Site Meter Pastor Tommys Blogg

tisdag 12 november 2013

Konferensen "Let the Man of God Out!" i Addis Abeba, Etiopien

Tidig morgon i Addis. Igår avslutades konferenserna. Enligt etiopierna själva var det första gången det hölls en konferens för bara män. Det märktes. Det tog ett tag att bryta igenom, här talar vi om män. Men när jag bjöd in till förbön kom alla, så det rörde sig rejält under ytan. Idag är jag inbjuden till en av de större kyrkorna, så vi får se vad Herren gör. Tack för att ni ber och står med oss. 



Vårt arbete med föräldralösa barn i Addis Abeba, Etiopien

Just tillbaka från vårt barnarbete i Addis. Totalt har Hannas barnhem 230 barn och vi har ansvar för drygt 40. 22 av dem är med på filmen. Flera av dem bär på HIV och jag vill helst inte berätta hur de blivit smittade. De flesta levde på gatan. Doretti står emellan mig och Carina, hon är ett av de gatubarn som blivit frälst på våra kampanjer och som nu har en trygg framtid. 

Pga att Addis växer, så förändras också prisbilden. Hannas har legat centralt men har nu fått en tomt i utkanten av Addis och vi kommer att bygga ett nytt centra för att trygga framtiden för alla barnen. Bed gärna för detta, därför att även om allt är billigt här kostar det ändå en hel del pengar.


De etiopiska barnen smälter varje hjärta!



Avslut på kvinnokonferensen i Etiopien

Idag avslutades kvinnokonferensen. Det är väldigt tacksamt att få betjäna i en sådan miljö av hunger. Temat idag vår från Ruts bok: "Nöj dig inte med en handfull, när du kan få hela åkern!" Nåväl, responsen var monumental och det märkliga, eller egentligen inte, är att trots att jag inte bett för helande, utan varit koncentrerad på den helige Ande, så har massor blivit helade! Flera som varit döva, delvis eller helt på ett öra, tex, berättade idag att de hör perfekt. Snacka om Andens verk.




onsdag 6 november 2013

”Utan underbara människor som er, hade vi aldrig kunnat göra detta.”


Sedan 1996 har vi haft äran att få välsigna Israel. Vi har hjälpt 18 000 Judar komma hem, i samarbete med Jewish Agency, United Israel Appeal och många fantastiska troende från Sverige, Norge och Finland.

Vi hjälper även till inne i Israel. Under lång tid har vi gett stöd till ett barnhem i Israel. De har haft det tufft ekonomiskt ett tag, men nu genom Guds nåd hade vi möjlighet att välsigna dem med en stor gåva förra månaden.

Nedan kan du läsa en personlig hälsning från en av barnhemmets föreståndare, Mrs. Hava Levin. Hälsningen från Israel och från Mrs. Hava Levin är till alla er som välsignar Israel:

Det gjorde mig så glad när jag fick reda på att ni skulle ge oss på Neve Michael Children’s Village en generös gåva. Vad glad jag blir att ni fortsätter stödja oss och bryr er om våra barn. Det finns faktiskt barn här som fortfarande kommer ihåg dig från när du har hälsat på. Du måste hälsa på igen så att du kan se vilka fantastiska ändringar vi har gjort. Vi är det enda barnhemmet i landet som har så många verksamheter samlade på en och samma plats. Det var vi som blev utvalda som de enda i landet att driva ett hem för tonårstjejer som hamnar i svårigheter. Utan underbara människor som er, hade vi aldrig kunnat göra detta. Tack för att ni är så måna om att ge behövande barn möjlighet till att leva ett bra liv. Hälsa din fru, jag hoppas att vi får träffas igen snart.” -Hava

Bilder från kvinnokonferensen i Etiopien - "You Have It In You"

Intresset för årets kvinnokonferens i Addis Ababa, Etiopien har varit ännu större än förra året.




tisdag 5 november 2013

Konferens i Etiopien

Förberedelserna i Etiopien går utmärkt. Först ut är den stora konferensen för kvinnor som drar igång på tisdag. Vi får verkligen göra en insats här.


fredag 1 november 2013

En hälsning från Oljeberget

En fantastisk dag i Israel

Efter att ha varit bland rabbiner och hemvändande judar är jag tillbaka på hotellet efter en lång dag i Jerusalem. Vi har tagit konkreta beslut om framtiden och vi kommer bla att hjälpa:
En ny grupp etiopiska judar hem (3000), Manasses förlorade stam i Indien, och judar från de muslimska länderna. 


Jag har mött och tillsammans med filmteamet gjort högaktuella intervjuer med hemvändande judar från Etiopien, Jemen, Rumänien och USA. 


Jag har hälsningar till Dig som hjälpt judar hem. Idag var dessutom en speciell dag. Vi besökte Haas Promenade, den plats till vilken Abraham kom när han skulle offra Isak, innan han gick upp på Moria berg. Idag hade fler än 25 000 hemvändande Etiopiska judar samlats för att be till Gud. Jag tänker på profetorden där vi uppmanas att föra det judiska folket hem till Guds heliga berg för att tillbe!
 

 - Rabbi Josef berättade inspirerande att de ser de Etiopiska judarnas återkomst till Israel som ett tecken på att Jesus återkomst är nära!
  

- Glada miner, bland filmteamet och en av Rabbinerna som arbetar för PTL.


- Bland 25 000 Etiopiska judar som under hela dagen åkallade Abraham, Isak och Jakobs Gud.