Site Meter Pastor Tommys Blogg

tisdag 26 februari 2013

Pastor Tommys rapport från Indien - februari 2013


17 februari
Jag åker till Indien tidigt i morgon bitti. Först besök på bibelskolan och barncentrat i Delhi, tisdag morgon, på eftermiddagen åker vi till Hyderabad. Vi har ett jätteviktigt möte klockan 11 på onsdagen. På kvällen flyger vi till Chennai. Vi har först möte med vår nepalesiska koordinator, därefter skall vi se på en by för spetälska och på fredag drar kampanjen igång. PTL:s field manager Bertil Dolfén är redan där. 

20 februari
Det är onsdag kväll i Hyderabad. Vi har flugit varje dag sedan i måndags och vi flyger strax igen till Chennai och konferensen där. Allting har gått bra. Gud har öppnat en enorm dörr för oss till de hinduisk talande indierna, ca 600 miljoner!

21 februari
Just nu är vi i Chennai, en stad med 9 miljoner invånare! Vi har just avslutat möte med PTL:s partner i södra Indien. Två positiva saker händer nu: 1: Vi har en mindre crusade i slummen bland hinduerna, tillsammans med en ung församling. 2. Det finns också många kristna i Chennai och här finns Indien största frikyrka med mer än 20 000 besökare, varje söndagsmorgon. Jag blev precis inbjuden att predika där på söndag morgon. Det är nåd från Herren.

23 februari
Mindre crusade i Chennai. Var lite tveksam igår tills jag insåg att hälften var hinduer. Det märktes när jag började predika, därför att hinduer, muslimer och ett kärleksfullt evangelium förlöser närvaron av Gud, på ett oslagbart sätt. Nästan alla tog emot Jesus, och man berättade att de var förstagångsomvändelser! Många blev helade och nu har ryktet gått, spännande och se vad Jesus gör i kväll.
Tidigt i morgon bitti, halv tre, svensk tid predikar jag i Indiens största frikyrka, de har fler än 600 pastorer och som du förstår är det trångt på söndagarna både att få plats och att få predika. Tack för att du står med i bön. Yonggi Cho är en av de talare som brukar bjudas in. Men nu får vi inte bli religiösa och krångla till det. Kraften i namnet Jesus är den samma ... Jag tror jag skjuter från höften, det är det enda jag kan, rhema från DHA, rakt upp och ner!

24 februari
Gudstjänsten började 07:00 (01:30 svensk tid). Det var folk överallt. Tänk er att den här kyrkan har alltså en våning till, plus att det satt folk i tält utanför själva byggnaden. Livet är fyllt av kontraster och så varje söndag förmiddag. Det var en härlig atmosfär och även om jag inte hade möjlighet till förbön så verkade Herrens Ande starkt. Jag sköt från höften och det ord som kom var: Keep on walking - some will cry "Hosanna" others "Crucify", you just keep on walking.
Det viktigaste är att inte ge upp eller stagnera, utan oavsett vilken storm eller framgång du lever i, måste du ändå gå vidare. Laddat med uppmuntran, och så berättade jag om Sara som blev helad i Nepal. Trots att hon föddes med en muskelsjukdom så gav hon inte upp och vid 12 års ålder, helade Jesus henne. I kväll blir det avslutning på minicrusaden.

Pastor Tommy talar på söndagsgudstjänsten 
i Indiens största frikyrka 

26 februari
Jag kom hem till Sölvesborg sent igår och har haft en heldag på kontoret. Även söndagskvällens avslutande möte var till hälften fyllt av hinduer. När vi har minicrusader bjuder jag alltid fram till frälsning, vilket inte alltid är möjligt på de stora kampanjerna. Alla hinduerna kom fram! Det är nåd och rörande att se med vilken hängivenhet många tar emot Jesus och med vilken intensitet den helige Ande arbetar. Det är också förvånande att se hur hinduerna tar emot helande i Jesu namn. Det finns inga begränsningar.
Pastorn som koordinerade var förvånad över hur många ofrälsta som kom på mötena.
Men det jag allra mest kommer ihåg är alla tårarna som kom hos alla de som upplevde den helige Ande för första gången.


söndag 3 februari 2013

Pastor Tommys rapport från Shashamene, Etiopien - februari 2013


Torsdag 
Det finns kyrkmöten och de har sin plats i Guds rike och sedan finns det möten när den helige Ande pulserar så att alla närvarande blir berörda. I kväll var en sådan kväll. Massor med muslimer, fattigt folk och gatubarn på mötet. Ca 7000 på öppningsmötet, det är bra. Nu går ryktet. Halvvägs in i mötet började flera barn manifestera och ovanligt många, för att vara i Etiopien, blev befriade. Det är en närmast overklig känsla att se barn, spontant bli befriade eller fyllda av den helige Ande. 
 
Muslimerna gör vad de kan för att stoppa oss. Alla tycks vara rädda för dem. De försökte avstyra bönemötet i eftermiddag på crusade platsen. Det är muslimerna som skrämt myndigheterna så vi inte får köra med högtalarbilar. Men om den kraften som i kväll, våg efter våg pulserade genom publikhavet fortsätter, så kommer varje besökare att bli en högtalare. 

Personligen kändes det skönt i kväll. Jag har haft många möten med kristna nu en tid, och även vår senaste kampanj var de flesta frälsta, det är härligt på sitt sätt. Men det är stor nåd att få predika på en plats i bushen, där högtalarljudet spricker, effektiviteten är låg, det är rundgång på mikrofonen, en stor röra, men en total närvaro av den helige Ande när Jesus kommer för att omfamna alla dessa illa medfarna människor. Det är nåd av Gud.

 Öppningsmötet i Shashamene, Etiopien, tillsammans med massor av muslimer, fattiga och gatubarn. 

Fredag
Det är 30 grader varmt och ledarsamlingen kokade över nu på morgonen. Första gången vi var här hade vi 80 delegater, idag var vi över 600, varav de flesta tagit ledigt från sina jobb. Fantastiskt uppmuntrande. Temat Gud gav var: "Stay on track" och "Keep on walking". Om du håller dig på banan så går du förr eller senare i mål och hur viktigt det är att antingen folk ropar Hosianna eller korsfäst, either people are shouting Hosanna or crucify - keep on walking.


 Ledarsamling på fredag förmiddag. Över 600 ledare tar del av undervisning i 30 graders värme.

Lördag 
Idag ville mötet inte ta slut. Den helige Ande kom i våg efter våg. Redan i inledningen av predikan började demonerna skrika, och människor manifesterade. Nu laddar vi för avslutningsmötena i morgon. Vi väntar mer än 20 000 på förmiddagsmötet.

Hon såg Jesus! Den muslimska kvinnan som på fotot nedan faller i den helige Ande har precis blivit frälst och helad. Hon hade hjärtproblem och en svår skada på nacken. Under förbönen när hon lyfte sina händer kom en man, ut ur luften, i klädd en vit, fotsid klädnad och lade handen på hennes nacke, en ström gick genom hennes kropp, samtidigt som hon blev helt helad.
En muslimsk kvinna blir frälst efter att Jesus visar sig för henne och helar henne fullständigt.

Pojken hade aldrig kunnat röra sina armar. Hans kropp var som gele. Han har inte kunnat gå, ingenting. Underförbönen, ryckte han till i kroppen och rörde sin arm och hand för första gången och klappade sin mamma på kinden. Fantastiskt. Mamman slutade inte gråta av glädje.
Jesus helade pojken från förlamning och mamman grät av tacksamhet och glädje.

Söndag
Varje gång en muslim gick fram på frälsningsinbjudan utbröt stort jubel. Två fullsatta möten idag söndag. Fotona nedan är tagna från scenen och visar: vänster, mitten och till höger. 
Vilket tryck på de två sista möten på söndagen 
- stämningen måste upplevas!
Stämningen och närvaron av Gud är surrealistisk, den måste upplevas. De scener som utspelar sig är overkliga. På morgonen blev två unga pojkar, av alla de som svarade på frälsningsinbjudan, frälsta och helade. Den ena fick tillbaka hörseln på ena örat, den andra full syn på båda ögonen. En man, uteliggare och missbrukare, berättade att han blivit helad och fri. Berättade frimodigt att han inte kunnat behålla urinen utan .... samma med tarmen. I morse var han fri från begäret till droger och han gjorde inte på sig, han var helad.

Gör vi samma satsningar i Sverige som församlingarna gjorde i Shashamene, Etiopien, får vi samma resultat, därför att Jesus är densamme.