Site Meter Pastor Tommys Blogg

torsdag 20 november 2014

Rapport från PTL:s crusade i Nepal - december 2014


Tisdag
Landade tidigt. Jag är fortfarande i Kathmandu, Bertil åkte vidare till Crusade staden. 20 yrkesmilitärer och 15 poliser står för säkerheten och jag tror faktiskt vi skall kunna genomsyra hela samhället. De hämtar mig med helikopter i morgon för att vi skall komma ifrån serpentinvägarna. Nepal är speciellt. Det är ett folk som lider, hela samhället har låst sig efter revolutionen samtidigt som en dörr har öppnats för evangeliet. Det öppnas upp nu och kanske får du och jag se en dörr öppnas där vi predikar evangeliet till hela världen. Det är nära nu och vad du än gör: Evigheten är verklig! Ta inga chanser utan se till att du är beredd när himlen rullas ihop som en rullgardin och Människosonen kommer med sin makts änglar. 

Det vi gör, är på riktigt!

Onsdag
Klockan är över midnatt i Nepal. Vi fick en bra start på crusaden. Ibland kan det vara trögt första kvällen, men jag kände redan när jag lämnade bilen att Guds närvaro var där. Från det att jag tog micken så började demonerna att skrika. Det är märkligt och en närmast surrealistisk känsla. Men Hinduerna vet vad som händer och platsen framför scenen fylldes av människor som ville ta emot Jesus.
 
Torsdag
Flickan på bilden hade aldrig gått eller ens stått! En pojke, 3,5 år var diagnostiserad av läkare att aldrig kunna säga ett ljud: Idag sa han dada, dada och joddlade. En man, helt blind i tre år började se, en kvinna ej gått på 7 år, dansade. En man som kom i rullstol ställde sig upp, det tog aldrig slut. Ca 10 000 på mötet idag, verklig siffra, 75% hinduer. Nu dubblas antalet besökare varje dag. 


"Gå och berätta för Johannes vad ni ser och hör, att blinda får sin syn, döva hör, demoner kastas ut och för de fattiga predikas ett glädjens budskap".

Jesus gjorde det då och han gör det idag!

Fredag
Jasmine på fotot, var född med en defekt som gjorde henne kraftigt halt. Mats, som är med, såg själva helandet. I bloggen senare i kväll får du möta Jasmine. Träffade pastorerna ikväll och de menar att 80% är hinduer och varje kväll trycker sig hinduerna fram till Jesus. Vad vi gör är på riktigt. Ikväll var jag tvungen att stanna en timme extra i befrielsetältet. Det vi såg idag, överträffar varje demonfilm du sett från Hollywood med den avgörande skillnaden att här är det på riktigt.



Lördag
Magnifik avslutning på en ovanligt kraftfull crusade. I kväll tog ytterligare några tusentals hinduer emot Jesus, och det är evangeliets fokus: Omvändelse, syndernas förlåtelse, pånyttfödelse och andedop. Allt annat som händer, kompletterar uppdraget men är inte målet. Den här veckan har 1000 -tals hinduer varje kväll tagit emot Jesus och det är stor glädje i staden.


Tack till alla som bett och som står tillsammans med oss. Tillsammans med de små nepalesiska församlingarna kastade vi ut näten och Jesus fyllde dem.