Site Meter Pastor Tommys Blogg

onsdag 31 mars 2010

Kommer Jesus tillbaka år 2012?

God morgon, kära bloggläsare. Trots en god natts sömn har jag lite grus i ögonen. Har haft högt tempo sedan jag kom hem, igår blev det ett 12 -timmars pass och vanligtvis kommer tröttheten någon dag efter. Här i kyrkan och på kontoren är effektiviteten hög inför påskhelgen. Vi väntar mycket folk och härliga möten och vill göra vårt bästa för att alla ni som kommer på besök skall få det allra bästa.

Till påsk släpper vi fyra nya predikningar, ni kan köpa dem på internet senare i veckan. Tre av dem ingår i en serie, Kallad, Utvald och Bekraftigad och den sista är en predikan som varit efterfrågad då jag undervisat i ämnet på Kanal 10: Kommer Jesus tillbaka 2012? Det är en bra fråga, eller hur. Jag kan hålla med om att det är lite "Jehovas vittne" stuk på omslaget, men jag kan garantera att undervisningen inte är det.

I morgon kommer min vän Johannes Amritzer, jag har mycket att tacka honom för. Den första crusaden jag predikade på var i Kongo. Det är väldigt längesen nu, då var jag församlingspastor med bibelskola och Johannes formligen tvingade mig ut på missionsfältet. Jag längtade hem redan innan jag hade flugit ut. Det var också under ett skakande bönemöte på mitt kontor, tillsammans med Johannes och Asokan (från Indien) som Gud första gången talade om att starta upp PTL i Indien. Till sist var det också sista gången det hände något på pingströrelsens predikantvecka (mer än tio år sedan) när Johannes avbröt hela programmet och talade om för veckans ledning att vad de just då höll på med var på sandlådenivå.
Jesus säger att: Vinden blåser vart den vill, så är det också med den som är född av Anden, och detta stämmer bra på Johannes. Vi ser inte Anden, men väl resultatet, för du vet väl att de döper grymt mycket nyfrälsta människor i den nystratade församlingen i Stockholm City?

Till sist, nåden är ny idag, tack och lov för det, eller hur? De fel jag gjorde igår är glömda och under blodet och idag kan du och jag med rent samvete verka i och för Guds rike.




tisdag 30 mars 2010

Efterskalv väntas till påsk i Sölvesborg


Efter en bombardisk avslutning i Nazareth Etiopien, lämnade jag en stadion fylld av jublande etiopier, för att i hög fart transporteras till Addis Abebas internationella flygplats. Den etiopiska trafiken måste upplevas, med med änglarnas hjälp kom vi fram i tid och till mitt nattflyg. Flyget var samordnat mellan Lufthansa och Ethiopia Airlines, och tydligen var det etiopiernas tur att flyga. Ibland så är inredningen i dessa tredje världens flyg så gammal att den för tankarna till Indiana Jones, detta var ett sådant flyg. Jag landade i Köpenhamn igår morse och Carina hämtade mig på den svenska sidan.

Nu väntar en vecka fylld med arbete och laddning inför påskkonferensen. Den helige Ande har utlovat "mer kraft än någonsin" och jag tror att det kommer flera efterskalv på den jordbävning, crusaden i Nazareth var. Det brukar vara så när jag kommer hem. Det tar några möten på svensk mark innan man besinnat sig och blivit "lagom" svensk, så tror att risken är stor att mina möten till helgen (som min dotter Rebecka beskriver dem) "flippar ut" i en hämningslös "crusade" atmosfär. Det blir efterskalv på Nazareth Crusaden. Lägg därtill att min vän, "the Apostle of Christ", Johannes Amritzer, inleder torsdag kväll och fredag fm. Amritzer har ju en förmåga att trigga igång det mesta! På lördagskvällen får vi besök från USA, mrs Paige reser i hela världen och har en atmosfär med sig av den helige Ande som riskerar att uppfylla allt som rör sig i lokalen. Pastor Ola som undervisar på lördag fm kommer att förvåna och uppenbara Ordet, därtill kommer Bengt Johansson under fredagen att dra loss oss alla i lovsång inför Gud. Jag vill verkligen uppmuntra dig att inte missa ett möte, därför att det händer något i helgen som kommer att ha livsförvandlande effekt på många också på dig.

söndag 28 mars 2010

En historisk kväll i Nazareth








Kära blogläsare! Vilken kväll, jag önskar att vi alla skulle kunnat vara tillsammans och fått uppleva den fest som lördagskvällens festivalmöte blev. Några sa att det var ca 25 000 på plats, jag vet inte, men många var det och kvällen innehöll allt. Mannen på fotot var färgblind och hade ledsyn, när Jesus i förbönen rörde vid hans ögon. När han kom upp till mig på scenen hade han perfekt syn. Flickan som gråter av glädje hade ett hjärtfel som läkarna inte kunde bota. Med smärta i bröstet kom hon till mötet och blev helad. Jag predikade om utbytet på Kristi kors och Paulus, som brann av mordlust, men som Jesus utvalde, renade och fyllde med sin Ande. Jag talade om de fängelser människor är inlåsta i, sjukdom, synd, depression, etcetera men att dörren nu var öppen därför att Jesus har nyckeln till frihet från mörkret. Tillsammans (fotot) dansade vi profetiskt ut Ordet och 25 000 afrikaner jublade och dansade av glädje. Allra sist bad vi om dopet i den helige Ande och Guds kraft kom över hela fältet, ingen ville gå hem och alla berättade de om hur de fått möta Jesus på oloka sätt. Tack till alla er i Sverige, från ett folk märkt av lidande, som gjort denna fest möjlig för ett av världens fattigaste länder.







lördag 27 mars 2010

200 interner bad med i frälsningsbönen

Bara stanken i det etiopiska fängelset, fick mig att förstå att det här är ingen trevlig plats ett leva sitt liv på. Fängelset som har ca 2000 fångar är svårt att beskriva med ord. Vi fick inte fotografera utanför lokalen där jag hade ett kort väckelsemöte. Fotot bredvid tog jag i smyg. Ca 300 deltog och minst 200 bad med i frälsningsbönen. Att sitta i ett jordiskt fängelse kan vara svårt nog, men det finns ett annat fängelse som är värre. Det är det som väntar efter döden. Dessbättre kan man bli utsläppt, men det valet måste göras i detta livet.
Nu är det strax dags för tredje kampanjmötet. Det skall bli spännande att se hur folk får plats ikväll. Temat för kvällen är dopet i den helige Ande och Eld. Oj - nu körde en av våra högtalare bilar förbi. Med ett öronbedövande ljud bjuder de in till kvällens festival.

fredag 26 mars 2010

Rekordpublik redan andra kvällen!

”Jag har aldrig sett en så stor folkmängd på tidigare crusades i Nazareth”, utbrast den äldre ledande pastorn i kampanjstyrelsen. Nästan en helfotbollsplan plus en liten läktare fylld med etiopier hungriga på Jesus. Det blev ett enormt möte redan från början. Jag upplevde en berusning av den helige Ande och det smittade av sig på de tiotusentals besökarna. Det var glädje, Andlig närvaro och Jesus från början till slut. Området framför scenen fylldes med människor som svarade ja på frälsningsinbjudan och många blev helade. På slutet dansade alla. ”Du också Tommy”, undrar du. Ja, faktiskt även om man känner sig som ett kylskåp bland alla rytmiska afrikaner.

Nu har vi ett underbart bekymmer. Vi vet interiktigt hur alla skall få plats i morgon kväll för vi har ett genombrott i staden. Det kommer att bli som vi säger på engelska ”jampacked”. Men det är ju härliga bekymmer, eller hur?. Vi har en fotbollsstadion och vet inte om alla får plats.

Tidigt i morgon skall jag predika på ett fängelse med 2000 interner, vi har bjudit in alla, får se hur många som kommer. Ett etiopiskt fängelse är ingen hotell miljö precis.

Kom ihåg att bara du kan vara du, därför är du unik i Guds ögon.

Många grät öppet!

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Sista dagen på ledarseminariet ledde den helige Ande mig in på ett spår jag inte alls planerat. Atmosfären var laddad och ödesmättad när Ordet gavs och togs emot av de 350 etiopiska ledarna. Med stor koncentration sög de i sig varje ord. Det är nåd att få undervisa i sådana sammanhang. Vår direktor berättade för mig i eftermiddags att undervisningen verkligen landat i deras hjärtan och det stämmer. Jag hade två pass om 90 minuter vardera i 35 gradig värme och ändå ville ingen gå hem! Tala om hungriga ledare. I eftermötet bekräftade Jesus Ordet, många grät öppet och jag kände hur kraft gick ut, någonting nytt kom och en ny tid väntar för flera av församlingarna. På fotot ser du några av de glada ledarna vifta med min bok ”I will build My Church and You shall be My witnesses”.

Nu förbereder jag mig inför kvällsmötet. Högtalarbilarna (8 st.) plöjer genom stan och inbjuder till kvällens crusade där temat är ”Kraften i namnet Jesus”. Bloggar senare i kväll om vad Jesus gjort.

torsdag 25 mars 2010

En bild säger mer än tusen ord

Efter en rekordtidig frukost åkte vi de tvåtimmarna till Nazareth och ledarseminariet, där 350 hungriga pastorer väntade på undervisning. Vi fick en fin upptakt. Jag undervisade utifrån min bok ”How to build the Church of the end time revival” och responsen var god, det är ju ganska enkelt: Vi vittnar- Jesus bygger! Om vi inte vittnar kan han inte bygga sin församling. I slutet av undervisningen ledde Herren mig in att undervisa och berätta om vad som händer i Israel idag.

Ikväll startade också crusaden upp. Jag lämnade hotellet runt 18:30 och började predika en halvtimme därefter. De lokala pastorerna var förvånade över hur mycket folk som kommit redan första kvällen. Det var en fantastisk atmosfär och texten hämtade jag från Markus evangelium och kvinnan med blodgång. Det är egentligen märkligt, jag vet inte hur många gånger jag predikat över den texten, men i kväll visade mig den helige Ande en sak jag inte lagt märke till tidigare.

På fotona kan du se vår scen, vi är glada över den därför att den är vår egen. Vi har byggt den så att vi kan plocka ner den och sätta upp den till nästa kampanj. Den långa gängliga mannen kunde inte höra på sitt högra öra och blev helad i förbönen, det blev också mannen som dansar, han var rörelsehindrad och kunde nu röra sig obehindrat. Tillsist är ett foto av en liten del av den stora publiken.

Nu är det strax sängdags, den ”stora” vägen till Etiopiens enda hamnstad går utanför mitt fönster, när långtradarna kör förbi låter det som om de körde inne i rummet.
Det står i skriften att nåden är ny varje morgon. Därför kan vi sova gott och veta att i morgon då väntar ny nåd och kraft från Jesus. God natt!

onsdag 24 mars 2010

Räkost, kaviar och lingongrova

En gång flög räkosten 6 ggr innan den var uppäten. Köpenhamn, Frankfurt, Delhi, Kathmandu, Chitwan, Kathmandu, Delhi. Upp och ner i resväskan, omväxlande kallt och varmt, ändå behöll den smaken. Man kan undra vad som finns i tuben. Därför att i min resväska finns alltid, Gevalia, bryggtratt, bryggpåsar, kaffemått, lingongrova, kaviar, räkost och 6 center!

”Men”, säger du, ”Jesus säger att man skall äta allt som sätts fram”. Precis, därför dukar jag själv!! Vid en av mina första crusades i södra Indien hade jag förvisso kaffe med mig men ingen mat. Det var långt ute i bushen och maten lagades utanför mitt fönster. Efter första kvällen hände det som inte fick hända. Jag vaknade mitt i natten och hade fått en maginfektion. Det är en sak att tala för tusentals människor och en annan att samtidigt ha problem med magen. ”Hur gick det då”, undrar du. Det gick bra, från det att jag lämnade hotellet tills det jag kom tillbaka var jag ok.

Just nu planerar vi för framtida humanitära insatser i Etiopien, ett av världens absolut fattigaste länder och har bla träffat bla Seble och Tigist som arbetar i Mekanisa Kele Hiwot Church i Addis Abeba. Tillsammans med församlingen tar de hand om 161 gatubarn. Det är de två damerna på fotot.
Men trots alla prövningar är etiopierna ett fantastiskt folk. Barnen på foto får gestalta det. De lever i slummen, gång hungriga väldigt ofta – men glada är de.
I morgon bitti lämnar jag Addis och åker till Nazareth. 10:30 talar jag i ett fullsatt ledarseminarium och klockan 17:00 startar crusaden upp. Församlingarna har gjort ett fantastiskt förarbete och det skall bli spännande att se vad Jesus gör i morgon.

Till sist, du vet väl om att bara för att du misslyckas (både nu och då) är du inte ett misslyckande. Tvärtom, det finns ingen utveckling och framgång utan misstag. Det gäller alla. Du skulle bara veta vilka misstag jag gjort och vilka misslyckande! Rena katastrofer. Men man får bita ihop, lära sig av misstagen och lämna det bakom sig. Därför behöver inte du se på dig själv som misslyckad bara för att du misslyckats. I Bibeln står det att ”den rättfärdige faller 7 gånger men står ändå upp”. Det handlar om att misslyckas framlänges…

tisdag 23 mars 2010

Kriterier för en “Gospel Crusader!”

Idag (tisdag) har jag haft ett långt planeringsmöte med PTL:s director i Etiopien och i juni 2010, startar ”School of the Crusader”, upp i Addis Abeba. 12 handplockade, överlåtna etiopier kommer att handledas ut i tjänsten som ”Gospel Crusader”. Redan idag har vi fler aspiranter än platser på utbildningen och det är viktigt. Ett liv som kampanjevangelist är ingen väckelseromantisk egotripp. De som ser det så, tröttnar snabbt. Kallelsen måste finnas där, en inre eld som om den inte får utlopp förtär den som bär på kallelsen.

Det är en kamp om varje människas liv och vill du leda tusentals människor till Jesus så att han kan föra dem in i Guds rike, så måste du stå ut med trycket från den osynliga världen. Mörkrets furste släpper inte frivilligt ifrån sig de han förslavat. Dessbättre har han inget val, om människan svarar ja.

Vad är då kriterierna för en kampanjevangelist? Framförallt tre:
- Where ever He calls us to go – we will go!
- Whatever He tells us to preach – we will preach!
- Whatever He tells us to do - we will do!

Alla har inte den kallelsen och alla skall inte heller ha den. Guds rike är ett tillsammansarbete där alla lemmarna är lika viktiga. Vilken uppgift vi har är mindre viktigt i Guds ögon, att vi utför den är desto viktigare, därför att det är helheten som räknas. Därför är du som läser min blogg viktig, bara du kan vara du och därför kan bara du göra det Gud kallat dig att göra.

Etiopien i våra hjärtan


God morgon! Jag vaknar upp i ett kyligt Addis Abeba, Etiopiens huvudstad. Addis ligger högt upp i bergen och Etiopien har ett skiftande klimat. Efter frukost och bön så har jag möte med vår projektledare efter lunch. Vi skall gå igenom de sista punkterna inför crusaden och ledarskapsdagarna på torsdag. Därefter skall vi titta på lokaler till vårt kontor. I höst växer vi i Etiopien och startar ”School of the Crusader” . I ett led att intensifiera väckelsearbetet i landet och nå de muslimska områdena kommer vi att utbilda tolv kampanj evangelister som inte kommer att göra annat än besöka by efter by på landsbygden och berätta om Jesus. Man skall komma ihåg att Etiopien är ett stort land, med närmare 80 miljoner invånare, tvåa efter Nigeria i folkmängd.

Dagens agenda innehåller också ett möte om att hjälpa flickor som arbetar som livegna på jordbruk eller som fallit offer för trafficking. Jesus sa att vi skulle föra barnen till Honom och vad Jesus säger vill vi försöka göra, eller hur.

På väg till hotellet igår samtalade jag med en amerikanare som företrädde Bill Gates, IT-miljardären. De hjälper Etiopien att få igång sitt jordbruk . På det sättet är Gates ett föredöme, han har tjänat miljarder. En stor del av sin förmögenhet har han avsatt i fonder och nu arbetar han och hans fru med att ge bort sina pengar genom att hjälpa den fattiga tredje världen.


Fotot. Addis är en blandad stad. En hel del mindre skyskrapor är på väg upp och en del av stadsbilden är slumområden som detta, som ligger just utanför mitt hotellfönster.

måndag 22 mars 2010

Bombhot, Kastrup - på väg till Etiopien

Söndagskvällen blev sen. Göran Skytte besökte Sölvesborg och Folkkyrkan. Han talade, inför en sprängfylld kyrka, i 90 minuter och lämnade ingen oberörd. Jag och Carina kom i säng sent, steg upp 03:45, åkte till Svågertorp för att ta tåget 05:51 till Kastrup. Några minuter över sundet så meddelar tåget att Kastrup stängt, tåget kör förbi. Vi blir avsläppta vid nästa station, någonstans i Köpenhamn. Inga taxi, men till slut kommer en. Tillsammans med några andra, icke kända, kastar jag mig in i första taxin och hinner precis checka in, 50 minuter före avgång. Hinner med en kaffe i launchen och blogga med dig. Skall rusa strax.
Flickan på fotot hade aldrig kunnat säga mamma, när jag besökte Etiopien första gången 2008. Jesus rörde vid henne och på kampanjen sa hon mamma för första gången i sitt liv. Glädjen visste inga gränser. Jag tror på liknande mirakler när kampanjen går igång på torsdag kväll.

söndag 21 mars 2010

Är du en exorcist?

Det var ganska mycket folk i Ulricehamns pingstkyrka på lördagskvällen. Atmosfären var varm och den helige Andes närvaro var påtaglig. Många sökte sig efter predikan fram för att få ett möte med Jesus i förbönen. Några vittnade om att de upplevt en avsevärd förbättring och helande. Minst en blev döpt i den helige Ande. Efter mötet kom två katolska damer fram till mig. Den ena hade bott i Italien och frågade mig: "Är du en exorcist". Varpå hon berättade att den katolska kyrkan har speciellt utbildade andeutdrivare - exorcister. "Därför att du har en enorm kraft", fortsatte hon. Nåväl, kraften är inte jag utan Kristus, den finns i namnet Jesus.

I morse fortsatte festen och vi fick döpa en nyfrälst kille, Robert. Vår tredje dopförrättning sedan nyåret. Grattis till Robin.

Nu ser jag med spänning fram på kvällen och Skyttes föredrag eller predikan.

lördag 20 mars 2010

Ulricehamn, dop och Göran Skytte

Från mitt och Carinas kontor ser jag havet. Isen håller på att spricka upp och det milda vädret gör att dimman lagt sig som en tjock vägg över vattnet. I morse tog jag sovmorgon (till 07:00), sedan har jag bett, fikat med Carina och Rebecka och sprungit en mil (jag springer inte snabbt, men långsamt) skall jag strax äta middag och sedan åka till Ulricehamn. Klockan 18:00 har jag ett väckelse- och helande möte i pingstkyrkan. Jag tror att det blir en fantastisk kväll. Bland annat kommer Thomas och hans fru, ett härligt par som jag bad till frälsning för, för några år sedan.
Jag kör hem ikväll, i morgon söndag har vi först dopgudstjänst i Folkkyrkan och sedan på kvällen har vi besök av Göran Skytte. Vi hoppas på en sprängfylld kyrka. Jag bloggar vidare om Skytte på måndag. Då Carina, redan klockan 04:00, kör mig till Svågertorp, sista tågstationen på svenska sidan, för att ta tåget till Kastrup och flyget till Etiopien.
Vi får säga som Jesus, så länge det är ljust, kan vi arbeta på. Tack till alla Er därute som är en del av vårt arbete.

fredag 19 mars 2010

I Kristus är du bäst!

I Kristus har du gått från döden till livet. Du är en troende i Guds rike. Du är Guds arvinge här och nu, präst och kung under Jesus. Du har iklätt dig den nya människan som är skapad till likhet med Gud. Du kan nu välja att agera utifrån den du är, inte utifrån den du varit. Du tror som Jesus och på kallar på det som inte finns som om du redan hade det i din hand. Hela skapelsen ser vem du är och Guds himmel, härskara och helige Ande vill samarbeta med dig. Du inte inte längre under lagen om synd och död utan under livets Andes lag, du är fri. I ditt liv överflödar och härsak Guds nåd och från djupet av din ande ropar du ABBA Fader och han svarar dig utifrån den du är, hans pånyttfödda barn. I Kristus är du helt enkelt bäst!

torsdag 18 mars 2010

Världens snabbast växande rörelse någonsin


Idag finns det 2 miljarder kristna. Men vet du att den karismatiska grenen, den del av den världsvida församlingen som tror på Andedopet är världens i särklass snabbast växande rörelse någonsin. Sedan början av 1900-talet har vi vuxit till närmare 700 miljoner och tilväxten är idag snabbare än någonsin. Det är inte ute att tro på Jesus, tvärtom har det aldrig varit så många som varje dag tar emot och döper sig till Jesus än det är idag.
Fotot är från vårt arbete i Nepal. en hinduisk tjej döper sig till Jesus!

Dop i Nepalesiska bergen

Nepal är det enda landet i världen, där det står inskrivet i konstitutionen att landet skall vara hinduistiskt. Det är oerhört fattigt och den svåra terrängen, gör att landet varit svårt att nå med evangelium. Men nu ser vi en förändring. Efter monarkins fall har det uppstått ett makt vacuum i landet. Den maoistiska regeringen har ett gott öga till kristna och våra stora crusades har nått oväntat många hinduer med evangelium. Vi bygger nu ett väckelse centra i Nepal och vi har ett team som dels sätter upp mina crusades, men som däremellan besöker alla dessa otillgängliga byar uppe i bergen.

Vid sista minicrusaden, körde man i ett dygn med bil, serpentinväg upp och ner. Därefter tvingas man gå, på serpentinvägar i ytterligare en dag för att nå de avlägsnaste byarna. Väl där predikar vårt team Jesus, onsdag - lördag, ber för sjuka och undervisar om dopet i vatten och Ande. På söndagen döps de som tagit emot Jesus. På fotona ser du några av nepaleser som döptes efter sista minicrusaden i februari. Visst ser det härligt ut!

"Åt Mig är given all makt i himlen och på jorden, gå därför ut och gör alla folk till Mina lärjungar. DÖP dem i Fadern, Sonens och den helige Andens namn och lär dem hålla mina bud."

Är du inte troendedöpt? Till sommaren kommer vi att ha dopfest i Sölvesborg, för de i Sverige vill döpa sig, men inte har en församling att döpa sig i. Är det du? Hör av dig till mig.

onsdag 17 mars 2010

Nya scenen klar

Efter flera veckors arbete är nu den scen som vi skall använda på våra kampanjer klar. Varför bygger vi en egen scen, undrar kanske du. Därför att en tung post i varje kampanjpost är scen, ljud och ljus. Därtill kan det vara svårt att få bra kvallite. Därför har vi nu investerat i en egen mobil scen, ljus och bakgrund. Nästa steg blir en egen ljudanläggning Då vi kommer att hålla en mängd kampanjer i Etiopien och Afrika framöver så kommer det att spara pengar åt oss, som kan användas på mer mission. Förarbetet inför kampanjen 25 - 28 mars i Nazaret, en stor stad med mycket muslimer i Etiopien pågår och intresset växer för varja dag.

"Allt vad ni ber om och begär, tro att ni har fått det och det skall vara ert."

tisdag 16 mars 2010

En för alla – alla för en

När Jesus för två tusen år sedan korsfästes på Golgata, satte han allt på ett kort: Att vi skulle avsluta vad han påbörjade – att ta evangelium till alla världens folk. Han dog för oss, för att vi skulle leva för Honom. Men måste han verkligen dö? undrar du. Ja, det fanns inget annat sätt. Han levde ett perfekt liv i ditt och mitt ställe, men strax innan han fängslades bytte han plats med dig och mig. Han blev du, han blev jag, han blev alla, han blev oss. Varför? För att kunna ge oss sitt perfekta liv i utbyte mot våra liv.

PTL Ministries blogg handlar om vad Jesus gör idag. Om hur människor upprättas, utvecklas och blommar ut. Läs och fundera, därför att om det är sant som jag skriver och som fotona visar, då finns det något som är större än både dig och mig, eller hur?

Välkommen till vår blogg
Pastor Tommy Lilja