet inte om jag har lust att konkurrera med Mjällby AIF, dansbanan i Valje eller den häftiga ståuppkomikern. Jag tror på den brutala kraften i namnet Jesus som reser upp de sjuka, driver ut demoner och som slår omkull den självsäkra affärsmannen med en vindstöt från evigheten.

När jag var ny som crusader, var min engelska usel, mina predikningar ett mysterium men när kraften i namnet Jesus förlöstes ville alla bli frälsta, därför ingen kunde förneka vad de själva sett med egna ögon, de lama gick, de blinda såg, de döva hörde, demonerna for ut med skrik och i atmosfären fans kraften från evigheten - frälsningen i namnet Jesus.

söndag 25 april 2010

Har du förletts av den religiösa och sövande anden, så låt mig väcka dig!

När kommer Jesus? Igår var jag inbjuden till en liten Allianskyrka för att tala över ämnet. Därför att de flesta inser att världen har en början och ett slut. Första delen utgick ifrån frågan: "Kommer Jesus tillbaka år 2012?" Efter fikat talade jag över "Drömmen som blir en mardröm". Om den världsledare som träder fram, en människas tal, 666, människornas val, en drömledare, som blir en mardröm.

Problemet hos flera kristna är att de bråka om hur Jesus kommer tillbaka, men lyfter inte ett finger för att han skall komma tillbaka. Därför slutade jag igår med att säga att allt vad jag föreläst om är egentligen ointressant. Nu skall jag tala om det som är intressant. Att vinna människor för Guds rike. Det är syftet med era liv. Lägg mindre energi på hur Jesus kommer tillbaka och mer energi på att vinna människor för Guds rike. Det är vårt syfte.

Nu påstår förledande flera förkunnare och predikanter att det räcker med att var i Jesus. Det är en lögn! Därför att om du är i Kristus är du bestämd att bära frukt! Det är därför du är utvald! Du har fått en talent som skall förvaltas, du är en gren som skall beskäras. Varför? För att du skall bära mer frukt. Det låter så skönt, när någon säger att "det räcker att får vara i Jesu närhet!. Men om vi verkligen kommer in i hans närhet, när närheten inte är ett religiöst bedrägeri utan verkligen hans närhet då får vi kraft! Kraft till vad då? Att bara vara? Nej, kraft till att vittna.

Bifogar ett intressant klipp från youtube, det är nära nu min vän, se till att du inte grävt ner din talent när han kommer tillbaka pga av att du förletts av en religöst och sövande ande som vill få svensk kristenhet att leva ett mjäkigt liv i det fördolda. Nej, det är dags att träda fram ur hålorna och leva ut hela livet i Kristus.

Om Jesus kommer idag, kommer du att bli lämnad kvar! Läs evangelierna och ställ dig själv frågan. Hur vill Jesus jag skall leva? Lever jag så? Att din pastor eller präst säger att du är frälst och med på vägen hjälper inte. Tänk så här: Om Jesus inte menade vad han sa, varför sa han då inte vad han menade?

Nåväl, jag har predikan i min ande, nu skall jag skiva ner stolparna. Har du funderat på hur den som är född på nytt kan bli adopterad? Klockan 11 svarar jag på frågan.

Utanför mitt fönster ligger sölvesborgsviken spegelblank, en fiskare står 30 meter framför mig och metar. Han har inte fått fisk än. Kanske får jag napp för honom, vi har många sökare på gudstjänsterna nu.

torsdag 22 april 2010

Vill du bli döpt? Vi döper dig i augusti!

Den som tror och blir döpt skall vara frälst, säger Jesus. Frälst blir man genom att tro, omvända sig, be om förlåtelse och göra Jesus till Herre. Du blir inte frälst genom att döpa dig. Vad Jesus säger är att DEN SOM DÖPER SIG MÅSTE TRO! På Jesu tid fanns det många olika dop. Därför lyfter Jesus fram att du måste tro, om du skall döpa dig. Först tror du och blir frälst, därefter döper du dig som ett tecken på att du lämnat det gamla livet.

Dopet kan jämföras med när Israel gick genom Röda havet, de gick från fångenskapen under Farao, till friheten i det förlovade landet. Men de var tvungna att tro först! Frälsta blev de när de slaktade lammet och i tro strök blodet på dörrposten.
När du döper dig, är det som en begravning, du lämnar ditt gamla liv och när du lyfts upp ur vattnet, uppstår du med Kristus. Du byter rike.

Ett barn på 3 månader kan inte tro, och vi kan enligt Jesus bara döpa de som tror! Många frikyrkobarn har döpts för tidigt, de har inte avgjort sig, orsakerna kan ha varit många. Flera har sedan på ett eller annat sätt för en längre eller kortare tid, lämnat eller prövat tron och tagit ett eget beslut att följa Jesus. Nu tror de och vill döpa sig, men får inte. De är ju döpta genom nedsänkning.

Till dessa och alla andra vänder jag mig nu. Det är ok att döpa sig två gånger om man inte hade en personlig och avgörande tro på Jesus första gången. I augusti planerar vi en dopfestival i Sölvesborg, lördag - söndag, 24 -25 augusti. Om vädret tillåter döper vi på en undanskymd, privat plats utomhus. Hör av dig redan nu om du vill bli döpt, det kommer att bli en fantastisk helg.

onsdag 21 april 2010

Askmolnet kunde inte stoppa oss, nu är vi hemma efter en fantastisk hemresa!

Vilken resa. Jag vet inte vart jag skall börja. De underbara människorna i gruppen, guiden eller platserna vi besökte. Allt tillsammans gjorde att vi fick en kanon resa och våra resenärer visade verkligen sin tacksamhet, med tårar i ögonen tackade flera för livets bästa resa. Från min och Carinas sida kan vi bara instämma, det har varit en ära och en glädje att få vara era reseledare, tack för all glädje och kärlek ni gav tillbaka. Glöm nu inte att stimulera hypofysen! (internt skämt som förklaras på våra resor)

Att allt går med ett glatt humör och mycket vilja visade Eva-Britt som följde med sin man Ingmar, trots att hon har väldigt svårt att gå, gjorde hon en heroisk insats spred glädje bland oss alla.

Allas favorit var Rut 9 år, jag lärde henne att när man äter buffé måste man prioritera rätt och börja med efterrätterna, annars kan man riskera att vara för mätt när det är dags för desert! Jag tror hon förstod att jag skojade när jag lärde ut knepet att kasta potatis i huvudet på XXXXXX. Censur, jag känner att det blir för mycket för er vuxna läsare, ni kanske tar mig på allvar.

Hem resan blev ett äventyr, askmolnet försökte sätta käppar i hjulen för oss, men lyckades inte. Det tid lite extra tid men hem kom vi. Ena gruppen landade i Malmö och bussades till Arlanda. Andra gruppen, med mig och Carina, landade i Wien och bussades till Kastrup. Innan vi var framme hade vi kört fel i Tjeckien, blivit undersökta av Tyska tullen och åkt färja till Rödeby. Allt med hjärtat på rätta stället, det blir nog så när man har göteborgare på bussen, det är lite "jubel i busken" över dem allihopa!

Gemenskap och glädje på bussen, Tord, Stefan, Ann, lille David skymftar fram

Lunch på kibbutz i Nasaret. Kristina (nydöpt) funderar i bakgrunden, bl.a Gerd (nydöpt) och hennes flicka, pastorsparet Ivarson, Eklånge m.fl

På Karmel med utsikt över Harmagedon, platsen för den sista striden!

Johny Segal, arbetade hårt, engagerat och med stor övertygelse. Han är en "grym" guide.
Kan det bli vackrare än så här, Jordanfloden - här döpte vi 9, vilken höjdpunkt!

måndag 19 april 2010

Vill du se var Jesus bodde?

Här bodde Jesus! Hur kan jag veta det? Därför att Petrus barn berättade det för sina barn som berättade det för sina barn som berättade det för sina barn och sedan fick kyrkofäderna nys om det och platsen började besökas. Det var också här som Jesus helade Petrus svärmor! Petrus, som katolska kyrkan räknar som sin första biskop var alltså gift! Därför kan man verkligen fråga sig varför de katolska prästerna måste leva i celibat???Eller hur.
Idag är det Israels 62 nationaldag och vår sista dag innan hemresan i morgon tisdag. Det är också första dagen utan utflykt, ganska skönt att få smälta intrycken vid poolen tillsammans med alla de varma och underbara människorna i gruppen. En vecka går fort och naturligtvis har vi spekulerat i om vi kommer hem eller inte i morgon. Det löser sig nog. Några var nog sugna på ett inställt flyg, några dagar på stranden i Tel Aviv är kanske inte så dumt, men de flesta måste hem, så vi tror det bästa.

Mina egna intryck är framförallt värmen och gemenskapen i gruppen och dopförättningen när det plötsligt står en svart katolsk Fader (präst) och frågar om jag vill döpa honom.
Nästa resa? Ja, den blir förmodligen i april nästa år, den blir nog fulltecknad snabbt, så anmäl dig direkt efter sommaren, jag tror du och jag skulle få en kanonvecka här, ojojoj!

Du vet väl om att du är fantastisk! Bättre än du tror,
skriver Tommy från receptionens nätverk på hotellet i Tiberias.

söndag 18 april 2010

Grymt god falaffel i Druserby på Golanhöjderna

Vilken inledning vi fick på dagen. Tänk att klockan 08:00 segla ut på en spegelblank Genesarets sjö och få predika tro, om att gå på vatten och helandeunder för en fantastisk grupp människor från Sverige. Därefter åkte vi direkt upp till Salighetsprisningarnas berg, där Jesus så ofta uindervisade, satte oss på bussen och stannade till i Cecarea Filippi, där Petrus talar ut att Jesus är Messias den levande Gudens Son. På Golans höjder ser vi de gamla befästningarna, från vilka Syrien besköt Israels lantbrukare. Åt en grymt god falaffel i en härlig druserby för att därefter åka till Jesus högkvarter: Kapernaum. Sent på eftermiddagen gör vi vårt sista stopp, på den plats där Jesus grillar fisk och frågar Petrus om han älskar Honom. Ojojoj, vilken dag. Bifogar några häftiga bilder. I morgon är det biblestudium klockan 09:00, sedan en dags ledigt. Med stort intresse följer vi utvecklingen på flyghimlen. Vi tror nog att det skall gå att flyga hem på tisdag. Alla ledare har ett högkvarter. Jesu första var i Kapernaum, nästa blir i Jerusalem!
Johny Segal, ingen guide kan berätta en "story", som Johny.

Tommy, Carina inför bibelstudien på Genesarets om tro, cyklar och Olle som helades på hemlighuset i Tiberias.

lördag 17 april 2010

9 döpta, 7 svenskar, en katolsk präst och en brasilianska

Livet är fyllt av överraskningar. Idag lämnade vi Jerusalem och åkte till Karmels berg, där Elia stred mot Baals profeter, via Nasaret och besök i Maria bebådelsekyrka kom vi till Gallileen. 7!! hade anmält sig till dop, vilken fest och dröm om min förvåning, när jag ser en storväxt afrikan stiga i vattnet och titta på mig. "Vill du bli döpt", frågade jag på engelska. "Ja", svarade han. Jag gjorde mig redo och frågade efter hans namn. "Fader Oliambo", svarade han. HAN VAR EN KATOLSK PRÄST! Nåväl jag döpte honom, och höll honom lite extra länge under vattnet. På väg upp, stod en ung tjej, ombytt och tittade på mig. På bruten engelska förklarade hon att hon också ville bli döpt, hon var från Brasilien. Vad gör man! Stort jubel från vilda gruppen på land. Vi skulle döpa 7 men fick döpa 9. Nu är vi i Tiberias och i morgon bitti skall vi ut på söndagsskolesjön, får se om det är någon som går på vattnet.

Camilla!
Den katolska prästen Fader Odiambo!
Gerd!
Gun!
Ingmar!
Kristina!
Maj-Britt!
Nathalia från Brasilien!
Glädje!

Vild segerdans!

fredag 16 april 2010

Med kroppen insmord i lera. Reportage i Världen idag och 5 anmälda till dop


Idag har vi haft en anorlunda dag i Israel. Efter en stark gemensam bön åkte vi till Masada klippan. Dess historia om hur människorna där tog livet av sig när fästningen till slut, efter två års belägring, fick ge vika för Romarna, fängslar år efter år. Från Masada är det inte långt till Döda havet och titta på de här underbara vännerna. Tänk vad turister kan hitta på. Insmorda med lera, rik på mineraler, badar de i Döda havets saltrika vatten. Våra vildingar ville inte åka hem.

I kväll infaller Sabbaten och vi hade ett gripande bibelstudium om Jesus, judarna och Israel. När människor får se Gud i judarnas historia så förhärligas Han, man ser hur Ord som profeterats för tusentals år sedan idag går i uppfyllelse. Dessutom var det 5 som anmälde sig till dop i Jordan i morgon.

Sist fick vi besök av Zak, som är en av PTL:s partnership på Västbanken. En ödmjuk broder, som blivit beskjuten och hotad i över 10 år, men som är Herren och missionsbefallningen trogen.

Därtill hade Världen Idag ett dubbel uppslag om "Rektorn som fick världen som arbetsfält". Väldigt positivt. Vårt samarbete med Världen Idag växer och det är jag glad för, det är en tidning som på för de värderingar jag tror på.

torsdag 15 april 2010

Det finns utrymme på Tempelberget för ett tredje tempel

Efter en spännande förmiddag är det gott att koppla av med en falaffel i Gamla stan.

Yad Vashem, minnesplatsen efter förintelsen lämnaingen oberörd. Här ett av monumenten, direkt efter monumenten för de dödade barnen.


Förbön vid Betesdadammen. Jesus gör fortfarande vad han gjorde för två tusen år sedan.


På templplatsen. Här fanns kanske det Allra Heligaste. Gruppen lägger händerna på stenen och flera käner av att det strömmar kraft. Det finns alltså plats för ett tredje tempel på tempelplatsen, där han som utger sig för at vara gud, en dag kommer att leda världen i det stora bedrägeriet.


Vi beträder i tro den plats som tillhör oss i Jesus, tempelplatsen, härifrån skall Jesus styra världen.


Samtal och frågor är en del av en resa. Här en av våra resenärer.

Nere i födelsegrottan. Tänk att det var här det hände. Gud blev människa.


Skylten säger allt, Smärtornas väg, här gick Jesus på väg till Golgata.

onsdag 14 april 2010

Andens kraft och ett grymt fotomontage på Jerusalem och det tredje templet

Vilken dag. Oljeberget, Tårarnas kapell (platsen där Jesus begråter Jerusalem), Getsemane, Kajfas palats med fängelsehålan där Jesus satt inspärrad och Övre salen. Avslutning blev inte sämre, trädgårdsgraven där vi firade nattvard framför den tomma graven, vilken kraft.

Inte många ögon var torra på den rekordstora gruppen och flera hade svårt att stå upp när Anden verkade som kraftigast på de olika platserna.

Nu laddar vi för middagsbuffén. Oj, det gäller att prioritera rätt så man har plats kvar till efterrätterna. Dom är inte att leka med.

Vilken gruppp vi är och vilka underbara människor som är med på resan, det är nåd att få vara med.

Fick inga bra foto idag så jag skickar med ett suggestivt foto på tempelplatsen i Jerusalem, som du kan se har någon gjort ett fotomontage och lagt en det tredje templet istället för Klippmosken.

Ja, man tänker på Jesu tillkommelse när man är i Jerusalem.

tisdag 13 april 2010

På plats i Konungens huvudstad Jerusalem

Shalom mina vänner,
anlände till Konungens huvudstad Jerusalem får några timmar sedan. Det är verkligen en upplevelse att komma tilll Israel. Vi har ett kanon hotell med bästa läge på King George Street. Nyrenoverade rum och allt på promenadavstånd. Det känns verkligen gott att kunnna låta gruppen strosa omkring själva på kvällarna och uppleva Jerusalem. Resan har tagit hela dagen och efter inkvarteringen på hotellet har vi ätit middag och jag måste säga att maten var fantastisk. En stor härlig buffe, med massor av sallade, varmrätter och efterätter. Dessutom var det en väldigt god stämning runt borden. Det känns som om många redan hittat varandra och det är värdefullt. Vi avslutade kvällen med en kort samling och förväntningarna är höga. I morgon är det väckning 06:30, bussen rullar 07:45 och första anhalten är Oljeberget.

måndag 12 april 2010

Israel, Zambia, Indien, sekreterare och divanen på fel sida


I morgon 04:00 lämnar vi Sölvesborg och flyger med 50 svenskar pilgrimmer till Israel. Vilken resa vi får. Jag bloggar varje dag med foto, så ni här hemma kan vara med oss.

Idag har det varit fullt upp sedan tidig frukost. Vår afrikachef flyger till Zambia nästa vecka för att träffa pastorer och planera höstens stora kampanj i Lusaka. Indien har sms:at och mejlat angående mitt besök senare i maj och därtill håller jag på att eventuellt inleda ett samarbete med någon som kan hjälpa mig med våra crusade skolor och kommande bibelskolor. Det är underbart att arbeta för Jesus. Till det jordiska. Sedan vi sålde husest har vi gett bort allt. Även nya grejor, idag gav vi bort vår skinnsoffa. Väldigt fräsch och bara några år på nacken. Hon som fick den har varit ensamstående sjukpensionär i flera år, vad härligt att få ge henne en soffa hon inte kunnat köpa själv. När den nya kom, så var divanen på fel sida! Vi väntade tre månader på soffan, risken är att vi nu får vänta tre månader till.

Därtill har jag haft besök, en av mina nyfrälsta vänner var hos mig två timmar och bad om råd, både av mig och Gud. Den här killen är kanon, han har en grym potential på flera områden, fantastiskt att få vara hans coach, både andligt och i övriga livet.

Nu måste jag ringa till Israel, jag har en del möten angående vårt arbete när vi ändå är nere. Frågade du vad jag behöver? Medarbetare! Jag har redan många, inom Folkkyrkan och PTL, det är de som gör det stora jobbet. En av dem är broder Tord, han hjälpte mig med soffan innan idag, stark som en björn och med ett stort hjärta för människor. Hemligheten bakom tillväxt är att lyssna till Anden, lyda, Guds kraft och medarbetare. Akut behöver jag ytterligare en sekreterare, en säljare (av mina managementskurser) samt en utbildningschef.

Du får gärna hjälpa mig att rekrytera.

I övrigt kan jag bara konstatera att Listers stolhet, Maif, laget i våra hjärtan ligger fyra i allsvenskan. Vilken bedrift!

söndag 11 april 2010

Global Impact - our goal!


När hungern efter att erövra världen för Kristus mättas, dör vi sakta inifrån! För någon innebär detta att evangelisera släkten, grannarna och vännerna. För någon annan innebär det andra grupper av människor. Men alla, som är en del av Kristi kropp är en del av uppdraget. Vilken uppgift vi har, är mindre viktig. Viktigt är däremot att man gör det man är kallad till - därför att uppdraget bedöms efter helheten. Inför Kristus kommer vi att bedömmas utifrån den talent han lade ner i oss. Det kan vara fyra själar i din omedelbara omgivning eller 4 miljoner över hela världen. Men är du inte hungrig kommer du inte att nå varken 4 eller 4 miljoner.

Idag mättas Kristi kropp i västvärdlen av annan mat. Proppmätta på denna världen avtar hungerna efter själar och våra kyrkor dör. Spelar ingen roll hur bra evenemang vi har, hur mycket sökare vi drar till kyrkorna om inte hungern finns hos de troende.

Min dröm är att påverka världen globalt. Vad vi gör idag inom PTL, är fantastiskt men det är ändå väldigt lokalt. Vår broder Bonke har satt ribban, idag samlar han miljonpublik på sina kampanjer. Jag tror att det går att hoppa högre! Därför att Bonkes exempel har hjälpt oss att tro. Jag tror att PTL och SOS (om Herren dröjer) kan ha tvilling crusades som tillsammans samlar 3- 4 miljoner människor ett veckoslut, kanske tom 5- 6 miljoner. Om vi drar igenom flera sådana crusades under ett år, då skakar vi världen med evangelium och det tror jag att Jesus vill att vi skall göra. Blir du hungrig? Jag blir vild av hunger! Tänk dig själv, hundratusentals människor som i ett nu blir födda på nytt och vars inre tomrum uppfylls av den helige Ande.

Nu måste jag skriva färdigt predikan, jag har ett annat ämne. Tisdag åker vi platsen där vi en gång i framtiden skall få redovisa hur vi förvaltat våra talenter, Jerusalem.

lördag 10 april 2010

Väcktes av SOS bön, 56 mil från Stockholm!


Det finns en församlingsplantering i Sverige som mitt hjärta klappar för och det är SOS Church i Stockholm. Till helgen har de döpt 38 personer sedan starten i augusti 2009. Prognosen är alltså fler än 50 första året. Vilka är då dessa 50? Ja det är inte församlingsbarn, eller troende som SOS hjälpt att ta beslut om dop. Det är nyfrälsta människor direkt utifrån. Lejonet från Juda ryter i vår huvudstad och på frukten känner man trädet.


Vi har haft flera lyckade församlingsplanteringar de senaste åren i våra större städer. Men deras momentum har hämtasts inifrån. Tillväxten har till stor del bestått av redan kristna, även om nya tillkommit. SOS start är unik och den bör uppmärksammas. Varför? Därför att den bär Aposteln Paulus kännemärken. Det är korset och kraften, inget annat och det är det jag älskar med SOS, Johannes och hans vilda gäng. Det är den smörjelsen som fick mig att lämna rekorstjänsten och den civila karriären, den fysiska, råa kraften av den helige Ande.


Som ni vet så lägger jag mig tidigt och stiger upp i ottan. I natt var det bön i Stockholm, pionjärbön på SOS, från 22:00 till 02:00. 22:00 då sover jag redan. Tro mig när jag säger att mellan 22:00 och 04:00 sover jag som en stock, men i natt vaknade jag. Något väckte mig. Jag har ingen annan förklaring annat än att det var Lejonet från Juda, SOS vilda bönemöte i Stockholm som hördes ner till Sölvesborg via vattnet. Bäva månde den Onde!


Vad vill vi då? Jag bloggar vidare om det i morgon, då jag kommer med en utmaning till Johannes. Det handlar om GLOBAL IMPACT. Vad pratar du nu om Tommy? Ja du, om Herren dröjer så kommer svaret i morgon, just nu är jag så uppfylld av Anden att jag måste avlägga ett primal skrik i tungor.


fredag 9 april 2010

Programmerad för framgång


Godmorgon kära bloggläsare!

Efter bön och Bibel väntar en intensiv dag. Brev skall skrivas, samtal ringas och en hel del måste planeras. Det känns som om det var länge sedan jag var ledig nu, tror jag kan ta en halvdag i morgon lördag. Söndagen är fullbokad, måndagen överbokad och tisdag morgon 04:00 åker vi till Israel. Vi är väldigt tacksamma till Gud att så många vill följa med. Vår resa är faktiskt mer än fullbokad, vi har fått säga nej till många. Det är nåd och jag vet att vi får en fantastisk resa.


Att be är en förutsättning för ett liv i seger. I min bok "Räkna med pengar", så går jag i det avslutande kapitlet igenom hur du kan be på morgonen. Därför att varje dag måste vi förnya vårt sinne. Jag lägger ca 90 - 120 minuter varje morgon på mig själv. En del av tiden läser jag högt och sakta, blandat med bön i Anden. Bibeln (evangelierna) eller böcker som motiverar, talar tro och som "triggar" mig. När jag ber så inleder jag med att upphöja Gud, därefter så tar jag en lång stund då jag ber ut hur jag vill vara och till sist ber ut de mål jag just nu strävar efter.


Under hela sessionen så läser, ber och talar jag högt, så att jag kan höra mig själv, samtidigt som jag blundar och kan se vad jag ber om på näthinnan, "jag kallar på det som ännu inte finns som om det redan fanns". "Allt ni ber om och begär", sa Jesus, "tro att du har fått det och det skall vara ditt!" Förstår du? För mitt inre så har det redan skett, när jag är klar är jag redan i mål. Himmelen är på min sida och arbetar frenetiskt på att det jag redan har, nu skall manifesteras i det fysiska. Whow!


Jag är helt övertygad om att Gud vill framgång och välgång för sina barn, det är därför som han instruerar oss att "förnya vårt sinne!". Dvs, ta bort tankar som är fel och föra in tankar som är rätt. Det är det jag gör, jag omprogrammerar mig själv utifrån livets handbok Bibeln och den programmerar för kärlek, ödmjukhet, generositet, överlåtenhet, dvs framgång.

torsdag 8 april 2010

Utan syfte, blir det tradition och religion


"Min är att göra hans vilja som har sänt mig och att fullborda hans verk." Joh. 4:24. Jesus hade ett tydligt mål med sitt liv. Att Göra Guds vilja och fullborda hans verk. Konsekvensen blev att allt Jesus gjorde hade ett syfte som gick tillbaka till hans målsättningar.

Detta blir tydligt, speciellt vid de traditionsbundna högtiderna i Jerusalem: På den sista dagen, den största i högtiden, stod Jesus och ropade: ”Om någon törstar så kom till mig och drick” Medan prästerna gick i procession och hämtade vatten vid en källa i Jerusalem, började Jesus predika. Traditionen, som blivit religion, hade inget syfte. Det var bara något man gjorde som inte ledde någonstans.

Påsken är ju sådan högtid i många kyrkor, även inom frikyrkan. Tradition och religion. Att vi samlas gravallvarliga på långfredagen har inget med Jesus att göra.För den som verkligen är frälst är det långfredag och påskdag varje dag! Det var ju det Jesus sa! "Gör detta till åminnelse av mig!" Han säger inte att vi skall fira påsk till åminnelse av Honom, utan nattvard! I Nattvarden ryms egentligen alla högtidernas budskap. Personligen börjar jag varje morgon med nattvard!

När vi gör saker, utan ett egentligt syfte, så avstannar församlingen. Detta är ett vanligt mönster och det går snabbt att omvandla något Gud gjort, till en tradition vi vill bevara.

Kristi kropp kan inte ha annat syfte än Kristus själv: ”Jag har kommit för att söka och rädda det som är förlorat”.

En fiske båt är flexibel. Ena dagen storm, andra vindstilla. Olika fiske, olika arter. Vissa dagar finns det ingen fisk, en annan jobbar man på att underhålla båten. En vinter måste man bygga om, en annan byta fiske utrustning, men alla på båten vet, att utan fisk så kommer båten att få ligga i hamn.

I hamnen är det skönt, då vet man vad man kan förvänta sig. Den ena dagen är den andra lik. Problemet är bara att till sist så har man ingen båt. Andra slutar fiska och kör turistturer, jul och påsk. Kör man turister finns det ingen mening med att hålla fiskeutrustningen fräsch, vi gör som vi brukar och istället för att fiska, berättar vi om hur man fiskar. En dag drar man upp båten på land och sedan minns man hur det var förr. När man fiskade.

Men vi är inte ett museum, eller en turistbåt för att underhålla kristna, vi är kallade till att utvecklas till "fishers of men", människofiskare.

onsdag 7 april 2010

Bön, Bibel och biltvätt före 0800

Onsdag morgon. Vaknade 05:30, efter bön och Bibel, snabbtvätt av bilen var jag på kontoret strax efter 0800. Administrativ dag, med samtal, planering, stor ledarsamling och till sist styrelse möte. Är nog inte hemma förrän 2130 ikväll. Massor av email att svara på, därtill mailbombar mig Peter Rai, PTL:s direktor i Nepal, med frågor inför kampanjen. Därtill är både Inter och Barca i semifinal det ända som fattas är att Modo skulle varit i hockeysemi.

Tackbreven från konferensen strömmar in, så hör skrev en besökare:
Hej, vill bara skicka ett varmt tack till er i PTL Ministries och Folkkyrkan för en fantastisk helg. Den helige Ande var verkligen verksam och Guds kraft förlöstes såväl i mötena som i gemenskapen mellan dem! Tack alla underbara människor som möjliggjorde detta. Om Herren dröjer och Gud vill så ses vi, om inte förr, så under nästa konferens.

tisdag 6 april 2010

"Stå Djävulen emot och han skall fly ifrån dig!". Men hur gör man?


"Du kan inte dansa med den onde i två veckor och sedan tillrättavisa honom den tredje!" Frasen är från Kanal 10 och de tre program jag spelade in idag på morgonen. Kanal 10:s personal och ledning är hjältar. Den insats de gjort genom åren är beundransvärd, jag vet därför att jag följt arbetet från insidan. Med Börje och hans pojkar i spetsen har man satsat eget kapital under lång tid för att få projektet att lyfta och det gör det nu. Kristen TV är en väg rakt in i köket hos svensken. Här kan man, utan att grannen vet det, lyssna på vad Jesus gör idag. Stor eloge till Kanal 10.


Min målsättning är att PTL:s program skall innehålla flera olika programinslag som lyfter fram vad Jesus gör inom våra arbeten. Därför delar jag in mina bibelstudium i korta delar, som avslutas varje gång, men som byggs på gången efter. Jakob säger att du skall: "Stå Djävulen emot och han skall fly ifrån dig!". Men hur gör man? Om detta undervisar jag nu i tre veckor på Kanal 10. Undervisningen finns också att köpa i sin helhet från PTL Ministries.


Peter (PTL:s direktor i Nepal) är nu i full gång med att planera kampanjen i slutet av maj. Just nu jobbar han heltid med förberedelserna och han berättade att tom hinduerna hjälper honom, snacka om att vi har favör!
I Etiopien är vår Afrika direktor Shiferaw på väg till höstens crusade stad. Denna gången väntar vi ca 100 000 besökare!

måndag 5 april 2010

Gym, Kanal 10 och dop i Nepal

Annandag påsk, en härlig konferens är över. Vaknade strax efter 6 i morse, efter nästan två timmars bön och bibel sprang jag ut till gymmet. En härlig morgon. Jag bor vid havet och vägen ut till gymmet följer kustlinjen. Det står skrivet att ”Gud förnyar vår ungdom” och det tror jag på. Jag tror också att vi skall ta hand om våra kroppar, det är en fantastisk skapelse vi bor i, eller hur. Nåväl, träningen gick bra idag och tempot hem förvånade mig själv. Efter en lång fika med Carina och Becka så väntade jobb. I morgon (tisdag) är jag på Kanal 10 hela dagen och spelar in och det tar en hel dag i anspråk att planera 3 program.

PTL:s direktor i Nepal, Peter Rai, har just avslutat en av våra minikampanjer i de nepalesiska bergen, en udda och tuff stam som håller stenhårt på hinduismen, men vi ändå fick döpa 6 personer sista dagen. Det är Peter som vikit upp byxorna och ser ut som han är i en vilda västern duell.

söndag 4 april 2010

Den enda gången det är underbart att bli knockad är när DHA slår ut oss!

När Paige under sin predikan lämnade utkastet och gav sitt personliga vittnesbörd föll den helige Ande och Guds nåd och Jesu härlighet växte fram. Vilken gudstjänst. Lovsång, glädje, examen av två distansklasser (underbara elever) och när Paige trodde hon var klar, bad jag henne profetera över fem personer. Malin, som är på väg att bli predikant. Rebecka, som kallelsen håller på att växa fram i. Johan, tävlingsbobybuildern. Tord, varmhjärtad och trogen samt Ryefalk, som just överlevt en hjärnblöding på 10 000 m höjd (på väg till Tanzania!) men som genom ett mirakel överlevde. Ibland faller Anden på ett sätt att hela atmosfären blir elektrisk. Detta var en sådan morgon. Tack Jesus att jag och vi får vara med på vägen. Vilket möte, ojojojoj. Jonas, med den stora rösten. Till examenelverna sjöng Jonas "Jag har lovat trohet till Guds Lamm..." Inte ett öga var torrt och luften drypte av smörjelse.

Mina två favorittjejer: Becka och Mollie, wow!

Paige bar fram ett kraftigt budskap över flera, bla min dotter Rebecka! Jag har en fantastisk son också (tycker jag) men han är svårare att fånga på bild.

Johan tävlar i bobybuilding och var på väg in i svensk boxningselit. Men under eftermötet vek sig benen när Guds kraft knockade honom totalt! Det finns bara en gång i livet när man vill bli uträknad, och det är när Guds kraft kommer över oss.

Ja, ibland underar jag själv hur det egentligen står till. Men lördag em, var ett kraftmöte, harpunfiske på .... ja vadå? Vågar inte skriva ut det, du får köpa predikan om du lovar att inte lämna den till, ja vilka då? Den som har förstånd må använda det, därför att det handlar om en människas tal.

En av fem finska elever som tog examen. Vi är grymt stolta över våra finska elever, de har sisu!