Site Meter Pastor Tommys Blogg

torsdag 22 juli 2010

Bibelkoden -hur du räknar rätt! Varför hela samfund går fel.

Kära bloggläsare,
i arbetet med Bibelkoden, talade den helige Ande sista morgonen i Italien. Så, istället för nästa del, får du en inledning! Några har frågat vad jag menar med kod, jag hoppas att inledningen skall hjälpa dig att förstå vad jag menar.

Inledning till Bibelkoden
Du är skapad av Gud, till Guds likhet skapade han dig. Han är en den ende som vet mer om dig, än du vet själv. Han vet vad som händer, beroende på vad du tänker, talar och gör - innan du gjort det! Därför har han gett oss Livets handbok, Bibeln. I den beskriver Gud orsak och verkan, utifrån ett helhetsperspektiv. Den utgår från det andliga perspektivet, trons sfär, vilket gör att vi inte alltid kan förklara resultatet av en viss handling. Tex brödundret. Om du tror och handlar utifrån Bibelns undervisning kommer resultatet förr eller senare att manifestera sig i den fysiska världen. Det är lagen om Guds Ord, det styr orsak och verkan, den är absolut.

Det är som att lära sig att räkna. Om du följer reglerna, blir resultatet rätt. Om du ändrar reglerna eller gör fel, blir också resultatet fel. Det är det Jesus menar när han undervisar om mannen som byggde sitt hus på fast grund. Han följde reglerna för hur man räknar rätt.

När Jesus kom in i världen gav han oss koden, lösningen till ekvationen, så att vi skall kunna lära oss att ”räkna” och praktisera Livets handbok. ”Gör så här”, sa Jesus, ”då får du det här resultatet, det är redan uträknat”.

Men, fienden har sått ogräs och har på ett listigt sätt smugit in fel i koden. Vilket gör att när många kristna räknar så blir 2 + 2 = 5! Ja, det är tom så att hela samfund räknar fel, rejält fel. Därför att med åren har man utvecklat ett sätt att ”räkna”, dvs läsa och praktisera Bibeln, som gett dem helt fel resultat.

Därför vill jag, med ödmjukhet, på ett kortfattat sätt berätta hur man räknar, så att 2+2 blir 4. Hur du kan läsa och praktisera Livets handbok på ett sådant sätt att du får det resultat som väntar på dig.