Site Meter Pastor Tommys Blogg

torsdag 3 juni 2010

Israel: "Det var inte en båt i kärlek, utan en båt sänd i hat!"

Alla har vi berörts av händelserna utanför Israels kust de senaste dagarna. Hur kunde det hända? Själv var jag i Indien och det vill jag säga, att sättet media speglar tragedin på är väldigt annorlunda i Sverige, jämfört med andra betydligt större nyhetskanaler. Sverige visar en sida av konflikten, tolkar den till oss med mycket starka antiisraeiska förtecken.

9 människor dog. Liv som för alltid är borta. 9 individer som saknas av nära och kära. Barn som förlorat sina föräldrar! Hur kunde det hända och vem bär ansvaret?

Något som aldrig berörs i svensk media är Israels rätt att existera. Israel är omringat av organsiationer vars yttersta mål är att utplåna nationen Israel. Hamas, Hizbollah, Syrien och den regionala stormakten Iran arbetar intensivt och målmedvetet för att utplåna Israel. För varje år som går blir de starkare. De nya rakter Hizbollah idag har laddat sina ramper med, når längre in i norra Israel, än de gjorde under kriget 2006. Hamas misstänks idag ha raketer som också når längre och med större sprängkraft. Iran, strävar efter kärnvapen!

-Hur skall Israel kunna sluta fred med organisationer som inte erkänner att Israel ens existerar?

På Gaza och Västbanken lever en stor del av befolkningen under mycket svåra förhållanden. Men vilka bär skulden? Om Israel lyfter bort isoleringen av Gaza och öppnar dess hamnar, så kommer två saker att hända:

1. Folket får en chans att återhämta sig, mer humantiär hjälp kan sändas in och landet återuppbyggas.

2. Vapen kommer att smugglas in, och Hamas stridskrafter återhämtas. För att när de är starka nog, återuppta beskjutningen mot Israel.

Vad skall Israel göra? Å ena sidan vill varje israelit sina grannar det allra bästa, å andra sidan vill man inte att Hamas skall kunna återupprusta, därför att det leder onekligen till nytt krig.

-Vad skall jag säga till min vän pastor Pochtar som bor med sin familj i Ashdod. Att han måste riskera att delar av hans stad bombas, att nära och dödas av Hamas raketer, för att Hamas eget folk, palestinierna skall slippa lida?

Detta leder oss till hjälp konvojen i veckan. Sju båtar med 700 aktivister.

-Om det var en hjälpsändning, varför alla dessa människor som inte arbetar med humanitärt arbete i vanliga fall? Vad hade Mankell på båten att göra tex?

-I lasten fanns det skottsäkra västar, nattkikare etc. Vad skulle de användas till?

-Bland aktivisterna fanns fanatiker med stora summor pengar, vad skulle de användas till?

-De sensate åren har fartyg, som sagts sig innehålla mat, varit lastade med vapen, hur skulle Israel kunna veta att denna konvoj inte också innehöll vapen?

Vad är då lösningen på konflikten? I Sverige matas samma svar ut, om och om igen. Israel måste lämna ockuperat område! Där har svensk media rätt, men vilket område skall man lämna? Här visar sig den svenska naiviteten. Man skall dra sig tillbaka till 1967 års gränser, svara man.

PROBLEMET: Hamas, Hizbollah, Syrien och Iran erkänner inte gränserna före 1967! De anser att hela Israel är ocksuperat av judarna. Enda lösningen enligt dem är att all judar lämna Israel och att staten Israel utplånas och blir ett muslimskt arabiskt land.

LÖSNINGEN: Att Israel erkänns som en suverän stat.

Vilka bär då ansvaret till att 9 människor dödades när Israel bordade konvojen? Det gör aktivisterna. De missbedömde situationen och ärliga, men blåögda svenskar har utnyttjats i ett spel som handlar om mycket mer än mat til Gazas lidande befolkning. De är en bricka i slaget om nationen Israel.

Vad händer nu? Det kan vara så konvojen, utan att större delen av de 700 aktivisternas vetskap, är samordnad och planerad från Syrien/Iran. Israel vet att Hizbollah upprustar och bedömare har varnat för att Israel skulle anfalla södra Libanon i sommar. Just nu går allt fokus till Gaza, kanske för att än fler raketer skall kunna smugglas in i Libanon.

Det kan också vara så att Hizbollah använder det som hänt som en förevädning att börja ett nytt krig, i så fall kommer beskjutningen att återupptas även från Gaza och vem vet vad Iran gör. Alla vet att de idag förfogar över raketer, långt mycket kraftigare och svårare att förssvara sig emot, än de som Hussein skickade iväg under Gulf kriget.

Aktivisterna kan mycket väl, ha dragit igång en orsakskedja, som sätter hela regionen i brand.