Site Meter Pastor Tommys Blogg

torsdag 10 mars 2011

Det finns kvällar man aldrig glömmer

Fortsättning, rapport från Etiopien, mars 2011:

Det finns kvällar man aldrig glömmer. Denna kväll, andra kvällen på crusaden i Shashemene i Etiopien var en sådan. Den helige Ande vände upp och ner på mötet. Det var ett kaos av människor som blev frälsta, helade, befriade och döpta i den helige Ande.

Under detta tumult kom flickan på fotot fram till estraden för att ta emot Jesus. Jag vet inte hur gammal hon var, 10-12 år högst, förmodligen föräldralös och gatubarn. Hon var smutsig, rocken hon fått på sig var alldeles för stor. Hon stod längst och grät hejdlöst när hon tillsammans med hundratals andra tog emot Jesus och dopet i den helige Ande. Det var som om Jesus på ett speciellt sätt rörde vid henne och några andra barn. Jag bjöd upp dem på scenen. Ett av barnen manifesterade direkt, demonerna kastade honom i golvet och han vred sig i kraftiga konvulsioner. Samtidigt manifesterade de andra tre barnen också. Flickan däremot bara skakade och grät. Vad gör man när barn kastas omkring på scenen av en kraft man inte kan se? Jag kan lugna dig med att allt gick bra. Mörkrets makter släppte taget direkt när vi lade händerna på barnen, och tack till Herren, blev de alla befriade.

Men hur hade demonerna kommit in i barnen? Jag vet inte. Gatubarn tvingas stjäla, prostituera sig och ta droger för att överleva, kanske hade mörkret kommit in den vägen. Man kan fundera på hur dessa barns liv blivit om de inte fått möta Jesus!! ”Vad händer nu”, undrar du. I flera dagar gjorde vi allt för att identifiera flickan på bilden och de andra barnen. Vi har plats för dem på vårt barnhemsarbete i Etiopien.

Jag kan nu berätta att vi har lyckats identifiera flickan. Hon heter Doretti, är 10 år, hennes mamma är död och hon levde på gatan, fram tills i söndags. Nu bor hon tillfälligt hos en av diakonerna i pingstförsamlingen. Jag lämnade pengar till kläder, mat och skolavgift så att hon återigen kan få börja skolan och hon kommer nu att få hjälp tills den dagen hon är vuxen och står på egna ben.

Ditt och mitt samarbete att hjälpa judar hem, driva bibelskolor, genomföra kampanjer och crusades räddar massor av liv. Vittnesbörd som flickan Doretti uppmuntrar oss att arbeta ännu hårdare. Hon grät av lycka när hon förstod att hon inte längre skulle behöva leva på gatan och att hon skulle få börja skolan. Hon grät när jag åkte och hennes tårar går till dig också.

Jag berättar detta för att du som står med oss skall bli uppmuntrad och se en av många effekter våra crusades har på de samhällen Jesus drar in i. Din hjälp räddar liv, i detta fall 5 barns liv.