Site Meter Pastor Tommys Blogg

onsdag 27 oktober 2010

Den andliga dimensionen slutsåld och en verklighet som förnekas

Den andliga dimensionen finns här, där, runtomkring oss alltid. Vi kan inte se den, men vad som är i den, kan se oss. Jesus, trädde in i världen! Han steg in i vår fysiska tillvaro av flera orsaker, en av dem var för att tala till oss. Fantastiskt. Gud ville tala till oss. Tidigare hade han talat genom vanliga människor, men vi lyssnade för dåligt. Nu blir Ordet, som är Gud, kött, Sonen Jesus Kristus, Gud kommen i kötten, Sonen sänd av Gud.
Jesus berättar inte så mycket om den andliga dimensionen. Varför? Därför att vi kan inte uppfatta den. Varför det är så, vet vi inte. Säkert beror det på dels på syndafallet.

Vad Jesus däremot gjorde. Det var att förklara hur vi skall förhålla oss till den andliga dimensionen. "Ordet sätter oss fria"! "Ordet helgar oss". När du och jag bygger våra liv på Jesu Ord, då lever vi i seger i den andliga dimensionen vi inte kan uppfatta med våra fysiska sinnen.

När vi lever i Ordet, kan den Onde inte röra oss. Då är vi i ljuset och mörker utsläcks där lampan är tänd.

Den Ondes metod är därför den samma, som i begynnelsen. Han ställer frågan: "Skulle Gud ha sagt?" Därför att han vet, att i den stunden vi tvivlar och rör oss utanför Ordet är vi visserligen fortfarande under nåden, men samtidigt tar vi steg ut i den andliga dimension vi inte kan se, där vi är obeskyddade. Nåden når oss alltid och när vi inser att vi har gått vilse, finns förlåtelsen där. Men, ofta hinner vi ställa till det.

Att förklara den andliga dimensionen, utan att gå utanför Ordet är en utmaning. Men nödvändigt, därför att i den sekulära värld vi lever i, förnekas den osynliga verklighet som påverkar oss så oerhört mycket.

Därför kommer vi att omarbeta "Den andliga dimensionen" och ge ut en ny upplaga till våren.