Site Meter Pastor Tommys Blogg

lördag 27 november 2010

Från bedragare till prins

När Jakob trodde allt var slut, fångad mellan en rasande Laban och en hämdlysten Esau, så lämnades han ensam. Han gick ner i en livskris. Men han var inte ensam - någon mötte honom i djupet. Han gick in i mörkret som Jakob - bedragaren, men kom ut som Israel - Guds prins.

Just nu undervisar jag på temat "Hur du vänder mörka stunder till ljusa dagar".

torsdag 25 november 2010

När både företaget och barnen blir vinnare



Parallellt med vårt väckelsearbete inom PTL har vi, med stort hjärta, gått in och hjälpt barn i 6 länder. Föräldralösa barn i utsatta länder. Projekten har varit underfinansierade och vi har inte visst hur Herren kommer att hjälpa oss.

Men i så upplevde vi Herrens ledning att att utvecka ett sätt för företag att kunna köpa annonspaket, där hela kostnaden går direkt till barnen i tredje världen. Ett arbete där framförallt barnen blir vinnare, men också företaget. På vår hemsida: http://www.ptlchildrenaid.com/ så berättar vi mer.


Flera olika företagsledare är nu med och drar för arbetet. Alla arbetar ideellt. Jag har min försörjning från Folkkyrkan och PTL Ministries, de andra har fasta jobb, vilket gör att 100% går direkt till ändamålet. Vi vill kunna hjälpa så många som möjligt.


Är du inte företagare? Presentare ideen för det företag du arbetar på! Du kan också rekvirera broschyrer från PTL Ministries, skicka en email till vår info adress.


I Nepal så har vi just tagit på oss ansvaret för 16 föräldralösa barn som stod helt och hållet utan underhåll. De riskerade att kastat ut i prostituition och droger. Vi har inte pengarna, ca 6000 kr i månaden, men måste lösa det på något sätt.


tisdag 23 november 2010

Nyfrälsta högkasthinduer, utgör grunden för ytterliggare församlingsplanteringar

Rapporterna efter sista crusaden i östra Nepal fortsätter att strömma in. Vi hade planerat att starta upp 1 församling. Men, pga av att så många hinduer blev frälsta i bergssamhällen där det inte finns församlingar, växer nu antalet församlingsplanteringar.
En av dem, består ca 20 högkasthinduer, braminer. De är helt tagna av mötet med Jesus och de ofattabara helanden som de själv eller deras nära och kära fick uppleva.

Det här är oerhört stimulerande.

torsdag 18 november 2010

Mordhot och bombhot, sanningen om sista crusaden

Kära vänner,
tack för all förbön och uppmuntran. Det har nu gått någon dag sedan jag kom hem och kan nu berätta lite mer om vad som verkligen hände i östra Nepal.
Sanningen är att redan 2 veckor före kampanjen kom det första bombhotet. Marknadsföringen hade just dragit igång när vår coordinator fick första telefonsamtalet. "Ställ in kampanjen för vi kommer att bomba den". Allvarligt, ja absolut därför att det är inte så många månader sedan en katolsk präst fick sätta livet till, efter ett bombattentat.

Men det stoppade inte där. Pastorerna i kommiteen mordhotades också, vilket ledde till att de drog sig ur. Två veckor före crusaden avgick nästan alla. Detta i sin tur ställde till stora problem, därför att en crusade byggs upp runtomkring en ledningskommittee, där varje ledare representerar ett departement. Departementen har i sin tur ansvarar för olika ansvarsområden utifrån arbetsbeskrivningen i PTL Gospel Crusade Manual.

Vi fick därför snabbinkalla folk från Kathmandu som vi arbetat med tidigare och så fortsatte det. Brev spreds i regionen som både hotade och baktalade syftet med kampanjen.

Det var därför inte lika mycket folk förta kvällen när jag kom till crusaden. Vi hade tre nivåer av säkerhet. Ortspolisen samarbetade med oss, så de var där. Därtill hade vi hyrt in en privat säkerhetsstyrka och utöver det fanns det ett antal civilklädda f.d maoistiska frihetskrigare som blandade sig bland publiken.

När första mötet drog igång var det inte fler än 1000 besökare och jag skulle vilja uppskatta att 90% var lågkast hinduer som kommit ner från bergsbyarna. När jag började predika upplevde jag direkt en närhet av Jesus och den helige Ande och smörjelsen växte ju längre mötet gick och när vi slutligen kom till frälsningsinbjudan, ville alla ta emot Jesus. De var oerhört villiga och när jag började be för sjuka i Jesu namn så blev, i förhållande till antalet besökare, fler än någonsin helade och så fortsatte det. Konkreta helanden som missbildade fötter som vreds rätt, ögon som öppnades och som du kan läsa längre ner, det var tom så att en kvinna som blev helad, hann få det bekräftat av läkare.

För varje kväll kom alltfler hinduer som verkligen fick möta Jesus. För varje dag som gick ökade hoten. Men när lördagen kom och sista mötet var avslutat hade inget hot förverkligats.

Vad händer nu? Nu startar vi en församling på den här platsen, den är redan i gång. I byarna följer pastorerna upp de som blev frälsta och vi fick verkligen röra om i grytan.

Nepal är världens enda land, där det står inskrivet i konstitutionen att det skall vara ett hinduland. Nepal är extremt fattigt, underutvecklat och behöver all form av hjälp.

I vårt nätverk finns idag ca 200 pastorer. Alla har de små församlingar och ingen av dem har någon utbildning. Massor av församlingar är på väg att växa fram, problemet är att pastorerna är helt otränade. Det krävs in jätteinsats, inte bara av PTL, utan många måste hjälpas åt.

Vi skulle vilja ta ett helhetsgrepp och hjälpa hela det här nätverket, med utbildning, support och vänskap. Men det är ett stort steg att ta ansvaret för så många. Vi ber om resurser och vet samtidigt att om vi kan hjälpa dessa 200 försmalingar och pastorer att etableras och börja växa så kommer Jesus genom dem att kunna nå massor nepaleser.

Tacksam om Ni som läser kan stå med oss i bön. Nepal är liksom taket på Indien, kan evangelium ta riktig fart här, så kan vi genom Nepal börja påverka de delar av norra Indien där det är väldigt stängt idag.

söndag 14 november 2010

Läkare bekräftar mirakulöst helande

Just landat i Delhi. I morgon skall jag besöka bibelskolan och PTL Children AID:s arbete här i Delhi. Kvinnan på bilden hade ett ovanligt vittnesbörd. Hon var med på första crusade mötet i onsdags och hade då en konstaterad, växande tumör i magen. På torsdagen skulle hon på återbesök till läkaren, som kunde konstatera, vad kvinnan redan själv känt, tumören var borta!
På fredagen kom hon på nytt och kom fram och berättade vad Jesus gjort! Fantastiskt.

Jag håller på att smälta intrycken. Vi har sällan mött sådant motstånd. Vårt Kathamndu team och PTL:s ledare pastor Peter Rai har stått för en fantastisk insats. De har verkligen prövats de senaste tre månaderna. Jag är väldigt tacksam till deras förarbete. Utan pastor Peter och hans teams hårda arbete hade inte Jesus kunnat göra allt det underbara hon gjorde de här dagarna. Bombhoten gjorde att de flesta frivilligarbetarna inte vågade hjälpa till och många kristna inte kom på crusaden. Men det gjorde hinduerna och det är ju det som räknas. Att nya själar blir frälsta.

lördag 13 november 2010

Helt blind sedan två års ålder, ser knivskarpt

Klockan är kvart i två på natten, jag anlände till Katmandu efter ett sent kvällsflyg. Crusaden avslutades i em och jag har nog aldrig varit med om så många helanden i förhållande till folkmängden. Pojken på fotot hade varit totalt blind sedan två års ålder, under förbönen i em öppnade Jesus hans ögon.
Jag återkommer i morgon, därför att vi har ett mirakel som läkare hann titta på. Kvinnan blev helad i torsdags, han en läkartid i fredags och kunde intyga att även läkaren bekräftade att tumören i magen var borta.
Reser nu till Delhi där jag bland annat skall besöka de barn med HIV/AIDS problematik som vi hjälper.

fredag 12 november 2010

Busschaufför dödshotad i Nepal

Inför crusaden i Nepal så har vi hyrt in 25 bussar som hämtar folk som bor uppe i bergen. Idag när chauffören med fullastad buss skulle köra från en hinduby, så hindrades han av närmare 150 hinduer. "Vi vill också till helande kampanjen sa de, hämtar mer bussar annars dödar vi dig!"
Chauffören ringde darrande av skräck och frågade efter fler bussar och vi fick los två bussar till, fyllda med lågkast hinduer från bergsstammarna i Nepal. ALLA - stod längst fram vid scenen och ALLA - bekände Jesus som Herre och Gud när jag bad fräslningsbönen med dem! Sancka om dramatik.

torsdag 11 november 2010

Chockerande mirakel och bombhot i Nepal

Flickan på fotot hade ett helt missformat underben. Hennes högra fot stod i 90 graders vinkel bort från kroppen. Under förbönen i Jesu namn flyttas foten (90 grader) och vrids rätt och när hon kommer upp på scenen för att vittna, så pekar foten framåt! Ett enormt mirakel, men hon haltade fortfarande och det verkade som om det fortfarande var fel på fotleden. Men Jesus var inte klar.
Jag sa till henne att jag trodde hon kunde bli helt återställd. Vi började gå tillsammans, ropa på Jesus, gå allt snabbare för att till sist springa. Miraklet fullkomnades, inför en jublande publik blev hon fullständigt helad och åskådarna kunde verkligen se hur underbenet och flickan helades, hela hennes varelse rättades upp.
Tyvärr fick vi inget foto på den unga kvinna framifrån. Just när jag började be för sjuka och människor började bli helade, manifesterade hon kraftfullt. Flera pastorer skyndade till hennes hjälp för att bära bort henne. Men hon fick omänskliga krafter och knockade två! fullvuxna pastorer, och var en hårsmån från att slå ut Bertil från Sverige med en karatespark. Det krävdes fem fullvuxna män, för att bära bort denna kvinna som inte kunde ha vägt mer än 40 kg. Hur gick det då? Som du ser kom hon upp på scenen. Helt befriad, men ännu mer! Hon berättade att hon, trots sin unga ålder varit svårt nedbruten av värk, men när mörkret fick ge vika i Jesu namn, så försvann också all värk. Han var fullständigt befriad och frisk!
Internet är långsamt så jag får visa fler foto sedan, men samma kväll blev en kvinna som varit helt döv i 18 år helad. En annan kvinna som varit fullkomligt blind, totalt mörker i 20 år, fick synen tillbaka, etcera. Samtidigt som detta sker är allt ett stort kaos. Många fler vill komma, men vågar inte därför att kampanjen bombhotats. Vi har därför kopplat på en stor säkerhetsorganisation. Både polisen och militären skyddar oss, samt privata livvakter. Två kvällar har gått, två återstår. Tredje kvällen brukar smälla högst och nu kan inte människor hålla sig borta, ryktesvägen vet vi att många kommer att trotsa hoten - varför? Därför att vad Jesus gör är bara alltför fantastiskt.

onsdag 10 november 2010

Tidiga mornar i Nepal

God morgon kära bloggläsare
Hoppas Ni mår bra allesammans.
Här i Nepal är det tidiga mornar och en rätt kraftig dygnsomställning. Det tar minst en vecka att ställa om tiden, 5 timmar och då är jag ofta på väg hem igen. Vilket innebär att när jag kommer till Sverige är jag 5 timmar fel.
Nåväl, det kunde varit värre. Presskonferensen igår gick bra och idag så kommer alla tidningarna och tv-kanalerna till kampanjen. Bertil, som är med mig från Sverige är ute på gatorna och kör Street Healing (ber för sjuka på en stol) och själv skall jag strax kasta mig ut i en bil som tar mig till inrikesflyget. Det är vekligen Indiana Jones stuk på Nepal.

Kampanjen pågår i 4 dagar, och då det varit ganska oroligt är vi jättetacksamma om ni tänker på oss varje dag i bön.

Tommy

fredag 5 november 2010

Evangelium till så många som möjligt

Ingen vet när, men förr eller senare kommer Jesus tillbaka. Vårt uppdrag är att predika evangelium till så många som möjligt. Att nå de onådda, samtidigt som de församlingar som finns förnyas och blir livskraftiga.
Allt detta är ett gigantiskt tillsammansarbete, som ytterst sett leds av Jesus. Så ser jag på de arbeten jag får fungera i. Folkkyrkan vars uppdrag först och främst är lokalt. Att vara en levande församling i Sölvesborg, ett arbete som delas med de heliga här på orten. Min uppgift är att förlösa, ge energi, utbilda och hjälpa de troende att växa i Jesus, att bli mer lika Honom.

PTL:s uppdrag är annorlunda, det är ett internationellt samarbete, där vi får utgöra en liten del i allt det, som många gör tillsammans utifrån ett globalt perspektiv. Det är därför jag åker till Nepal och Indien nästa vecka, det är därför vi sänder TV.

Nyckelordet är tillsammans och i den helige Andes kraft för att utbrede Guds rike. Jag är personligen väldigt tacksam för alla jag och vi får samarbeta med och det är många.

Det är också vktigt för mig att allas insats räknas. Alla kan inte göra lika mycket, ingen kan göra allt och vi har olika uppgifter. Men när många "kommer rätt" i kallelsen växer ett harmoniskt mönster fram, en dynamisk rörelse i vilken Jesus kan arbeta. Hans kropp, församlingen.

Nästa vecka bloggar jag från Nepal och det kommer att bli spännande. Vi hoppas på flera församlingsplanteringar som en direkt konsekvens av kampanjen.
Herren vare med dig!

måndag 1 november 2010

Foto och lite svammel från helgen

Tack till Jesus, till alla Er som ger oss förtroende att få betjäna, undervisa och bygga upp Kristi kropp. Det är med stor nåd och respekt vi tar emot i Sölvesborg.

Tack till lovsångs teamet som lyfte lovsången till en ny dimensioni helgen. Elaine, Mirjam, Jonas, Fredrik, Christian, Mudde, Rebecka och Markus! Himlen var med.

Tack till alla Er som arbetade så hårt och till alla Er som utgör Folkkyrkan i Sölvesborg, vår bästa tid ligger framför oss och tillsammans utvecklar vi Din bästa församling NU!

Pontus gick rakt in i våra hjärtan. Tack Jesus för vad du gjort i hans liv och för vad han i Din kraft får betyda för många. Pontus lärde mig att det finns tre motorcyklar i Bibeln; Harley David(son), Victory och Triumf. Han ringde idag och hade hittat en Victory som han tyckte jag skulle köpa. Jag hade min första bike när jag var 6 år gammal, en ombyggd ILO 98 CC. 1976, 16 år gammal köpte jag den snabbaste 125:an, en Zyndapp. Japanarna var som flickmopeder. 19 år gammal köpte jag trots allt en Honda 650, den var slö. Men, på den tiden var skärmarna kromade! Hur jag såg ut? Jag hade axellångt eldrött hår. Hade svart knuttejacka, en sån där i getskinn, sommar som vinter, boots eller trätofflor. Sister Paige talade på bl.a på lördagskvällen. Hon är verkligen använd av Jesus.
Nils G är en av mina nyaste vänner. Vi är på samma linje ....
Det blir varmt när man är många. Rast på gatan under seminariet om tro

Gå gärna in på http://www.pontusjback.com/ och läs Pontus blogg om vad som hände på toaletten!