Site Meter Pastor Tommys Blogg

torsdag 30 december 2010

Ny bibelskoleplantering i februari


Äntligen kommer vi igång med vår nästa bsk plantering i Israel. I mitten av februari öppnas portarna för Jaffa Training Center - equipping the Saints for the ministry of Jesus Christ.

Om allt går i lås får vi även en nystart på Jerusalem TC, som fokuserar mbb:s (muslim background beleivers) från Västbanken. Vilket gör att vi under 2011 kommer att arbeta utfrån tre platser: Ashdod, Jaffa och Jerusalem.

Därtill fortsätter vi att hjälpa judar hem till Israel. Vi räknar med att hjälpa drygt 1250 judar hem under 2011, alla huvudsaklingen från Etiopien, en av Israels förlorade stammar (Dans stam).

söndag 26 december 2010

Jesus är oslagbar

Jesus gör den fantastiska utfästelsen att ”allt är möjligt för den som tror” och visade i evangelierna och apostlagärningarna att det är så. De som trodde på Honom gick på vattnet, helade sjuka, förflyttades i tid och rum, befriade besatta, fick fängelsedörrar att öppnas och väckte upp döda. Allt med ett syfte; att utbreda Guds rike. Vilken av alla religioner och nyandliga rörelser, kan slå den kraft som finns i namnet Jesus?

· Det finns de som påstår att de kan tala med hundar - Jesus talade till vinden så den mojnade!

· Det finns de som påstår att de kan tala med döda - Jesus kallade Lasarus tillbaka från döden till livet!

· Det finns de som påstår att de kan böja skedar med tankekraft - Petrus gick på vattnet!

· Det finns de som påstår att de kan se brott som hänt - Filip transformerades av Anden från en plast till en annan.

· Det finns de som påstår att de kan tala med andar - Jesus och hans apostlar kastade ut andarna.

· Det finns de som påstår att de kan göra andliga färder i kosmos - Paulus blev uppryckt till tredje himlen.

· Det finns de som påstår att de kan se in i framtiden - Johannes såg världshistoriens upplösning.

· Det finns de som påstår att de varit i dödsriket - Jesus var i dödsriket och tog med sig nycklarna till dödsriket när han återvände till livet!

Detta skedde inte för att tron skulle vara häftig. Men du får förlåta mig - det var mer än häftigt, det var brutalt.

Idag vill han väcka till liv den tro, som slumrar i så många troende

Jesus är densamme idag. Han har inte ändrats. När han ger oss ett mått av tro, lägger han samtidigt också in en fantastisk kraft i våra liv, en potential som slumrar i många troende men som Jesus vill att du skall upptäcka och använda.

Tron är mer än att be och begära

Att vara troende - är att leva i tro, både i smått och stort, att i allt alltid och överallt lita på Honom. Att tro är inte att ge bort en Rolex för att få en Ferrari. Att tro innebär att du utvecklar en nära relation med den bästa vän du kan få, Jesus. Tron får inte förminskas till att handla om pengar! Tron är mer och tron vill. Att utveckla den tro du fått, blir därför så mycket mer än du ”ber och begär”. Det blir en livsstil. (Utdrag från Tommys kommande bok, hösten 2011)

tisdag 14 december 2010

Varför hjälper PTL judar hem till Israel?

En konstnärs bild om hur det kan se ut, när det nya Jerusalem kommer ner från himlen. Hur det ser ut, vet ingen. Många fastnar i detaljer kring Jesu tillkommelse och glömmer det viktigaste, att göra arbetet som krävs, för att det skall ske. Hjälpa judarna hem till Israel, predika evangelium till alla folk och att vara en del av den lokala församlingen.

Dop i Jordanfloden vid vår sista gruppresa. Totalt döptes 9 st. Däribland en katolsk präst och en ung flicka från Brasilien.

I dag kan vi att se hur två folkrörelser som inleddes för 2 000 år sedan, slutför sina lopp. Judarna är på väg hem till Israel. Evangeliet har snart nått ut till alla folk. Allt sammanfaller perfekt efter Guds plan.


Samtidigt som judarna började återvända till Israel i mitten på 1800-talet växte väckelsekyrkan kraftigt för att slutföra missionsbefallningen. Parallellt lyfte den helige Ande fram bibelord om judarna som Guds egendomsfolk. Insikten om innebörden i första Moseboks tolfte kapitel - där Gud lovar att den som välsignar Abraham, dvs judarna och Israel, ska vara välsignad - gjorde att ersättningsteologins lögner avslöjades och Guds sanna plan för judarna uppenbarades. Kristna började aktivt arbeta för att hjälpa och välsigna det judiska folket. De insåg sambandet mellan: slutevangelisationen och Israels upprättelse, Jesu tillkommelse och judarnas Messianska kallelse att ta emot Honom i Jerusalem. Se Sak. 12:9 - 14:4.

Men ska vi då hjälpa judarna hem till Israel? ”Så säger Herren Herren: Se, jag skall lyfta min hand till tecken åt folken och resa mitt baner till tecken åt folkslagen. Då skall de bära dina söner i sin famn och föra dina döttrar fram på sina axlar”, Jes. 49:22 (-81) Tecknet, är ”jungfrun som blir havande” och föder en Son, Jesus, Jes. 7:14. När vi ser tecknet, Jesus, då skall folkslagen hjälpa det judiska folket hem till Israel.

”Den tid kommer då jag skall samla alla hednafolk och tungomål … de skall som en offergåva åt Herren föra alla era bröder ut från alla hednafolk på hästar, i vagnar och bärstolar, på mulåsnor och dromedarer fram till mitt heliga berg i Jerusalem,” säger Herren. Jes 66:18–21. ”Det kommer en tid”, förutser Jesaja, då hednafolken, du och jag, som ett tack till Gud, hjälper det judiska folket hem till Israel, fram till Guds ”heliga berg i Jerusalem!”


Hur många judar får det då plats i Israel: ”… när jag låter dem vända tillbaka… till deras land… och lät ingen enda av dem bli kvar därute.” Hes 39:27–29 (1917) Alla får plats och alla kommer att ges möjligheten att återvända.


I det judiska folkets historia prövas och uppenbaras kyrkans innersta motiv. Den ena kyrkan har i 2 000 år förföljt och indirekt varit ansvarig för en stor mängd judars lidande och död. Denna kyrka har också intensivt motarbetat väckelserörelserna. Den andra kyrkan är dess motsats. Med självuppoffrande kärlek och stort hjärta kämpar den för Israel parallellt med ett brinnande engagemang för att nå de förlorade.

fredag 10 december 2010

Prisbelönta julklappar

Hittar du I PTL:s webbutik. Tex: Boken ”Personligt ledarskap”, nominerad till årets bok 2009. Undervisningsserien: ”Ditt bästa liv är - NUl - hur du redan idag kan utveckla en ljus morgondag”. Flera har den i sin ipod och lyssnar dagligen, om och om igen, m.m.

söndag 5 december 2010

14 döpta i Ashdod Israel

Sedan drygt två år tillbaka så arbetar vi tillsammans med pastor Israel Pochtar i Israel, en apostolisk messiansk församlingsrörelse som får se Israel judar, kommer till tro på Jesus, som Israels Messias, Guds Son.
I senaste nyhetsbrevet berättar han bla om kampen och de stora behoven, men också om att de nyligen döpt 14 judar till Jesus. Men samtidigt som väckelsen växer sig allt starkare ökar motståndet. Försök har gjort att vräka dem från deras kyrklokal.
Precis som Paulus samlade hjälp och stöd från de hedniska församlingarna till de heliga i Jerusalem, är det idag viktigt att vi stöder församlingsrörelsen i Israel.