Site Meter Pastor Tommys Blogg

fredag 30 juli 2010

Tyvärr, du överlever inte julen 2009 ...

De sista dagarna har helande och mirakler diskuterats intensivt. Vad är det egentligen som sker? De vittnesbörd som återfinns på tex vår hemsida med foto och filmer där människor berättar att de blivit miralkulöst helade, är det sant?

Sanningen är ju att när Jesus gjorde under, så var det många som hade svårt att tro att det verkligen hade hänt. Därför vill jag berätta om ett mirakel i Sverige. Jag känner personen i fråga och människorna i hennes närhet, pastorn som döpt både henne och flera i hennes närhet är en av mina nära vänner. Men jag vill inte släppa namnet än, då hon är ganska nyfrälst. Vi kom överens om att vänta något år så att allt är stabilt, men lyssna till min berättelse.

Kvinnan ifråga, var en riktig "råhedning", en sådan svensk som inte vet något om Gud, än mindre om frikyrkan. 2005 fick hon cancer. Hon operades och blev lite bättre, men våren 2009 kom cancerna tillbaka och nu hade den spritt sig till många organ i kroppen. Läkarna stod maktlösa och sommaren 2009 berättade de att hon inte hade långt kvar. Hösten kanske, men:

-Tyvärr, sa dom, du överlever inte julen 2009.

När hon kom hem ringde hon en kvinna hon mött på cancerkliniken, en vän till mig och Carina, en vardagsevangelist.

-Du måste följa med mig ikväll, sa vardagsevangelisten, och tog med henne på ett tältmöte, där kvinnan tog emot Jesus.

Under hösten hade jag en kvällsbibelskola i en större stad i Sverige, där jag undervisade om att göra vad Jesus gjorde, en praktisk bibelskola, för mogna kristna. Därför blev jag förvånad när denna här nyfrälsta kvinan dök upp. Hon var verkligen sjuk, darrade i hela kroppen och var tungen att gå ut och röka hela tiden. Men hon lyssnade. Jag undervisade om hur man leder människor till dopet i den helige Ande. Jag bjöd också en till bön för andedopet och hon kom fram och det gick igenom!

Veckan därpå ringde hon till vardagsevangelisten och sa att:

-Nu har jag blivit tokig också, jag började tala ett språk som lät jättekonstigt och jag kunde inte sluta.

Månaden därpå undervisade jag hur man befriar från mörker. I eftermötet kom hon fram och jag minns att något manifesterade sig, även om det inte var krafttigt.

Märkligt var det dock att hon hade börjat piggna till, kinderna var rödare och hon såg allmänt friskare ut. När hon i december lades in för provtagning kom chocken! (för läkarna) Cancerna var borta. I februari 2010 lades hon in igen, och det det finns inga symptom på cancer kvar. Hon som skulle varit död senast julen 2009, lever!

Idag är hon och bägge hennes söner döpta i min nära väns församling. Hon besöker dansbanan varje helg och berättar om Jesus, ber för sina ofrälsta sjuka vänner till helande och är ett levande mirakel!

När inträffade då helandet? Hon vet inte! En händelse hon minns är att när hon var och fiskade med sina vänner, så sökte sig till en egen plats, några meter från sina vänner, men ändå så att alal kunde se vad den andra gjorde. Då kom det en man, hon visste inte varifrån och han lade handen på hennes rygg. Hon blev förvånad därför att den var så varm, han sa ingenting, och sedan försvann han. Men värmen på ryggen var kvar så hon gick till sina vänner och frågade om de sett honom? Men ingen hade sett mannen!

-Men, sa hon titta på min rygg ,därför att det värmer fortfarande.

När vännerna tittade efter, hade kvinnan en röd rodnad efter handen på just det ställe på ryggen som mannen lagt sin hand.

Vad var det som hände? Jag vet inte. Vem var mannen? Ingen vet.
Det viktiga är att hon är frälst, frisk och berättar för andra om Jesus.

De finns de som frågar mig angående våra kampanjer. Hur vi kontrollerar att människor som är helade är helade? Det gör vi inte. Vi tror att dom talar sanning! Varför skulle någon ljuga om det? Varför skulle föräldrar till barn som blivit helade, med tårar i ögonen ljuga?

Helande och mirakler är en natulig del av evangelium. Det är underbart för den som blir helad, men helandet har ett högre syfte, det pekar på något som är större än helandet och det är frälsningen i Jesus Kristus. Därför att det största miraklet är en pånyttfödd själ, räddad för evigheten.

PS/ besök gärna vår hemsida, titta på de korta fimerna.

tisdag 27 juli 2010

100 000 kr xtra till Israel, dopfesten fortsätter, hur vet vi vad som är rätt?



Kära bloggläsare!
Ovan bifogar jag två foto från Nepal. Vi har idag 8 anställda i PTL:s nepalesiska team som dels leder egna mindre församlingar, samt arbetar med mina stora crusades, och däremellan, har mindre väckelsekampanjer. Senaste hade de första veckan i juli och fick döpa 7.
Just nu pågår förberedelserna för fullt inför vår stora crusade i Lusaka, Zambia första veckan i september. Hundratals frivilligarbetare är involverade och nästa vecka kommer vår koordinator att medverka i flera olika tv-program, de kommer bla att sända trailers från några av våra genomförda kampanjer.
I juli ger vi också en extragåva på 100 000 kr till de överlevande från förintelsen. Vårt fokus ligger ju på att hjälpa judra hem till Israel. De äldre som återvänt, flera har ju inga släktingar då de utrotades i förintelselägrena, har det väldigt svårt. Vi vet från GT att Gud ömmar för de äldre. När jag och Carina var i Israel i maj mötte vi många av de överlevande, de är ju väldigt gamla idag. Men plågas fortfarande av mardrömmar från koncentrationslägrena. Du får gärna hjälpa oss med denna gåva. Vi går i tro och är övetygade om att Herren manar våra syskon i Sverige att stå med oss. Det går utmärkt att använda vår Kollektbox online (Se till höger). Hela din gåva går oavkortat till Israel

Det händer så oerhört mycket på den kristna scenen idag och ni som följer min blogg vet att jag håller på att skriva om Bibelkoden. Jag kommer nu att ge en del svar, hur vi skall läsa Skriften och hur kan vi veta vad som är rätt? Det första svaret är också bra att ha med i tankarna när du utvärderar vad som tycks och skrivs, finns frukten där eller är det bara tomma tunnor som skramlar?

SVAR NR 1: På frukten känner man trädet.

Det är bra att vara ”bibelsprängd”, att ständigt meditera över Guds Ord. Men om koden är fel, kan svaren du får bli tokiga. Fariséerna och de skriftlärda på Jesu tid, kunde verkligen Bibeln. De visste allt om Gud, men när Gud vandrade mitt ibland dem, kände de inte igen Honom. Därför sa Jesus att ”på frukten känner man trädet”. Det vill säga att 2 + 2 = 4!


Om du praktiserar Ordet med rätt kod, kommer Ordet att producera ett förutbestämt resultat!


Men om du planterar ett äppelträd och frukten är tistlar, då är det något som inte stämmer. Om det kommer ut en Ramlösa ur en Coca-cola automat, är det ingen Coca-cola automat. Även om det står Coca-cola på skylten.


När vi bedömer troende i allmänhet, ledare och församlingar är det därför frukten vi måste undersöka. ”Men vilken frukt skall man då söka efter?” undrar du. ”Den enda frukt Satan omöjligt kan producera”, svarar jag, nämligen: ”Pånyttfödda kristna.”

Det testet använder jag på mig själv, församlingarna och PTL Ministries. Vi har hela tiden flera bollar i luften, i olika kulturer med en bred skara människor. Frågan jag ställer är: ”Blir människor pånyttfödda i det vi gör, eller i det våra medarbetare står i?” Ser jag det, då vet jag att vi är på rätt väg. Därför att på frukten känner man trädet.


Nu säger kanske du att: ”Tommy, jag vinner inga människor för Gud, är jag fel då?” Nja, det behöver du inte vara, om du är engagerad, ber, supportar arbete som vinner människor för Gud och gör vad du kan. Kom ihåg att Guds rike är ett tillsammansarbete. Ett bra exempel är min fru Carina, hon arbetar hårt för evangelium, men tycker om att göra det i bakgrunden. Orsaken till att hon står ut med att ha mig resandes över hela världen är att hon brinner för människors frälsning! Det handlar i hennes fall om Gudsfruktan för uppdraget. Naturligtvis vill även hon se människor i sin närhet frälsta och gör vad hon kan. Men, hon är inte den superverbala evangelisten, det är inte hennes kallelse och gåva. Hon är Carina, vilket betyder ”köl”. Hon finns där, syns inte, men ser till att balansera upp resten av båten. Utan Carina, kantar Tommy Lilja! Hennes jobb i det fördolda, förlöser resultatet i det synliga. Förstår du? Du kanske inte är den som har fått människor att ta det där sista steget, men du har definitiv varit en del i processen, det är jag säker på. Uppdraget är ett teamarbete, en för alla - alla för en. Jag och Carina, utgör tillsammans med dig och många ett lagarbete och frukten är, tack och lov, pånyttfödda människor.

PS//Bli gärna min vän på Facebook

måndag 26 juli 2010

Benny Hinn i toppform, Ekman berusad av Anden

Det har varit en del skriverier inför Benny Hinns besök i Sverige. Mycket rykten, många tycker, men få vet hur allt verkligen förhåller sig.

En sak är däremot säker, Benny Hinn har en gåva som evangelist och när jag såg hans avslutningsmöte funderade jag på vart, den längtan efter den helige Ande, som präglade 90-talet tagit vägen? Ni skall veta en sak, att om det var en röra på Hinns eftermöte, så är det inget emot vad som händer på våra crusade bland onådda folk.

Jag och Carina vi njöt av varje minut, vilken predikan, vilken Jesus centrering och vilken kraft.

Idag läser jag i olika bloggar att man hände upp sig på offertalet, som ju egentligen var ett vittnesbörd över vad Gud gör. Jag försvarar absolut inte ett liv i lyx, tvärtom, jag anser att givarnas pengar skall gå till ändamålet och inget annat. Men vi måste också inse att det kostar massor med pengar att evangelisera. Kampanjen i Indien, som Hinn berättade om, eller tv-programen som ses av miljontals människor kostar pengar.

Problemet är att en del svensk kristen media, oftast bara fokuserar på det som är fel. Ingen predikant är felfri och det är viktigt att belysa även avigsidorna. Men ... varför har ingen belyst alla de miljoner männiksor som varje vecka ser hur Jesus gör under och får ta del av evangelium, genom Hinns program. Därför att han är duktig på det han gör.

Positivt var att även Pastor Ulf tände till, på det sätt vi är vana att se honom. Vi behöver ett aktivt LO, som utmanar och provocerar det religiösa och etablerade. Någon journalist skrev om lördagens möte att det lät som LO igår. Men, jag saknar, det vilda, opolerade rytandet. Nu säger säker någon att LO mognat. Ja, det är möjligt. Dessvärre så har det historiskt sätt visat sig att när väckelserörelsen mognar, avstannar väckelsen och ersätts av taktisk kyrkopolitik.

När jag för 20 år sedan, som nyfrälst, f.d genomsekulariserad råhedning och skolrektor, mötte undervisningen om tro, "HÖR OCH GÖR", lade den grunden för mitt kristna liv. Den undervisningen är fortfarande en hörnsten i mítt liv, därför var jag väldigt glad över att se hur Hinns möte avslutades, sida vid sida med , berusade av Anden utlovades att det här blir det mer av, oavsett vad social media tycker.

söndag 25 juli 2010

Har pastor Ekman slutat ryta? Märklig avslutning på Hinns möte!

God morgon mina vänner.
Idag predikar ut budskapet om Bibelkoden. Den kommmer på CD, till hösten. Du får ett utdrag (en väldigt liten del) av predikan nedan.

Jag har semester en vecka till, men predikar idag och nästa helg är jag på Ölandsgården och har möten.

Hoppas att du mår bra. Se gärna på mötena från Europakonferensen, dom streamas live på webben. Igår såg vi Benny Hinns inledningsmöte. Den sekulära kristenheten kommer att ägna en hel del diskussioner till att analysera hans predikan. Det märkliga var, att även pastor Ulf Ekman, svävade på orden när han avslutade mötet. Att Dagen, med Jaktlund reagerar idag på morgonen mot att Benny Hinn predikar att "du är en ande, som har en kropp som bor i en kropp", är förväntat. Dagen är idag snarare ett språkrör för högkyrklig finkultur, än klassisk väckelse kristendom. Men pastor Ulf, vill vi ju se ryta som han gjorde i mitten på 90-talet.

Nåväl, jag tänker inte sluta ryta. Har förresten läst en fantastiskt bra bok den här veckan (kommer ut i augusti) av min vän Amritzer. Han ryter, som en fullväxt lejonhanne ställer han sig på bakbenen och basunerar ut apostelns tjänst. Det finns ingen tvekan där: SOS är här för att befria de fångna!

Nåväl, nu kom jag av mig. Dagens predikan (inte tidningen Dagen), ja den är kärleks full, även om den inte är snäll mot den katolska teologin.

Utdrag predikan om Bibelkoden:
Vad sa då Jesus?
För att inte krångla till det kan man bryta ner Jesu undervisning i två delar:
1. Värderingen: Älska andra, som Jesus älskat dig
2. Handlingen: Ta evangelium till världens ände, genom att börja där du är
Dessa två enkla bud, räcker hela livet. Personligen har jag, efter 20 år, fullt upp med Matteus 5-7, samt Johannes 14-16. Förstår du hur jag menar? Vårt, ditt och mitt kristna liv bygger på evangelierna!

Gör så här:
Läs evangelierna, skriv ned allt Jesus uppmanar dig att göra. Bocka för det Jesus säger du skall göra som du redan gör. Sätt ett rött kryss framför de saker Jesus säger du skall göra som du inte gör och börja gör de sakerna.

Men, säger du då, resten av NT då? Ja, den är väldigt viktig. Men kom ihåg, att resten av NT, skrevs av de som först levde Jesu undervisning! När Paulus, Petrus och apostlarna handlade på Jesus undervisning skapades Apostlagärningarna! Vilket fick till följd att församlingar bildades och breven skrevs. Denna tågordning kommer du inte förbi.

Först grunden: Jesu undervisning, älska och evangelisera.
Därefter: Apostlagärningarna (vad som händer när Jesu undervisning fungerar).
Sedan: Breven (Hur vi förvaltar vad som hänt när vi praktiserat Jesu undervisning).
Därefter: Uppenbarelseboken (Hur allt slutar om du och jag först gör vad Jesus sagt vi skall göra)
Till sist: GT, därför att nu kommer du att läsa GT utifrån det nya förbundets förutsättningar.

Förstår du min poäng? Om inte Jesu undervisning fungerar i våra liv, till viken nytta skall vi då läsa om Israels krig för 4000 år sedan?

torsdag 22 juli 2010

Bibelkoden -hur du räknar rätt! Varför hela samfund går fel.

Kära bloggläsare,
i arbetet med Bibelkoden, talade den helige Ande sista morgonen i Italien. Så, istället för nästa del, får du en inledning! Några har frågat vad jag menar med kod, jag hoppas att inledningen skall hjälpa dig att förstå vad jag menar.

Inledning till Bibelkoden
Du är skapad av Gud, till Guds likhet skapade han dig. Han är en den ende som vet mer om dig, än du vet själv. Han vet vad som händer, beroende på vad du tänker, talar och gör - innan du gjort det! Därför har han gett oss Livets handbok, Bibeln. I den beskriver Gud orsak och verkan, utifrån ett helhetsperspektiv. Den utgår från det andliga perspektivet, trons sfär, vilket gör att vi inte alltid kan förklara resultatet av en viss handling. Tex brödundret. Om du tror och handlar utifrån Bibelns undervisning kommer resultatet förr eller senare att manifestera sig i den fysiska världen. Det är lagen om Guds Ord, det styr orsak och verkan, den är absolut.

Det är som att lära sig att räkna. Om du följer reglerna, blir resultatet rätt. Om du ändrar reglerna eller gör fel, blir också resultatet fel. Det är det Jesus menar när han undervisar om mannen som byggde sitt hus på fast grund. Han följde reglerna för hur man räknar rätt.

När Jesus kom in i världen gav han oss koden, lösningen till ekvationen, så att vi skall kunna lära oss att ”räkna” och praktisera Livets handbok. ”Gör så här”, sa Jesus, ”då får du det här resultatet, det är redan uträknat”.

Men, fienden har sått ogräs och har på ett listigt sätt smugit in fel i koden. Vilket gör att när många kristna räknar så blir 2 + 2 = 5! Ja, det är tom så att hela samfund räknar fel, rejält fel. Därför att med åren har man utvecklat ett sätt att ”räkna”, dvs läsa och praktisera Bibeln, som gett dem helt fel resultat.

Därför vill jag, med ödmjukhet, på ett kortfattat sätt berätta hur man räknar, så att 2+2 blir 4. Hur du kan läsa och praktisera Livets handbok på ett sådant sätt att du får det resultat som väntar på dig.

söndag 18 juli 2010

Bibelkoden del 2 - ramlösa i en coca-cola automat

Det var en tidig morgon, på en hotellbalkong i Rom, när jag i bön funderade över hur katolska kyrkan kunnat utvecklas till vad den är idag, som jag insåg att allt beror på vilken bibelkod du använder. Ett av Satans mest effektiva vapen är att förändra koden. Ett genialt drag, som är svårt att beskydda sig emot och som framförallt bedrar den grupp kristna som är det största hotet mot hans rike - de bibeltroende. Han vet, att det spelar ingen roll hur bibeltroende du är, om du har fel kod!

De bibeltroende, sådana som du och jag, tror att vi är beskyddade bara för att vi insett att Guds Ord är Guds Ord. Men vad fienden gör och gjort är att han predikar från evangelium, men har kastat om bibelversarna, ryckt dem ur deras sammanhang och på så sätt fått ett evangelium som är förvillande likt originalet.

Satan är duktig på att använda Ordet fel. När han frestade Jesus citerade han från Skriften, men koden var fel! Bibelorden ryckta ur sitt sammanhang. I vår värld, finns det idag massor av förkunnelse och läror som alla bygger på bibelord, men där koden är fel. Konsekvensen är ödesdiger därför att om ingångsvärdena är fel, blir slutresultatet blir också fel.

Du stoppar in en 10-krona för att få en burk Coca-cola, men ut kommer det en ramlösa.

Du arbetar och satsar för att få en växande församling, men får ut motsatsen, en krympande kyrka.

När:

  • Evangelisten blir bänksittare
  • Den friske sjuk
  • Den generöse snål
  • Den frie bunden
  • Den glade deprimerad
  • Den troende tvivlare
  • Den fördömde ännu mer fördömd
  • Synden något naturligt
  • Den helige Andes manifestationer förbjudna
  • De som vill något försvinner och de som inte vill stannar kvar

Då är det något som är fel!

Det är därför vi har sammanhang där energiska, glada sökare kommer för att få möta Jesus, väl frälsta omdanas de till ljumna bänksittare. Människor kommer till församlingen fullt friska och lämnar den sjuka! Andra kommer fyllda av kärlek och hopp, men efter några år i frikyrkan har man förvandlats till manipulativa ”besserwissers”, som vet hur alla andra skall göra men aldrig åstadkommer något själv. Vissa predikanters helgelsepredikningarna är så tunga att om man kommer krypandes in, får man bäras ut. Eller tvärtom, förkunnelsen är så tunn, uddlös och liberal att alla tappar hoppet. Trots att vi har ett glädjebudskap är det förbjudet att skratta.

Från väckelsens eld till systematiserad teologi

Vi ser det tydligast i det internationella arbetet, i nyevangeliserade områden. Glädjen över att ha funnit Jesus är stor. Alla vill evangelisera, ge, hjälpa till och leva för Jesus. De har inga bibelskolor, ingen systematiserad teologi, inga Biblar, de har bara Jesus och den helige Ande och det sjuder av liv!

Sen händer något. Vi västerlänningar kommer och skall hjälpa till, ”de måste ju läsa teologi!”. Vi är både välvilliga och högmodiga. Högmodiga därför att i många fall vill vi lära ut något vi inte själva har: församlingstillväxt. I allt för många fall sker då en transferering, en förvandling. Varför? Därför att koden förändras. Istället för den vilda, dynamiska väckelserörelsen, får vi en välordnad, organiserad och teologisk kyrkenhet. Med en stor skillnad, den okontrollerade väckelsen har avklingat. Koden förändrats, elden har tämjts, Satan har lyckats igen! ”Men …,” protesterar någon, ”de undervisar ju ifrån Bibeln”. Ja, men vad hjälper det om koden är fel?

Ser du det geniala i Satans plan! Ju mer de kan om Bibeln, desto mindre väckelse har de. Är det då fel på Bibeln? Absolut inte, den är Guds Ord, det är fel på koden.

Det skedde redan på Paulus tid, bland församlingarna i Galatien. Judaiserande lärare kom och besökte församlingarna, de trodde på Jesus, men … de hade fel kod. De utgick från Jesus undervisning men lade därutöver till annan undervisning från Gamla Testamentet (GT). Paulus var förtvivlad, därför att trots, att dessa ”falska” bibellärare enbart undervisade utifrån Bibeln, fick det allvarliga konsekvenser. Därför att ”det var inget evangelium”, trots att det var Guds Ord, koden var fel. ”Vem har förhäxat er?”, frågade Paulus, ”ni som fått Kristus framställd för era ögon så som korsfäst”.

Hur kan man då veta vad som är rätt? Svaret blir ganska långt, men är nog så viktigt.

Jag hoppas kunna presentera det senast på tisdag!

torsdag 15 juli 2010

Vesuvios, Pompeji och hur en dag på vår semester ser ut







Det som slog mig idag på löparbandet är att de två mest besökta platserna i Italien är minnesmärken över två katastrofer. Coloseum, där kristna mördades för sin tro och Pompeji, en stad som försvann år 79 e.kr. Begravd av 3 meter lava. Vi människor är märkliga.

Har du läst Bibelkoden del 1? Jag hoppas kunna skriva del 2 i morgon, som du förstår av inledningen så har vi varit på utflykt i 35 graders värme idag. Vesuvius och Pompeji. Ikväll slappar vi, är väldigt oandliga. Det går att se Chief Detectiv Inspector Barnaby på SVT play, så vi skall se första avsnittet strax, vid halv nio tar vi en sallad, klockan 10 sover vi.

Hur vår dag ser normalt ser ut? Ungefär så här:
05:30 - Bön och bibelläsning (brygger eget Gevalia på rummet)
07:45 - Första frukosten
08:30 - Motion, antingen springer jag på löparbandet när Carina går, eller drar jag till gymmet.
10:00 - Poolen, svarar på dagens email (har internet i solstolen)
10:50 - Andra frukosten (de stänger 11, Gevalia i solstolen med Carina (termos, dricker vara svenskt bryggt kaffe)
11:30 - Bad
12:00 - Fortsätter skriva
14:00 - Lättlunch, poolbaren
15:00 - Eftermiddagsbön (Bla Zambia, där förberedelserna är i full gång, det gäller att påverka för fullt, det jag ser, tänker och talar ut i tro i Jesu namn, sker på andra platser i välden)
16:00 - Gevalia på rummet med Carina
17:00 - Blogg, facebook
18:00 - Stora kvällspromenaden
19:00 - Middag, vi hänger på dörrarna när resturangerna öppnar
21:00 - Nu går vi hem, när alla andra går ut
21:30 - Mineralvatten och en enkel bakelse att sova på
22:00 - Godnatt
05:30 - Nåden är ny varje morgon

Ni förstår att jag har en God Gud, och en fantastisk hustru!Dessutom, när man kommer hem efter en sån semester så är man fylld av energi!

Bifogar tre foto:
Middag i Sorrento, det är minralvatten i vinglasen (vi dricker inte alkohol)
Tommy i Pompji
Tommy o Carina på Vesuvio






Glöm inte att du är bra, bättre, bäst!

onsdag 14 juli 2010

Bibelkoden. Del 1: Katolska kyrkan

För ett antal år sedan, hävdade några forskare att de funnit en kod i Gamla Testamentet (GT), som avslöjade stora världshändelser. Några år senare drabbade oss, ”Da Vinci koden”, en uppdiktad thriller som påstod att Jesus hade barn tillsammans med Maria Magdalena.

För några veckor sedan hade jag en veckoslutskampanj i Rom och träffade flera av ledarna för väckelseförsamlingarna. Flera påstod att Rom ersatt Jerusalem och att där det står skrivet Israel i GT; skulle vi läsa församlingen! ”We are very strong on these issues”, markerade de.

Några dagar senare besökte jag Vatikanen, ett museum över katolska kyrkan. Här finns en av världens största samlingar av antika avgudar! I Sixtinska kapellet är Luther avbildad i helvetet, utanför har helgonförklarade påvar fått sina egna avgudabilder. Jesus finns där någonstans men han överskuggas av Maria och gossebarnet, etcetera.

Det var efter dessa händelser jag under morgonbönen insåg att det finns, inte bara en bibelkod utan flera! Bibeln är så omfattande att det går att kombinera många utsagor, beroende på vilken kod man använder. Om du använder ersättningsteologin och läser Rom där det står Jerusalem och kyrkan där det står Israel, blir naturligtvis konsekvensen att teologin förändras efter koden! Det är ju därför som läran om skärselden, transubstationsläran, Mariadyrkan och påvesuccessionen kunnat växa fram.

Ett brännande exempel är det katolska kravet på celibat bland deras ledare. Grundbefallningen från Gud är att vi skall ”uppfylla jorden”. Petrus, som ju av katolikerna räknas som den första påven, levde inte i celibat, därför att Jesus helade hans svärmor. Men katolska kyrkan har ändrat koden, och därmed också resultatet. I stället för lyckliga familjer har de fått olyckliga pedofiler och offer. Den skandal som i dagarna briserat i Belgien med en biskop som inte bara förgripit sig på sin brorson, utan där brottet dolts av Kardinalen är toppen på ett isberg och visar allvaret att ändra grundkoden.

Problemet med ersättningsteologin är att den, på ett felaktigt sätt tolkar GT och förändrar därmed också hur vi läser NT. Genom att ändra koden växer ett annat evangelium fram, som faktiskt, mer eller mindre, påverkat och påverkar hela den världsvida kyrkan.

Finns det en kod? Ja, absolut. Jesus har kodat GT till oss. Det var det som hände Emmaus vandrarna. De fattade ingenting av vad som hänt i Jerusalem. Men när Jesus gav dem koden, öppnades deras ögon. Matteusevangeliet, Hebreerbrevet, etcetera, sammanställer, kodar, byggstenarna från GT och genom den helige Ande sätts de samman till NT, grunden för vår tro.

Katolska kyrkan, godkänner inte NT:s suveräna auktoritet. Utan påven och traditionen, alltså vad som tidigare påvar kanoniserat, vävs samman till den katolska läran om Bibeln. I denna utveckling kan man båda ändra och göra tillägg till det som skrivits, tex Mariakulten, som är kanoniserad.

Här börjar problemen, när vi går utöver vad som är skrivet, eller när vi ändrar innehållet på vad som är skrivet, då förändrar vi koden, och istället för Jesu församling får vi något annat.

måndag 12 juli 2010

Bibelkoden - den finns


Kära bloggläsare,


fotot ovan är från en av Roms otaliga kyrkor, alla lika rikt utsmyckade. Den här kvällen var det en ungdomskör från Calgary som sjöng, det var väldigt bra. Idag måndag har vi tagit tåget till Sorrento, som ligger utanför Neapel. Från vår balkong ser vi vulkanen Vesuvio och man blir ju sugen på pizza. Pizza, ja dom är inga höjdare!!! här i Italien. En stor besvikelse, däremot är dom desto bättre på bakverk. Vilken pizza som är bäst. Carinas. Tvåa kommer "Porto fino" på Sölvesborgs pizza, bakad av en arab och tre är pepperoni på Pizza hut.



Bibelkoden, den finns. Det finns tom fler än en. En tidig morgon i Rom, hela hotellet sov, det var bara jag, Abraham, Mose och Kaleb som var uppe och bad, såg jag det tydligt i den helige Ande. Har du fel kod när du läser Bibeln, får du också fel svar! Det är vad som hände med församlingarna i Galatien för nästan 2000 år sedan. Någon ändrade koden och därmed också läran. Några hundra år senare hade katolska kyrkan grundats och ett annat "annat" evangelium börjat blandas upp med det äkta. Man hade bytt ut det andliga svärdet - Ordet- mot ett äkta svärd. Fram växte en teologi som gav oss skärselden, transubstationsläran, Mariadyrkan och ersättningsteologin, mm.


Det stora problemet är att överallt där det sanna evangeliet bryter fram med stor kraft, dröjer det inte länge förrän den falska koden dyker upp. Mönstret idag är detsamma som bland Galaterförsamlingarna och detta gissel förändrar församlingen från en Guds kraftkälla till en mänsklig institution. Samma Bibel, samma ord, språk, torra eller eldiga predikningar, men med en skillnad, koden har förändrats.


Den falska koden vilar på två ben, ersättningsteologin och ett lagiskt evangelium (som inte är ett evangelium). Hur menar du nu Tommy? undrar du. Ja, jag måste tyvärr lämna frågan öppen.

I morgon, vid poolen, skall jag arbeta vidare därför att vi måste identifiera den falska koden och tvätta bort den så att det sanna evangeliet strålar fram i all sin härlighet.


Men hur går det då med ekumeniken? Ja du ... vad kan frälsa en människa? Nu börjar jag be i tungor ... går inte att skriva ner. Läs de första versarna i Hebreerbrevet, i forna tider ... men idag har Gud talat till genom sin Son. Vad sade Sonen? Ja inte att Rom har ersatt Jerusalem.


Glöm inte, du är bra, bättre, bäst. Godkänd av Gud. Bedömd inte av dina gärningar utan utifrån att du tror på det perfekta fullkomliga frälsningsverket på Golgata. Det nya förbundet som helt och hållet har ersatt det gamla! Du är bestämd till framgång, inte av din egen kraft utan av nåd och med den mäktiga kraft Gud vill verka ut i ditt liv! Det finns gärningar, förberedda i Krsitus som du skall vandra i. "Kom", säger Jesus. "Jag är din vän, vandra tillsammans med mig, läs vad jag sa och gjorde och uppmanade dig att göra. Tag ett litet steg och du skall se att med tiden blir mågna små steg stora kliv."







lördag 10 juli 2010

Tommy o Carina skriver från Rom




Kära bloggläsare,

Hur mår du? Själv mår jag bra. Efter kampanjen i Rom förra helgen, återvände jag alltså med Carina för två veckors semester. Igår besökte vi Coloseum och det var imponerande, samtidigt som tankarna gick till de familjer som vägrade bekänna Roms kejsare som gud! Rom krävde inte att de skulle avsäga sig Jesus, bara erkänna att det fanns fler gudar. Men de vägrade. Vad upplevde de när döden närmade sig? När ett fullsatt Coloseum kokade av upphetsning. Hur kunde de stå emot?

Den enda förklaring jag har, är att Jesus måste ha varit där! På något sätt måste Guds rike kommit till martyrerna på sådant sätt att de redan var på "andra sidan", innan de dödades.

Trots klappjakten på de troende, så kunde inget stoppa den nya tron. På 300-talet tvingades hela Rom att kapitulera. Tron på Jesus övervinner allt, förr eller senare måste hela världen kapitulera och böja knä och bekänna Jesus som Herre. Det är en tidsfråga och maryrernas blod ropar under altaret, hur länge till måste de vänta? Ja, min vän, det beror delvis på dig och mig.

En annan sak jag tänker på är hur det apostoliska centra, som Rom var under de första århundradena, kunnat gå så vilse. Svaret? Ja, det finns och jag återkommer om någon vecka med det. Allt går tillbaka till ersättningsteologin, att kyrkan ersatt Israel och att Rom ersatt Jerusalem. Men det tar för lång tid att utveckla det nu.

Bifogar två foto. Det ena är utanför Coloseum och det andra är Carina framför den, för oss äldre svenskar, berömda Fontana de trevi.

Må nu riktigt bra och kom ihåg att du är bra, bättre, bäst!


onsdag 7 juli 2010

Semester, försenat flyg, lite arbete, samt krönt med ära och härlighet


Kära bloggläsare,

jag hoppas att du mår bra och du vet att du är bra, bättre, bäst! Du förtjänar faktiskt att må bra.


-Men, säger du, värd och värd, inte förtjänar jag något ...


Jo, det gör du faktiskt. Ett av de största problemen i världen och Sverige är mindervärdeskomplex och förkastelse.


-Men, protesterar du, som kristen skall jag inte ha så höga tankar om mig själv!


Men du förstår, Gud har höga tankar om dig! Det är sant att kraften kommer från Honom, men ... den dimma av mindervädreskomplex som finns bland de kristna och som, dessvärre, späs på från många predikostolar, gör att vi begränsar Guds godhet i våra liv! Det står skrivet att den som vill komma till Gud, måste tro att han finns och att han belönar de som söker Honom.


Det står skrivet att du är krönt med härlighet och ära (glory and honor), med omtanke och kärlek (compassion and love). Men om du inte vill låta Jesus lyfta av ditt mindervärdeskomplex eller förkastelse så kommer dessa faktorer att begränsa att Guds godhet kan fullkomlas i ditt liv.


-Men, säger du nu för tredje gången, Gud är ju Gud, han gör väl vad han vill, även i mitt liv.


Ja, det är sant att Gud är Gud och att han är den Allsmäktige. Men han kan inte göra i ditt liv, vad du inte tror på! Det är en del av universums spelregler, om det finns en regel i kriget mellan ljus och mörker så är det "trons regel". Därtill finns det inget mittemellan, någon form av buffert, mellan ljus och mörker.


Därför är det viktigt att du slappnar av och inser att i Jesus är du godkänd, trots dina fel och brister. I Kristus är du bra. Låt därför inte det förflutna begärnsa Guds godhet mot dig idag.


I skrivande stund sitter jag åter på Köpenhamns flygplats. Det föll sig faktiskt så att innan jag fick kallelsen att predika i Rom, hade vi beställt semester ... i just Rom och Sorrento. Vi har aldrig varit i Italien. Så nu skall vi besöka Rom och åka på guidade turer. Sen tar vi tåget till Sorrento och bor där några nätter, får se Pompeji.


Jag skall försöka skriva varannan dag. Jag har en del jobb med mig också. Några tycker det är tokigt, men det går inte att tvärbromsa en jumbojet. Jag mår faktiskt bäst om jag jobbar några timmar varje dag på semestern. Nu ... skall du inte få dåligt samvete om du är annorlunda, därför att Gud har skapat oss på ett unikt sätt. Unna dig en lat semester, gör så lite som möjligt, förutom att du inte glömmer Gudstjänsten på söndagen och den dagliga bön och bibelläsningen.


-Men, säger du nu för fjärde gången, då är jag ju sämre än dig?

Nej, det är du inte. (Nu är det mindervärdeskomplexet som talar). Du skall vara du och du är bra i Kristus. Värdet vi har i Gud, beror inte på vad vi gör, utan på vad vi tror.

söndag 4 juli 2010

Sökes: 1000 svenska evangelister till Rom

Kära bloggläsare,
jag skriver från Rom, klockan är 21:10 och idag har vi haft två intensiva möten. I morse undervisade jag om "Vem du är i Kristus" och den helige Ande ville inte sluta, likadant i kväll. Jag hade inget utkast med mig, utan den helige Ande ville att jag skulle predika ut vad han gav mig och då brukar det braka loss riktigt ordentligt. Predikan ikväll böljade fram och tillbaka i nästan två timmar och då hade jag ingen förbön. människor blev helade i predikan, två demoner manifesterade sig och i 45 graders värmde, badade vi i svett och smörjelse!

Vi började i Apostlagärningarna när Petrus helade den lame mannen vid Sköna porten, forsatte till namnet Jesus och ramlade in på en undervisning jag inte visste jag hade i mig "ett skott räcker"!!!!! Vad jag menar med det, ja du, det finns inte utrymme, men jag lärde dem att ladda med rätt ammunition, sikta och skjuta. Det handlar inte om mängden kulor utan om kraften i kulan. Fortsatte med grunden för att inte själv bli träffad och gick därefter in i morgonbönen. Ja, som du förstår blev det väldigt bra. Folk var helvilda i den helige Ande. Det märkliga var att det blev en underbar helhet, allt hände ihop.
Om vi har skakat Rom? Nej, en stad med 5 miljoner människor och ett av de starkaste religiösa centrarna i världen låter sig inte skakas så lätt. Men ... vi har en ingång och i morse när jag talade med min vän Johannes så sa han något som jag inte, att översvämma Rom med 1000 vilda gatuevangelister från Sverige. Då skulle vi i alla fall röra om i grytan. Vad säger du? Hänger du på? Healing in the streets, Street Church och allt vad vilda evangelister heter i Sverige. Antar du utmaningen?

Rom, det är hednakyrkans center. Här grundade Petrus sin apostlarörelse, det var till denna församling som Paulus skrev Romarbrevet, härifrån evangeliserades Europa, innan Himmelens gudinna, förförde och korrumperade Roms församling och dess ledarskap.
Men vi kan ta tillbaka initiativet, inte genom en kampanj, eller genom att 1000 nordiska vildingar åker hit, utan genom att vara kanaler för en inledande offensiv!








lördag 3 juli 2010

Se kvinnan vars förlamning släppte!




Bästa vänner,
sitter just nu och väntar på mat ..., en enkel bit kött . Klockan är 9 på kvällen och natten börja sänka sig över Rom. Jag bor i utkanten, hotellen är billigare där. Rom är ju byggt på kullar så på ena fotot kan du se utsikten från hotellet, jag ser rakt in i Vatikanen och Petruskyrkan. Det finns ingen tid till seightseeing den här helgen utan det är ett intensivt schema.
Idag på morgonen hade jag ett sammanträde med företrädare för den största fri församlingen i Rom och fick ta del i de problem man kämpar med. Det är inte lätt att vara frikyrka och predika hela evangelium i det land och den stad där många dyrkar påven. Den katolska kyrkans makt är stor och motarbetar intensivt och målmedvetet de väckelsekristna.

Nu är jag tillbaka från ett genomsvettigt helande möte. Hyfsat med folk, mest kristna men en väldig kraft i förbönen. Kvinnan på fotot, en av de som blev helade. Var förlamad i halva ansiktet, vänstra armen och delvis också ena benet, efter en hjärnblödning. När Jesu helande kraft svepte över möteslokalen helades hon.

Tack för att ni står med i bön. I morgon har vi två möte och tror på en mer en fullsatt möteslokal. Om det var varmt idag då blir det som en bastu i morgon.
I broderskärlek
Tommy
PS//Glöm inte att du är bra, bättre, bäst