Site Meter Pastor Tommys Blogg

onsdag 30 november 2011

Fler inbjudningar än vi hinner med

Idag fick vi en ny inbjudan, denna gången till Madagaskar, ett av världens fattigaste länder, 50% animister. Genom vårt allt större nätverk får vi alltfler personliga inbjudningar och det är just de här personliga kontakterna som är så viktiga.
Ett annat problem är att vi idag har så många inbjudningar över hela världen att vi måste tacka nej och det vill vi inte. Jag gör det under bön och stor frustration. Vi har ett sådant läge i mars. En megakampanj som skulle kunnat samla 100 000 eller en mindre kampanj men den överväldigande majoriteten är hinduer. Men jag tror att Herren håller det i sin hand och antalet möjliga onådda är framförallt det som avgör.
Ju mer obrutet och onått, desto högre prioritet.
Därför är Madagaskar intressant därför att uppe i bergen finns det områden där i princip alla är animister, på sådana platser är det ljuvligt att predika evangelium. Det handlar bara om Jesus och kraften i hans namn.
Som i Nepal förra månaden. 80% var hinduer, 90% av alla de som blev helade var hinduer. Guds kraft satt i rörelse för att nå världen med evangelium, kraften rör sig ut mot de onådda.



lördag 19 november 2011

100 döva och hörselskadade helade på en kväll!


Nepal är det enda land i världen där det står inskrivet i konstitutionen att det skall vara ett hinduiskt land. Folk från hela världen vallfärdar hit, för att besöka tempel, meditera och på det sättet nedkalla ondskans andemakter.

Vi däremot, reser till Nepal för att rasera de avgudaaltare som byggs och för att bryta mörkrets inflytande över landet.

På ett märkligt sätt har Herren öppnat Nepal för PTL. Första gången jag flög in i landet, var det en stor regnbåge just på gränsen och mitt flyg flög in och igenom regnbågen. Regnbågen, kan du läsa om i 1:a Mosebok, är ett tecken på Guds förbund.

Våra kampanjer har också fått genomslag. Förra året mordhotades och bombhotades kampanjen. Men slutade med stor seger då fler bergsstammar av hinduer blev frälsta och nya församlingar kunde planteras.

I år var vi i sydvästra Nepal, strax nedanför bergen. Ett fattigt jordbruksområde där man fortfarande plöjer med oxe. Motståndet mot kampanjen var som vanligt kompakt.

· Myndigheterna var mycket negativa innan kampanjen och sa att ”ni utmanar vetenskapen”. Bla rektorn på skolan, på vilkens stora skolgård vi hade kampanjen. Men han har ändrat sig. Han har varit döv på en örat i sedan ungdomen, Jesus öppnade hans öra!

· Polisen och militären sa att ”ni får stå till svars om folk inte blir helade”. De var rädda för upplopp, då folk skulle bli besvikna med redan första kvällen helades många, bla en kvinna som varit helt blind i 16 år.

· Kristna i grannstäderna var mycket negativa till affischerna som helt saknade kristna symboler, inte nämnde ordet kristen eller Jesus. Ingen visste att en västerlänning skulle tala, utan man skrev Mäster Lilja, ett sätt hinduerna uttrycker sig på när de har kampanjer med sin Gurus. De har dock redan bett om ursäkt och gratulerat till en lyckad kampanj.

Det är svårt att uppskatta hur många som blev frälsta, men under alla kvällarna bad fler än 25 000 med i frälsningsbönen. Hur många som blev födda på nytt och döpta i helig Ande är omöjligt att säga. Men bara från scenen kunde jag personligen se ett stort antal som blev andedöpta.

Vad händer då med alla dessa människor?

För det första skall man inte underskatta pånyttfödelsen. Den är ett verk av Gud. Alla som bad frälsningsbönen blev inte födda på nytt, men många blev. De små församlingarna i regionen gör vad de kan, men Gud bor nu i dessa människor, han tar ansvar för dem och de kommer med tiden in i församlingar. Jag blev personligen född på nytt, ett år innan jag kom till en församling, jag visste inte ens att det fanns en pingstförsamling i lilla Sölvesborg. Men den pånyttfödda skapelsen i mig, var Guds ansvar och han såg till att jag kom rätt. Jag tror på den inneboende kraften i en pånyttfödd människa.

Dessutom är väckelse en process. De allra flesta hade inte hört talas om Jesus. Nu vet de och successivt kommer församlingarna att växa. Det är också en balans, därför att om det går för fort, sticks kyrkbyggnaderna i brand och pastorerna misshandlas och dödas. Jesus måste få ges tid att växa fram inifrån stamsamhällena.

På lördagskvällen blev fler än 100 helade från grava hörselskador och dövhet. Varje kväll fick någon som var helt blind synen tillbaka och flera synskadade helades. Ett antal vittande om att cancertumörer försvunnit och olika grader av förlamningar bröts. Många barn blev helade.

Hur många demoner som kastades ut, är omöjligt att säga men from och med andra kvällen var befrielse tältet fullt, redan innan mötet hunnit halvvägs. Massor av djurdemoner kastades ut, det fanns de som i dvala skällde som hundar, slingrade sig som ormar och betedde sig som apor. Varje kväll var det en lång rad som ville berätta om att deras mörker var över. Den kraft som styrt deras liv under lång tid, fanns inte kvar. Många hinduer berättade om hur demonerna lämnat dem när de bett med i frälsningsbönen till Jesus. Det mest uppseende väckande med våra kampanjer är inte helanden utan befrielserna. Därför att jag gör inte något för att framkalla dem. Men det är likadant överallt, fem minuter in på predikan börjar de besatta att manifestera. Jag har ingen annan förklaring än att det är närvaron om Jesus som gör att mörkret måste flytta ut.

Jag begär inte att ni skall tro mig, därför att det här måste upplevas. Det som hände på Jesu tid, det händer också nu.

Blir man då inte rädd? Nej, tvärtom. När man ser makten i Jesu namn så blir man frimodig och lugn. Det är en enorm nåd att få uppleva kraften i hans namn.

Just kraften, var det som präglade mötena. Tänk själv: Hur predikar du till människor som aldrig hört talas om Bibeln? Enkla människor, 80% är analfabeter. De orkar lyssna 20 -25 minuter. Därför handlar det om att proklamera namnet Jesus och på ett enkelt sätt kommunicera att idag kan du bli född på nytt, Guds Ande är här och du kan bli förenad med Gud. Problemet, är ”bad karma”, synden, den skiljer dig från Gud. Men Gud älskar dig så mycket att han har hjälpt dig genom att i sin Son Jesus, försona sig med dig, om du tror på Honom.

Det som gör att de tar emot Jesus är att Jesus bekräfta vad jag proklamerar: De sjuka blir helade, de blinda ser, demoner kastas ut och närvaron av Guds Ande rör vid de flesta. Gud är där!

En sådan här kampanj är ett samarbete mellan många. Pastorerna i distriktet gjorde ett jättejobb, och vårt Kathmandu team, under ledning av Pastor Peter, svarade för en fantastisk insats. Tack också till Bertil vår Asia Director.

Personligen är jag i kväll jättenöjd. Det är nåd att få känna Guds kraft strömma igenom sig, bara nåd.

Efter sista mötet flög jag till Kathmandu och har ätit en riktig middag, den första på fyra dagar. Hotellrummet jag bodde på hade ödlor på väggarna och möss sprang på golvet, men vad gör det – när så många människor blivit förenade med Gud och fått sina liv skrivna i Livets bok.

tisdag 8 november 2011

Aktion Moses


Det är alltid en förmån att få besöka Israel. Vi tog flera viktiga beslut. Ett var att börja hjälpa judiska familjer i stängda länder hem till Israel. Judar som lever med kniven mot strupen och där varje ny dag utgör ett hot. Jag är själv övertygad om att Gud kommer att öppna mirakel dörrar för dessa grupper. Arbetsnamnet blir Aktion Moses, därför att på samma sätt som Mose, under Guds kraft och med Herrens hjälp förde Israel ut ur Egypten kommer vi att få hjälpa dessa judar hem till det förlovade landet. Havet kommer att dela sig igen.

Det var verkligen också en förmån att få möta församlingarna. Ca 450 kom på mötet idag och enligt de själva är det det största mötet med Messiastroende judar i Israel någonsin. Kanske mindre viktigt, men en profetisk signal om vad som håller på att hända. Idag blev drygt 10 befriade, ett 50-tal helade, 5 andedöpta och ca 200 fick i förbönen som varade flera timmar, möta Guds närvaro på ett sätt att de inte förmådde stå upp. Pastorerna var oerhört tacksamma till Jesus.

Dessutom har jag faktiskt en hälsning, (videoinspelning på en minut) från Israels premiärminister Benjamin Netanyahu med mig hem, där han personligen tackar oss för vårt stöd till det judiska folket. Jag kommer att visa den på Kanal 10 i november och hoppas kunna lägga upp den på bloggen om några veckor.

Bön: Tack Herre, för att vi i Jesu namn får välsigna Israel och ditt folk judarna. Amen.

fredag 4 november 2011

Följ med oss till Israel, 17 - 24 april 2012