Site Meter Pastor Tommys Blogg

tisdag 8 november 2011

Aktion Moses


Det är alltid en förmån att få besöka Israel. Vi tog flera viktiga beslut. Ett var att börja hjälpa judiska familjer i stängda länder hem till Israel. Judar som lever med kniven mot strupen och där varje ny dag utgör ett hot. Jag är själv övertygad om att Gud kommer att öppna mirakel dörrar för dessa grupper. Arbetsnamnet blir Aktion Moses, därför att på samma sätt som Mose, under Guds kraft och med Herrens hjälp förde Israel ut ur Egypten kommer vi att få hjälpa dessa judar hem till det förlovade landet. Havet kommer att dela sig igen.

Det var verkligen också en förmån att få möta församlingarna. Ca 450 kom på mötet idag och enligt de själva är det det största mötet med Messiastroende judar i Israel någonsin. Kanske mindre viktigt, men en profetisk signal om vad som håller på att hända. Idag blev drygt 10 befriade, ett 50-tal helade, 5 andedöpta och ca 200 fick i förbönen som varade flera timmar, möta Guds närvaro på ett sätt att de inte förmådde stå upp. Pastorerna var oerhört tacksamma till Jesus.

Dessutom har jag faktiskt en hälsning, (videoinspelning på en minut) från Israels premiärminister Benjamin Netanyahu med mig hem, där han personligen tackar oss för vårt stöd till det judiska folket. Jag kommer att visa den på Kanal 10 i november och hoppas kunna lägga upp den på bloggen om några veckor.

Bön: Tack Herre, för att vi i Jesu namn får välsigna Israel och ditt folk judarna. Amen.