Site Meter Pastor Tommys Blogg

måndag 12 juli 2010

Bibelkoden - den finns


Kära bloggläsare,


fotot ovan är från en av Roms otaliga kyrkor, alla lika rikt utsmyckade. Den här kvällen var det en ungdomskör från Calgary som sjöng, det var väldigt bra. Idag måndag har vi tagit tåget till Sorrento, som ligger utanför Neapel. Från vår balkong ser vi vulkanen Vesuvio och man blir ju sugen på pizza. Pizza, ja dom är inga höjdare!!! här i Italien. En stor besvikelse, däremot är dom desto bättre på bakverk. Vilken pizza som är bäst. Carinas. Tvåa kommer "Porto fino" på Sölvesborgs pizza, bakad av en arab och tre är pepperoni på Pizza hut.



Bibelkoden, den finns. Det finns tom fler än en. En tidig morgon i Rom, hela hotellet sov, det var bara jag, Abraham, Mose och Kaleb som var uppe och bad, såg jag det tydligt i den helige Ande. Har du fel kod när du läser Bibeln, får du också fel svar! Det är vad som hände med församlingarna i Galatien för nästan 2000 år sedan. Någon ändrade koden och därmed också läran. Några hundra år senare hade katolska kyrkan grundats och ett annat "annat" evangelium börjat blandas upp med det äkta. Man hade bytt ut det andliga svärdet - Ordet- mot ett äkta svärd. Fram växte en teologi som gav oss skärselden, transubstationsläran, Mariadyrkan och ersättningsteologin, mm.


Det stora problemet är att överallt där det sanna evangeliet bryter fram med stor kraft, dröjer det inte länge förrän den falska koden dyker upp. Mönstret idag är detsamma som bland Galaterförsamlingarna och detta gissel förändrar församlingen från en Guds kraftkälla till en mänsklig institution. Samma Bibel, samma ord, språk, torra eller eldiga predikningar, men med en skillnad, koden har förändrats.


Den falska koden vilar på två ben, ersättningsteologin och ett lagiskt evangelium (som inte är ett evangelium). Hur menar du nu Tommy? undrar du. Ja, jag måste tyvärr lämna frågan öppen.

I morgon, vid poolen, skall jag arbeta vidare därför att vi måste identifiera den falska koden och tvätta bort den så att det sanna evangeliet strålar fram i all sin härlighet.


Men hur går det då med ekumeniken? Ja du ... vad kan frälsa en människa? Nu börjar jag be i tungor ... går inte att skriva ner. Läs de första versarna i Hebreerbrevet, i forna tider ... men idag har Gud talat till genom sin Son. Vad sade Sonen? Ja inte att Rom har ersatt Jerusalem.


Glöm inte, du är bra, bättre, bäst. Godkänd av Gud. Bedömd inte av dina gärningar utan utifrån att du tror på det perfekta fullkomliga frälsningsverket på Golgata. Det nya förbundet som helt och hållet har ersatt det gamla! Du är bestämd till framgång, inte av din egen kraft utan av nåd och med den mäktiga kraft Gud vill verka ut i ditt liv! Det finns gärningar, förberedda i Krsitus som du skall vandra i. "Kom", säger Jesus. "Jag är din vän, vandra tillsammans med mig, läs vad jag sa och gjorde och uppmanade dig att göra. Tag ett litet steg och du skall se att med tiden blir mågna små steg stora kliv."