Site Meter Pastor Tommys Blogg

tisdag 8 februari 2011

I muslimskt fängelse, tre av PTL:s praktikanter

Som flera av er vet driver vi nu School of the Crusader på flera platser i världen. En av dem är Etiopien. Vi har 12 crusade praktikanter som jag själv undervisar men som också lever undervisningen i verkliga livet. De får 50 USD i månaden från PTL, ca 300 kr och de evangeliserar 5 dagar i veckan, på lördagen fastar de och på söndagen går de i kyrkan.

Just nu är alla 12 Shashamene, rastafaris religösa centra och med en stor muslimsk befolkning. När jag var i Addis för två veckor sedan var vi överrens om att deras huvuduppgift var att bjuda in rastafari och muslimerna till PTL:s crusad första veckan i mars.
I lördags besökte 3 av dem en MOSKE för att vittna och be för sjuka!!!!!!! det blev ett fasligt liv och alla tre fängslades. Igår släpptes de.
Jag pratade med vår afrikadirektor idag och han skulle tydligt säga till dem att lugna ner sig och nöja sig med att bjuda en till "peace and healing" conference första veckan i mars. Men de är helöverlåtna och vilda. När vi ber så finns det inget slut, varken på bönen eller tårarna. De har precis också haft sina två första prov, det var på PTL:s crusade manualer så de vet precis vad som skall göras.
Själv blir jag ödmjuk, att vara ledare för unga evangelister som går i fängelse för att få berätta om Jesus är inget som man tar lätt på.