Site Meter Pastor Tommys Blogg

måndag 23 september 2013

Burma - en konferens där alla ramar spräcktes


Folk hade rest från hela Burma för att få vara med på den historiska väckelse och ledarkonferensen. Burma är speciellt; för mycket folk så reagerar myndigheterna, för många frälsta så reagerar buddistmunkarna. När fyra av fem rörelsehindrade reste sig upp, helade, på lördagskvällen gick det inte längre att hålla balansen. Söndagens avslutningsmöte samlade dubbelt så mycket folk som planerat och hinduer, muslimer och buddister gav sina liv till Jesus.

Hela konferensen koordinerades av de nystartade församlingarna tillsammans med Pastor Tommy Lilja Ministries samarbetsorganisation, Dynamic Mission, under ledning av Johan Andersén. Störts ansvar låg på Pastor Davids nystartade församling som var värd för konferensen. Församlingen planterades för drygt 2 år sedan och är idag över 200! Trots stark förföljelse och allvarliga mordförsök, så växer arbetet kraftigt.

Ledarskapskonferensen, som var budgeterad till 100 pastorer, samlade närmare 300 delegater. Pastorer reste från hela Burma för att vara med på seminarierna.

Lördagskvällen var genombrottskvällen. En kvinna som var invalidiserad sedan en tid tillbaka på grund av en trafikolycka, blev helad. En annan kvinna som inte gått på flera år, reste sig, på Pastor Tommy uppmaning upp, före predikan. Vittnesbörden var många och på söndagskvällen var lokalen sprängfylld och folk stod utanför.

Platsen var en stad i regnskogen i bergen. Nu fortsätter uppföljningsarbetet och arbetet med att plantera fler församlingar.

Det här var en konferens där alla ramar spräcktes. Ingen hade trott att så många pastorer skulle resa så långt för att vara med på konferensen. Maten tog slut, personalen arbetade dag och natt, fler än vi vågat hoppas tog emot Jesus och som en våg går nu vittnesbördet om vad Jesus gjorde ut över Burma - goda nyheter färdas snabbt.

Tack till alla som bad, som stått med och inte minst tack till alla som riskerar sina liv för Kristus inne i Burma, ett land som håller på att både öppnas upp och vakna upp!


tisdag 17 september 2013

Bangkok

Jag har just träffat Brolins här i Bangkok. De har ett fantastiskt vittnesbörd och att lyssna till hur den helige Ande leder dem i deras evangelisationsarbete bland buddister och prostituerade är verkligen uppmuntrande.

Många frågar efter undervisning och vi fortsätter att lägga ut predikningar på Youtube. Jag tror du kan prenumerera. 

Veckan efter vårt senaste program gått upp på Kanal 10 så lägger vi också upp det på Youtube.

Jag åker hem till Sölvesborg i natt.
 

måndag 16 september 2013

Burma - dag 3


Sprängfyllt på det underjordiska mötet sista kvällen. Folk stod utanför! Pastorn som så sent som i somras utsattes för ett allvarligt mordförsök av buddister grät av tacksamhet till Jesus. Hinduer, buddister och muslimer strömmade fram till frälsning. 

Allt är en avvägning. För stor folksamling så reagerar myndigheterna, för många frälsta så reagerar buddisterna.

De nystartade församlingarna har gjort ett strålande arbete. Nu väntar uppföljning och dop. 

Tack till alla er som stått med i bön och uppmuntran. Idag åker jag vidare till Bangkok.


lördag 14 september 2013

Burma - dag 2

När mötet började hade fem st rörelsehindrade burits in och lagts just framför scenen. Två eller tre av dem fick de bära hem igen igår kväll. I kväll blev det annorlunda. På fotot har en redan rest sig upp, kvinnan i den röda hatten är på väg att bli helad, från scenen uppmuntrar jag henne att ställa sig upp, vilket hon strax gör, kvinnan till höger under filten rör fortfarande inte sig alls. Men både mannen till vänster och kvinnan under filten gick innan mötet var över. Klicka på foto 1 så ser du hela.
På foto 2 ser du kvinnan med den röda hatten. Hon berättade att hon inte gått på flera år. Men den andra kvinnan du ser, det är hon som låg orörlig under filten. Hon menade att hennes rygg var bruten efter en olycka! Vad skall man säga. Den lilla underjordiska kampanjen kokade över idag.
Jag vågar inte berätta vad som hände med de som blev befriade, det är för overkligt. Bed för oss.



Burma - dag 1

Någonstans i den Burmesiska djungeln. Första mötet igår kväll drog igång försiktigt. Alla som arbetat med konferensen är nyfrälsta muslimer, hinduer och buddister. Det är en speciell stämning i lovsången hos en förföljd församling. De som blev frälsta igår, kanske måste betala ett pris redan idag, så tack för att ni ber. Nu går ryktet och i kväll kan allt hända.

torsdag 12 september 2013

Se & Tro med Pastor Tommy Lilja

Äntligen har vi hittat ett sätt att kunna visa dig och alla er vårt populära tv-progam: 
Se &Tro, programmet för dig och din granne.

söndag 8 september 2013

Höstkonferens i Sölvesborg

Varmt välkommen till en livsförvandlande helg i Sölvesborg. Tack för att du vill hjälpa oss att dela annonsen och informationen med så många vänner som möjligt.

Förberedelserna inför kampanjen i Burma

Förberedelserna pågår för fullt inför kampanjen i Burma och vi tror på genombrott, även om allt måste ske undercover.