Site Meter Pastor Tommys Blogg

tisdag 14 december 2010

Varför hjälper PTL judar hem till Israel?

En konstnärs bild om hur det kan se ut, när det nya Jerusalem kommer ner från himlen. Hur det ser ut, vet ingen. Många fastnar i detaljer kring Jesu tillkommelse och glömmer det viktigaste, att göra arbetet som krävs, för att det skall ske. Hjälpa judarna hem till Israel, predika evangelium till alla folk och att vara en del av den lokala församlingen.

Dop i Jordanfloden vid vår sista gruppresa. Totalt döptes 9 st. Däribland en katolsk präst och en ung flicka från Brasilien.

I dag kan vi att se hur två folkrörelser som inleddes för 2 000 år sedan, slutför sina lopp. Judarna är på väg hem till Israel. Evangeliet har snart nått ut till alla folk. Allt sammanfaller perfekt efter Guds plan.


Samtidigt som judarna började återvända till Israel i mitten på 1800-talet växte väckelsekyrkan kraftigt för att slutföra missionsbefallningen. Parallellt lyfte den helige Ande fram bibelord om judarna som Guds egendomsfolk. Insikten om innebörden i första Moseboks tolfte kapitel - där Gud lovar att den som välsignar Abraham, dvs judarna och Israel, ska vara välsignad - gjorde att ersättningsteologins lögner avslöjades och Guds sanna plan för judarna uppenbarades. Kristna började aktivt arbeta för att hjälpa och välsigna det judiska folket. De insåg sambandet mellan: slutevangelisationen och Israels upprättelse, Jesu tillkommelse och judarnas Messianska kallelse att ta emot Honom i Jerusalem. Se Sak. 12:9 - 14:4.

Men ska vi då hjälpa judarna hem till Israel? ”Så säger Herren Herren: Se, jag skall lyfta min hand till tecken åt folken och resa mitt baner till tecken åt folkslagen. Då skall de bära dina söner i sin famn och föra dina döttrar fram på sina axlar”, Jes. 49:22 (-81) Tecknet, är ”jungfrun som blir havande” och föder en Son, Jesus, Jes. 7:14. När vi ser tecknet, Jesus, då skall folkslagen hjälpa det judiska folket hem till Israel.

”Den tid kommer då jag skall samla alla hednafolk och tungomål … de skall som en offergåva åt Herren föra alla era bröder ut från alla hednafolk på hästar, i vagnar och bärstolar, på mulåsnor och dromedarer fram till mitt heliga berg i Jerusalem,” säger Herren. Jes 66:18–21. ”Det kommer en tid”, förutser Jesaja, då hednafolken, du och jag, som ett tack till Gud, hjälper det judiska folket hem till Israel, fram till Guds ”heliga berg i Jerusalem!”


Hur många judar får det då plats i Israel: ”… när jag låter dem vända tillbaka… till deras land… och lät ingen enda av dem bli kvar därute.” Hes 39:27–29 (1917) Alla får plats och alla kommer att ges möjligheten att återvända.


I det judiska folkets historia prövas och uppenbaras kyrkans innersta motiv. Den ena kyrkan har i 2 000 år förföljt och indirekt varit ansvarig för en stor mängd judars lidande och död. Denna kyrka har också intensivt motarbetat väckelserörelserna. Den andra kyrkan är dess motsats. Med självuppoffrande kärlek och stort hjärta kämpar den för Israel parallellt med ett brinnande engagemang för att nå de förlorade.