Site Meter Pastor Tommys Blogg

måndag 26 mars 2012

Ny rapport från Nepal


På tredje kvällen hade ryktet spritt sig och allt fler hinduer sökte sig till kampanjen för att höra om Jesus. Det finns en grupp som kallar sig "Shivas krigare." De är väldigt positiva.

Pojken i min famn var med sin mamma på mötet i torsdags (andra mötet). Han var uppsatt för operation, hans testiklar hade under lång tid varit uppsvullna som en tennisboll och jag fattade inte riktigt varför, mer än att han skulle opereras. Under kvällsmötet på torsdagen kom ett kunskapens ord om en pojke på 4 år som Herren helade. När hans mamma kom hem, fann hon till sin stora glädje att pojken helats av Jesus. Han var nu helt normal!

En annan kvinna gav oss sina glasögon. Glasen var de tjockaste jag sett. Men nu hade hon fått perfekt syn. Och 7 åringen som helades igår sprang omkring framför scenen - väldigt uppmuntrande!

Lördagsmötet var en riktig fest! 40 bussar, många som hade rest i 6 timmar för att få vara med, massor med hinduer och en värdig avslutning. Bl.a. talade Herren om en massiv väckelse.

En av höjdpunkterna var att vi tog med barnen från PTL Children AID's barnhem till kampanjen. Nedan ser du ett foto på två av de föräldralösa gatubarnen som nu får ett hem och en framtid.

fredag 16 mars 2012

Rapport från Nepal

Crusaden i Nepal har rullat igång. Den ligger en timme med bil från mitt hotell i Kathmandu. Ovanligt många blev helade första kvällen, ungefär 1/3 var hinduer, och som vanligt alltid vill alla ta emot Jesus. Kvinnan på bilden ovan blev svårt misshandlad av sin man för 14 år sedan. Han slog bl.a. av armen på henne, som själv läkte med resultatet att den var krokig pga att benpiporna läkt ihop snett. Hon berättar själv hur Jesu kraft kom över henne, hur det small till och armen rätades ut. Otroligt, eller hur?! Ofattbart. Jag fattar det inte själv, men det bekräftar bara innebörden i Jesu Ord att: "I mitt namn skall ni..."


Andra kvällen kom det lite mer folk och ännu mer hinduer. Jag såg pojken på bilden ovan när jag kom och inledde med bön. Man försökte ställa honom upp, men han föll direkt. Det fanns ingen styrka eller styrsel. Hans ben var som en påse gelé. Efter predikan när jag fortsatte be för sjuka från scenen och kasta ut onda andar (många befrielser igår), står han plötsligt upp. Han tar ett steg och faller. Efter tio minuter kan han ta 5-6 steg. Efter 15 minuter staplar han fram som en ett-åring som just lärt sig att gå.

När mamman, som är oerhört fattig, kommer upp på scenen med pojken, går han! Hon berättar att han är 7 år, har aldrig gått eller talat! Nu har han sagt några ord, bl.a. "mamma" och "går"!

Ett indiskt filmteam är med oss i Nepal, och jag hoppas att de har allt på film - det här är ett oerhört starkt vittnesbörd.

fredag 9 mars 2012

Snart är andra upplagan slut