Site Meter Pastor Tommys Blogg

tisdag 23 mars 2010

Etiopien i våra hjärtan


God morgon! Jag vaknar upp i ett kyligt Addis Abeba, Etiopiens huvudstad. Addis ligger högt upp i bergen och Etiopien har ett skiftande klimat. Efter frukost och bön så har jag möte med vår projektledare efter lunch. Vi skall gå igenom de sista punkterna inför crusaden och ledarskapsdagarna på torsdag. Därefter skall vi titta på lokaler till vårt kontor. I höst växer vi i Etiopien och startar ”School of the Crusader” . I ett led att intensifiera väckelsearbetet i landet och nå de muslimska områdena kommer vi att utbilda tolv kampanj evangelister som inte kommer att göra annat än besöka by efter by på landsbygden och berätta om Jesus. Man skall komma ihåg att Etiopien är ett stort land, med närmare 80 miljoner invånare, tvåa efter Nigeria i folkmängd.

Dagens agenda innehåller också ett möte om att hjälpa flickor som arbetar som livegna på jordbruk eller som fallit offer för trafficking. Jesus sa att vi skulle föra barnen till Honom och vad Jesus säger vill vi försöka göra, eller hur.

På väg till hotellet igår samtalade jag med en amerikanare som företrädde Bill Gates, IT-miljardären. De hjälper Etiopien att få igång sitt jordbruk . På det sättet är Gates ett föredöme, han har tjänat miljarder. En stor del av sin förmögenhet har han avsatt i fonder och nu arbetar han och hans fru med att ge bort sina pengar genom att hjälpa den fattiga tredje världen.


Fotot. Addis är en blandad stad. En hel del mindre skyskrapor är på väg upp och en del av stadsbilden är slumområden som detta, som ligger just utanför mitt hotellfönster.