Site Meter Pastor Tommys Blogg

tisdag 29 mars 2011

Välkommen till Sölvesborg i påsk!

PTL Ministries och Folkkyrkans årliga påskkonferens är en höjdpunkt för många. Flera återkommer varje år för att ta emot från Gud och den laddade atmosfär av värme, gemenskap och Jesusnärvaro som präglar både mötena, rasterna och allt det Jesus bjuder på.

I år får vi besök av bl.a Hans Marklund, evangelist, som också står i en stark profetisk tjänst. Hans Weichbrodt från OAS rörelsen, präst, helgelseförkunnare och en stark ledare. Paige Junaeus från USA, oerhört uppskattad talare som ständigt återvänder till våra kampanjer. Tim Story, även han från USA, en av USA:s mest välkända evangelister, sund, stark i Ordet och med en undervinsing som uppmuntrar och får dig att växa i Gud.
PASSION, på Långfredagkvällen, då bl.a Pontus Back från Finland sjunger, kommer att hjälpa många att "KOMMA UT", en festkväll med kraft från Crusadefälten. Herren har redan börjat tala till mig om den kvällen, så det blir bra.

Boka gärna redan nu hotell eller övernattning. För Er som är återvändare kan vi berätta att vi har byggt om läktaren, för att alla skall kunna se och ta del i allt som händer på ett bra sätt, vi har också sett över ventilationen.

Välkommen för att tillsammans med Jesus, och Folkkyrkan och de konferensens talare medverka till en 5 dagar lång fest inför Herrens ansikte.

fredag 25 mars 2011

Vi multiplicerar i Etiopien

Just nu är vi framme vid en milstolpe i vårt arbete i Etiopien. Sedan ett år tillbaka tränar PTL 12 handplockade crusaders i Etiopien. Det var några av dem som blev både misshandlade och fängslade under vår annars så framgångsrika kampanj för två veckor sedan. Nu är de redo för sina egna kampanjer. De delar sig i två grupper. Den ena går tilll en muslimsk stad den andra till en amimiststam. Dom är vilda.

torsdag 10 mars 2011

Inget kunde hindra att evangelium bröt igenom i Shashemene, Etiopien

Rapport från Etiopien, mars 2011:

Vårt team hade fängslats, misshandlats och motarbetats sedan första stund, men inget kunde hindra att evangelium bröt igenom i Rastafari-religionens huvudstad, Shashemene.

Kampen hade pågått i flera veckor när jag anlände till crusaden. I spetsen för den 200 man starka organisationen gick vårt eget etiopiska crusade team. Överlåtna evangelister som tränas till att i framtiden ha egna kampanjer på platser dit jag inte kan komma. De är verkligen brinnande och vände upp ner på hela staden. Tre av dem fängslades när de gick till moskén för att vittna! Tre andra blev slagna och bortjagade när alltför många muslimer gensvarade på inbjudan till kampanjen. Men deras förarbete hade verkligen gett resultat. Muslimerna kom för att höra om Jesus. Deras närvaro påverkade atmosfären - ju fler onådda i publiken, desto större kraft från den helige Ande.

På lördagskvällen hade massor av människor gett sig till Jesus och jag hade egentligen redan bett för sjuka, när den helige Ande manade mig att fortsätta be. Mötet gick liksom in i ”andra andningen” och jag upplevde att det gick ut kraft från Jesus genom mig! Jag började be med förnyad kraft och ropade ut att ”det gick ut mer helandekraft från Jesus. Tro och ta emot!” I samma stund märkte pappan hur hans 4-åriga dotter, delvis blind, men helt förlamad i benen sedan födseln, började skaka i kroppen. Efter en stund reste hon sig upp, började gå och sedan springa fram och tillbaka. Under några fantastiska sekunder hade Jesus rört vid hennes ögon och ben. Hon var fullständigt helad.



Efter allt detta hade pastorerna i Shashemene krismöte! De var inte beredda på att så många muslimer skulle besöka crusaden och bli frälsta. Tillsammans med PTL Etiopien finns nu en strategi. Nya församlingar måste planteras och redan idag talas om en ny tid.

Det finns kvällar man aldrig glömmer

Fortsättning, rapport från Etiopien, mars 2011:

Det finns kvällar man aldrig glömmer. Denna kväll, andra kvällen på crusaden i Shashemene i Etiopien var en sådan. Den helige Ande vände upp och ner på mötet. Det var ett kaos av människor som blev frälsta, helade, befriade och döpta i den helige Ande.

Under detta tumult kom flickan på fotot fram till estraden för att ta emot Jesus. Jag vet inte hur gammal hon var, 10-12 år högst, förmodligen föräldralös och gatubarn. Hon var smutsig, rocken hon fått på sig var alldeles för stor. Hon stod längst och grät hejdlöst när hon tillsammans med hundratals andra tog emot Jesus och dopet i den helige Ande. Det var som om Jesus på ett speciellt sätt rörde vid henne och några andra barn. Jag bjöd upp dem på scenen. Ett av barnen manifesterade direkt, demonerna kastade honom i golvet och han vred sig i kraftiga konvulsioner. Samtidigt manifesterade de andra tre barnen också. Flickan däremot bara skakade och grät. Vad gör man när barn kastas omkring på scenen av en kraft man inte kan se? Jag kan lugna dig med att allt gick bra. Mörkrets makter släppte taget direkt när vi lade händerna på barnen, och tack till Herren, blev de alla befriade.

Men hur hade demonerna kommit in i barnen? Jag vet inte. Gatubarn tvingas stjäla, prostituera sig och ta droger för att överleva, kanske hade mörkret kommit in den vägen. Man kan fundera på hur dessa barns liv blivit om de inte fått möta Jesus!! ”Vad händer nu”, undrar du. I flera dagar gjorde vi allt för att identifiera flickan på bilden och de andra barnen. Vi har plats för dem på vårt barnhemsarbete i Etiopien.

Jag kan nu berätta att vi har lyckats identifiera flickan. Hon heter Doretti, är 10 år, hennes mamma är död och hon levde på gatan, fram tills i söndags. Nu bor hon tillfälligt hos en av diakonerna i pingstförsamlingen. Jag lämnade pengar till kläder, mat och skolavgift så att hon återigen kan få börja skolan och hon kommer nu att få hjälp tills den dagen hon är vuxen och står på egna ben.

Ditt och mitt samarbete att hjälpa judar hem, driva bibelskolor, genomföra kampanjer och crusades räddar massor av liv. Vittnesbörd som flickan Doretti uppmuntrar oss att arbeta ännu hårdare. Hon grät av lycka när hon förstod att hon inte längre skulle behöva leva på gatan och att hon skulle få börja skolan. Hon grät när jag åkte och hennes tårar går till dig också.

Jag berättar detta för att du som står med oss skall bli uppmuntrad och se en av många effekter våra crusades har på de samhällen Jesus drar in i. Din hjälp räddar liv, i detta fall 5 barns liv.