Site Meter Pastor Tommys Blogg

måndag 23 september 2013

Burma - en konferens där alla ramar spräcktes


Folk hade rest från hela Burma för att få vara med på den historiska väckelse och ledarkonferensen. Burma är speciellt; för mycket folk så reagerar myndigheterna, för många frälsta så reagerar buddistmunkarna. När fyra av fem rörelsehindrade reste sig upp, helade, på lördagskvällen gick det inte längre att hålla balansen. Söndagens avslutningsmöte samlade dubbelt så mycket folk som planerat och hinduer, muslimer och buddister gav sina liv till Jesus.

Hela konferensen koordinerades av de nystartade församlingarna tillsammans med Pastor Tommy Lilja Ministries samarbetsorganisation, Dynamic Mission, under ledning av Johan Andersén. Störts ansvar låg på Pastor Davids nystartade församling som var värd för konferensen. Församlingen planterades för drygt 2 år sedan och är idag över 200! Trots stark förföljelse och allvarliga mordförsök, så växer arbetet kraftigt.

Ledarskapskonferensen, som var budgeterad till 100 pastorer, samlade närmare 300 delegater. Pastorer reste från hela Burma för att vara med på seminarierna.

Lördagskvällen var genombrottskvällen. En kvinna som var invalidiserad sedan en tid tillbaka på grund av en trafikolycka, blev helad. En annan kvinna som inte gått på flera år, reste sig, på Pastor Tommy uppmaning upp, före predikan. Vittnesbörden var många och på söndagskvällen var lokalen sprängfylld och folk stod utanför.

Platsen var en stad i regnskogen i bergen. Nu fortsätter uppföljningsarbetet och arbetet med att plantera fler församlingar.

Det här var en konferens där alla ramar spräcktes. Ingen hade trott att så många pastorer skulle resa så långt för att vara med på konferensen. Maten tog slut, personalen arbetade dag och natt, fler än vi vågat hoppas tog emot Jesus och som en våg går nu vittnesbördet om vad Jesus gjorde ut över Burma - goda nyheter färdas snabbt.

Tack till alla som bad, som stått med och inte minst tack till alla som riskerar sina liv för Kristus inne i Burma, ett land som håller på att både öppnas upp och vakna upp!