Site Meter Pastor Tommys Blogg

onsdag 12 maj 2010

Kanal 10, frikyrkans problem och framtiden

Kära bloggare,
vi kom hem sent i måndagskväll efter en segerrik resa till Israel. Tidig tisdag, med förberedelse inför bla en begravningsgudstjänst på em. En av våra äldre systrar, Agnes, har flyttat hem till Herren. Sedan hon och hennes man Henning blev frälsta 1945, har de i precis inte missat en söndagsgudstjänt, trots att de nu passerat 90, var de trogna gudstjänsten, bönen och tiondet. De var väckelsebärare, pionjärerna som fick pingstväckelsen att bryta igenom. Den karaktär de fick i frälsningen, bar de med sig. Nu är Henning, efter 65 med Agnes, ensam. jag tänker på honom ofta.

Idag har jag varit på Kanal 10, sedan gratulerat en annan pionjär, Anna fyllde 97!

Anna, Henning och framlidna Agnes, betalde ett högt pris för att utveckal de församlingar vi idag tar förgivna. De var överlåtna uppdraget, de kämpade för att få stjärnor i kronan, som de menade var människor de fått leda till Jesus.

Frikyrkan har problem idag. Flera församlingar står inför svåra utmaningar. Går det att vända trenden? Absolut. Titta på Kanal 10! Ett mirakel på många sätt och samtidigt har Citylkyrkan, utifrån vilken Kanal 10 sprungit fram, växt upp och växt till. Idag når de in i svenska folkhemmet med evangelim via TV, samtidigt som de peronligen når flera mindre samhällen runt Älmhult med Jesus. Bakom detta arbete finns ett team med Börje Claesson i spetsen, där den röda tråden är att de vill ge Jesus till Sverige.

Jag tror att du vill och jag vet att tillsammans kan vi.