Site Meter Pastor Tommys Blogg

fredag 16 april 2010

Med kroppen insmord i lera. Reportage i Världen idag och 5 anmälda till dop


Idag har vi haft en anorlunda dag i Israel. Efter en stark gemensam bön åkte vi till Masada klippan. Dess historia om hur människorna där tog livet av sig när fästningen till slut, efter två års belägring, fick ge vika för Romarna, fängslar år efter år. Från Masada är det inte långt till Döda havet och titta på de här underbara vännerna. Tänk vad turister kan hitta på. Insmorda med lera, rik på mineraler, badar de i Döda havets saltrika vatten. Våra vildingar ville inte åka hem.

I kväll infaller Sabbaten och vi hade ett gripande bibelstudium om Jesus, judarna och Israel. När människor får se Gud i judarnas historia så förhärligas Han, man ser hur Ord som profeterats för tusentals år sedan idag går i uppfyllelse. Dessutom var det 5 som anmälde sig till dop i Jordan i morgon.

Sist fick vi besök av Zak, som är en av PTL:s partnership på Västbanken. En ödmjuk broder, som blivit beskjuten och hotad i över 10 år, men som är Herren och missionsbefallningen trogen.

Därtill hade Världen Idag ett dubbel uppslag om "Rektorn som fick världen som arbetsfält". Väldigt positivt. Vårt samarbete med Världen Idag växer och det är jag glad för, det är en tidning som på för de värderingar jag tror på.