Site Meter Pastor Tommys Blogg

fredag 21 maj 2010

PTL växer, Indien tisdag, matrikelns bedräglighet


Kära bloggare,

på tisdag morgon åker jag och Carina till Indien och en intensiv vecka i 45 graders värme. Vi kommer bla att besöka vårt stora barnläger som på tre veckor samlar fler än 5000 barn.


I veckan har jag samtalat med flera sympatiska, kompetenta och andefyllda syskon om att börja arbeta med PTL:s vision. Det är nåd från Gud att få möta människor och få förtroendet att samarbeta med många, fantastiskt. Tänk att du läser min blogg, tack.


Sakta men men säkert har den helige Ande visat mig på framtiden och vi växer och vi gör det tillsammans med dig och många andra. Det är kännetecknet för Jesu kropp, en för alla - alla för en. Han dog för oss - vi lever för Honom.


Till sist, i dagens Dagen kan man läsa om att medlemsrullorna inom frikyrkan inte stämmer. De ger sken av att vi är fler än vad vi utgör oss för att vara. Varför är det så? Flera orsaker. Men det viktigaste måste ändå vara att redovisa sanningen!


Står det 500 i matrikeln, men man är 150 en söndag. Då måste man ju agera! Om man är dubbelansluten innebär det ju samtidigt att det utbetalats dubbla bidrar, detta kan vara riktigt om personen i fråga är aktiv i två församlingar. Men det är inte denna sanning som är mest relevant, det är just den att vi intalar oss att vi är fler än vi är!


Att räkna medlemmar i en frikyrka är inte enkelt. Det måste göras med varsamhet men ändå med korrekthet. Ett sätt är att räkna aktiva och jämföra med antalet i matrikeln! Hur många av de medlemmar som finns i rullorna besöker minst 10 möten per år! Då får man en siffra - kall fakta - på hur många man är. Jag är personligen rädd för att om vi verkligen skulle städa upp i rullorna, med vishet och aktsamhet, så skulle resultatet bli än mer alarmerande än de siffror Dagen redovisar, tyvärr.


Nåväl, nu återstår bön, mentorsamtal med Jonaz ungdomspastor, kort kaffe, träning (ben/axlar) och sen kväll med familjen, "Så skalll det låta", kan faktiskt vara underhållande, även om det inte sänds på min favorit kanal Kanal 10.