Site Meter Pastor Tommys Blogg

fredag 7 september 2012

Älskade Finland - sprängfyllda möten

Klockan är strax 10, det är fredag och bilen rullar från Jyväskylä 10:30. I kväll predikar jag i pingstkyrkan Åbo och det skall verkligen bli en förmån att få komma till vänner där.
De två första kvällarna har varit fantastiska. Vi började i onsdags i en Seinäjoki. En stad med drygt 50 000 invånare, men som måste ha 4 parkeringsvakter på onsdagskvällarna pga av att så många kommer till kyrkan. Pastorsteamet och hela församlingen är verkligen ett föredöme för oss alla och ett exempel. Vad Jesus gjort i Seinäjoki, kan han göra i Sverige också. 
I onsdags var det fullsatt, en rad människor kom fram på frälsningsinbjudan och flera hundra på förbönen. Flera blev befriade och många vittnade om de blivit helade.
Igår, kom vi så till Jyväskylä. Det var egentligen ett ungdomsmöte, men åldrarna var blandade. Kyrkan har 300 sittplatser och den var mer än fylld. Folk stod i gångarna och i foajen. Trots att det var stor spridning på åldrarna så påverkade det inte atmosfären. 
Mer än 30 kom fram på frälsningsinbjudan, och flera av dem blev döpta i den helige Ande och talade tungor för första gången i sitt liv. Förbönen varade i över en och en halv timme. 






Utan att överdriva, så har Finland en hunger och en överlåtenhet jag aldrig mött i Sverige. Det är nåd att få besöka och betjäna församlingarna här. Låt oss be att den eld som brinner i Finland också skall sprida sig till resten av Skandinavien.