Site Meter Pastor Tommys Blogg

torsdag 29 december 2011

Trots muslimskt motstånd predikar PTLs modiga evangelister goda nyheter

Evangelister i Etiopien, som har utbildats genom PTL, gör satsningar flera gånger om året för att predika evangeliet och hela sjuka. Under sista veckan i november genomförde PTLs evangelisterna mini-crusades och berättade om Jesus från dörr till dörr i Aklil, 200 km från Addis Abeba i västra Etiopien. Området styrs av muslimer som tidigare många gånger har bränt ner nya församlingar. Så med stor risk för sina egna liv gick våra evangelister in i detta område för evangeliets skull. Under veckans satsning fanns det mycket motstånd från muslimerna: Troendes hus brändes ner och deras mark förstördes och stenar kastades under en visning av ”Jesusfilmen”.

Men samtidigt som det är mycket motstånd finns det möjlighet till stor seger och resultaten av dessa mini-crusades visar på Guds stora nåd: 1745 människor, inklusive en inflytelserik häxdoktor, hörde evangeliet och 117 av dem gav sina liv till Jesus för första gången. 23 människor helades och 15 blev fullständigt befriade. PTL tittar nu på möjligheten till att försörja två heltidsevangelister i området som kan hjälpa de nyfrälsta att växa i tron.

fredag 23 december 2011

Jag faller och kan inte resa mig igen ...

Älskade vänner. Idag fick jag ett underbart brev från en av våra elever på PTL Distans. När han skriver att: "tänk att Gud kunde använda även mig till att förmedla hans kraft", då har vi lyckats. Det är vårt mål - att du och alla ni skall göra vad Jesus gjorde i er vardag: Predika evangelium, be för sjuka, kasta ut demoner och breda ut Guds rike här och nu. Läs och tacka Jesus:

"Din förbön för mig var en av de starkaste upplevelserna jag haft benen börjar skaka och jag faller och bara kan inte resa mig utan bara får vila. Jag tror att jag verkligen behövde det. Sen kommer mannen med sydlänskt utseende och ber för mig igen och jag faller igen. Kort där efter så ser jag en vän och känner hur mycket jag tycker om den människan så jag går framtill henne för att lägga handen på hennes axel och hon vacklar till. Hon säger att det var den heliga ande som berörde henne .Och detta var nog det största att tänk att Gud kunde använda även mig till att förmedla hans kraft. Jag hade några fantastiska drömmar i Sölvesborg och på vägen hem så bad jag för en präst från Svenska kyrkan. Och upplever en sådan välsignelse att få be för folk .Att både lägga händer på dem men också att få tal ut i bön och tacksägelse. "

måndag 19 december 2011

Bibelskolan för dig som inte kan flytta!


Välkommen att börja bibelskola den 10 januari! PTL DISTANS bibelskola, för dig som inte kan flytta. Du kan välja att läsa etapp 1 (två terminer) och få en grundutbildning. Därefter kan du som många även gå etapp 2 (tre terminer), då får du samma examen som eleverna på våra 1-åriga bibelskolor och bibelcollege.

onsdag 14 december 2011

Kompetenta och druckna på samma gång


I lördags hade vi en heldag med Folkkyrkans styrelse och cellgruppsledare på Valje Herrgård. Vi har en fantastisk församling och ledarna förmår att vara både kompetenta och druckna i den helige Ande på samma gång, ganska unikt.
Det finns en stor Jesus fokusering och glöd för vad Jesus vill göra och vi arbetar mycket med värdegrunden. När väl den är på plats blir allt väldigt enkelt. Det är just styrkan med våra ledare, att de dels är upprättade men också att vi delar samma värdegrund.

En annan viktig sak är att det finns ingen konkurrens, det handlar inte om oss själva först och främst utan om vad som är bäst för Guds rike och det är oerhört viktigt i Guds rike, att vi arbetar sida vid sida. Som profeten Joel uttrycker det: "Den en tränger inte den andre".

Historiskt sett finns det nog inget som skadat församlingen mer än inbördes konkurrens. Det leder till strider, splittringar och ovänskap. Konkurrens är världens metod, det är därför den fungerar så dåligt i Guds rike. Guds rikes metod är att "vara alla andras tjänare", "att ta på sig korset" och att "vända andra kinden till." Det handlar inte om mitt rike eller min vilja utan om Guds vilja. Det är hans församling. Det är hans vision.

Som ledare är det vår uppgift att träna, utbilda och utrusta de troende. Vår glädje är när andra blommar ut i Gud.

Den som konkurrerar kan inte glädja sig över andras framgångar. För den som konkurrerar blir församlingen ett självändamål.

Vår målsättning både inom Folkkyrkan och PTL är att utveckla ledare som samarbetar sida vid sida, där arbetet för Jesus inte är ett självändamål utan där allt vi gör mäts utifrån hur det påverkar Guds rike. Vår mat måste vara att göra "hans vilja som har sänt oss". Vem som gör vad är mindre intressant, vad som blir gjort är desto viktigare.