Site Meter Pastor Tommys Blogg

lördag 21 augusti 2010

Folkkyrkan, framtidens församling ...

Det är inte många som har förmånen att som jag, dels få stå i ledningen för PTL Ministries växande arbete och samtidigt få vara föreståndare i liten, varm församling med härliga människor.

Sölvesborg är en av Sveriges minsta städer och ligger lite vid sidan av landsvägen, men det är en oerhört vacker och välskött stad. Vi omges av vatten och härliga sandstränder.

Tillsammans och med Guds kraft har vi utvecklat visionen om Folkkyrkan och nu när hösten drar igång känns det vilket häligt gäng vi är. Vi vill verkligen bli en församling för de som inte går i kyrkan. Det är lätt sagt, men vi försöker.

Det som är viktigt är att leva i nuet, i förnyelse. Den församling som fanns igår respekterar vi och tackar verkligen Gud för den, och vad de som gått före oss uträttat. Men Gud verkar idag!

Tryggheten finns inte i traditionen utan i relationen med Gud. Detta kan ibland vara en vattendelare. En församling som lever nära Jesus och hör Andens röst, har svårt med traditioner, fyrkantiga ramar och regler. Därför att tryggheten ligger i mötet med Gud, inte i sakrala ritualer.

Sådana är vi! Vi vill att varje söndag skall vara en uppmuntran, om du är 2 år eller 80. Vi vill inte att människor skall komma för att de står i matrikeln, vi vill att människor skall attraheras av Folkkykran för att där får man uppleva Gud.

Vi har tre ledord: Gemenskap, Jesus och karaktär. De hör liksom ihop och i veckan skall jag blogga om varför de gör det.

Din bästa tid är nu, predikar jag om imorgon, del 7. Om du vill leva ditt bästa liv nu, måste du leva för att ge och inte för att få! En öppen hand slår alltid en knuten näve.