Site Meter Pastor Tommys Blogg

tisdag 21 oktober 2014

Rapport från PTL:s crusade i Burma - oktober 2014

Fredag 
Kampanjen i Burma är igång. Det har varit oroligt i hela Burma, med utegångsförbud i flera städer. Bra första möte. Vi måste vara försiktiga, men närmare hundra buddister tog emot Jesus i kväll. På fotot ser du två buddistiska barn ta emot Jesus. En kvinna som opererats för bröstcancer berättade hur det brann till i bröstet under förbönen och den återkommande tumören var borta.


Det är en härligt frihet från kristna traditioner. Alla är antingen buddister frälsta sedan tidigare eller frälsta i kväll. När jag var klar och lovsången drog igång, ja då bröt glädjen ut. De hade lyckats få igång färgade lampor som blinkade grönt och rött och ja ... kyrkliga traditioner vet de inget om i alla fall.

 
Lördag

Slaget i Burmas djungler fortsatte idag, ett riktigt kraftnedslag. Totalt har ca 150 buddister tagit emot Jesus. Idag blev nästan alla andedöpta, det såg ut som ett slagfält. Det låg människor överallt. Den helige Ande kom i våg efter våg och det kändes som om det inte tog slut. Alla är första generations troende och det finns en enorm hunger efter mer av Jesus. Dom har lyckats få tag på färgat ledljus, som dom sätter på både nu och då. Påminner mig om Valjedisco på 70-talet. De här människorna vet inget om traditionellt kyrka. Trots misären är det en enorm glädje. När jag lämnade slaget om djungeln i kväll, dansade alla och sjöng till Jesus! Jättegamla, unga och nyfrälsta buddister, samtidigt som det blinkade rött, gult och blått, mitt i djungeln.
 
Flickan på bilden. Hennes pappa blev helad igår, jag fattade inte riktigt från vad, men han hade varit sjuk i 10 år. Hans flicka hade samma sjukdom, hon blev helad idag. 


Söndag
Slaget om djungeln. I kväll släppte alla spärrar. Jag önskar att du skulle varit här. Det var en enorm närvaro som pumpade på från början till slut. Lokalen bågnade av alla som ville in. Totalt har 200 buddister gett sig till Jesus. 

I kväll ville alla som kommit ha förbön. Det tog sin tid och Guds kraft kom mäktigt. När jag bett frälsningbönen med ett stort gäng buddister, föll en hel hög handlöst till marken när vi ropade Jesus. Det är mäktigt och märkligt, vilken kraft det finns i namnet Jesus.

 
Kvinnan på bilden har varit häxa, de olika demonerna talade med olika röster. Fotot togs strax innan hon befriades från den sista demonen. Det är också märkligt och lite kusligt, "inte han" skriker demonerna.
Vi kan inte ha utomhus kampanjer i Burma, men i slutet av mötet kom ett löfte från Herren att "inte om 2 år men om 5", kommer vi att kunna hyra de stora arenorna och samla upp till 100 000 buddister". Låt oss tro och tacka Jesus för att det blir så. Slaget om djungeln har bara börjat ...