Site Meter Pastor Tommys Blogg

tisdag 4 maj 2010

Tidig morgon på Kastrup, homosexuella vigslar och pastorn som kom in från kylan!


Godmorgon,

tidig morgon på Kastrup. Jag o Carina lämnade Sölvesborg 04:10 han med tåget över sundet 05:31, 06:05, sitter vi och tar en dansk kaffe, läser Dagen på nätet och kan konstatera att två missionsförsamlingar vill viga homosexuella par. Ibland funderar jag på hur man tänker som församlingsledare. Kristi kropp, Jesu församling, fullheten av Gud kommen i köttet. Om vi utvecklar församlingarna bort ifrån Jesu lära och den grund han etablerade, är det då fortfarande Jesu församling? Eller har de ett annat evangelium? Kan man välsigna synden? Kan man som pastor säga: "Fortsätt leva i det, som enligt Bibeln är synd, jag välsignar det?"


Nåväl, John le Carre, skrev spionromanen "Spionen som kom in ifrån kylan", inifrån kylan har också Andreas Nielsen kommit. Han var en av pastorerna i Karisma. Jag träffade honom efter sammanbrottet. Han var fast besluten att lära sig av misstagen, vila från tjänsten en tid och söka Gud. Idag är han tillbaka och har lyckats etablera en växande församling i Stockholm. Andreas är fylld av erfarenheter, både av de faktorer som gjort att två nystratade församlingar växt till, men också av de faktorer som kan göra att en församling går omkull.


Andreas är grym på relationer och en sådan typ av person som vi behöver i Sverige. Intressant att konstatera att idag finns två snabbt växande nyplanterade församlingar i Stockholm, Hillsong och SOS Church, som snart har döpt fler än 50 och man är inte 1 år fyllda än.
En kopp kaffe till, sedan lyfter vi mot Israel. Där har Jewish Agency, en del av staten Israel, sänt ut VIP mottagning, de uppskattar vårt arbete, fantastiskt. All heder till alla er i Sverige som välsignat Israel genom åren, jag skall hälsa ifrån er alla.