Site Meter Pastor Tommys Blogg

måndag 26 maj 2014

Rapport från Awasa, Etiopien - maj 2014



Onsdag: Tidig morgon på Kastrup, på väg till Awasa i Etiopien. Stor konferens som börjar på fredag. Det här är en del av bibelbältet så det blir lite annorlunda möten. Jag vet att församlingarna arbetat hårt med att bjuda in. Församlingen som bjudit in har 7000 medlemmar. Jag har faktiskt varit här tidigare, vi hade ett rekordmöte på torget, på den plats där kommunisterna en gång samlades och allvarligt försökte lägga ner frikyrkorna. Idag är kommunisterna historia men Guds rike rasar fram i Awasa.

Fredag fm: Konferensen är i gång. Mycket folk. Jag börjar i morgon bitti med undervisningen om CIA - den helige Ande. I dag när jag var i bön så ledde min Herren till det ställe där det står att "Bokstaven dödar men Anden ger liv", ett märkligt Ord. Men i morgon tar vi det från början: " ... och Guds Ande svävade (ruvade) över vattnet." Väntade på just Ordet. Spännande.

Fredag kväll: Undervisningen om CIA fick ett enormt genomslag i dag på morgonen. I kväll var vi över 5000 på mötet, som är inomhus. Precis som i söndags i Sölvesborg vittnade många och hela pastorsledningen om den påtagliga närvaron av den helige Ande.
Tacksam om ni ber. Det kommer över 2000 på bibelundervisningen om CIA i morgon bitti och i morgon kväll vet jag inte hur folk skall få plats. Redan idag var det mycket folk som stod utanför i regnet!

Lördag: Trött. Det var över 3000! på bibelstudiet nu på morgonen och undervisningen om CIA tog verkligen tag. Del 3 och 4. Ibland bekräftar Gud på härligt sätt, när jag var klar och allt lugnat ner sig kom först en man och sedan en kvinna. De ville bli frälsta.
Annars attackerar aporna hotellet. Några envisas med att äta frukost ute, men när de tittat hoppar babianerna upp på bordet och själ frukosten. Jag har dessutom en hackspettsliknande fågel som pickar på min hela tiden. Känner verkligen att man är i Afrika. Nu laddar vi för kvällsmötet.

Söndag: Äntligen internet och konferensen över och livsförvandlande ingripande av Jesus. Några av dem ser du här:
Var på väg att ta livet av sig. Levt med dödsångest hela livet, ca 25 år. I fredags hade han bestämt sig. På vägen hamnade han utanför mitt möte. Guds kraft slog honom till marken. När han reste sig hade allt förändrats. Den dödsångest han burit hela livet var borta, nu vill han bara leva!


Flickan i mitten. Bröt armen. Ingen läkare. Armen självläkte uppbunden, hopvikt, med stor smärta och hade fastnat i det läget. I förbönen small det till, armen rätades ut och helades perfekt och smärtan försvann. 


Något i mamman ryggade tillbaka när jag närmade mig henne. Hon hade en 1 månader gammal bebis. När jag var en meter ifrån henne manifesterade hon våldsamt. Hon flera demoner som intagit henne genom häxkraft. Hon gick därifrån fri. Vad hade mörker i mamman gjort med henne och bebisen om hon inte blivit fri?

I kväll har jag samma känsla som jag haft så många tidigare. I smutsen, rännstenen och sjukdomarna i tredje världen, när Jesus bryter fram, helar, frälser och befriar då får du perspektiv på mycket. Det här är på allvar och sker på riktigt. Tack Jesus för alla förbön från våra vänner och för de liv du räddade i helgen.