Site Meter Pastor Tommys Blogg

fredag 30 april 2010

Om du inte dricker whisky - kommer Djävulen inte heller att erbjuda dig en fylla!

Jag är inte lagisk på något sätt utan jag vet att frälsningen är av nåd. Man kan aldrig förtjäna frälsningen och hur perfekt du än lever, så är det ändå till sist så att det är Jesu blod som renar från synd och inte vad vi gör. Att bli kristen, innebär inte att sluta göra 11 saker och tvingas göra 30 andra. Men livet vi lever, antingen vi är pånyttfödda eller inte, lever vi i en värld som har en fysisk och en andlig dimension. I den andliga dimensionen finns det krafter som vill separera dig från Gud och som vill snärja och binda dig i mörker så att du inte ser vart du går. Det finns krafter som vill skada dig och skapa skadliga begär. Ofta möter jag kristna som har problem med olika saker, man har svagheter i sin karaktär och så frågar man hur man kan leva i seger över sin problem.

En av mina favoritpredikanter säger så här:
Om du inte dricker alkohol, kommer Djävulen inte att erbjuda dig en 37 renat!
Om du inte tittar på porr, kommer han inte att ta dig till ett horhus.
Om du är ärlig med dina pengar, kommer du inte att hamna i en härva av svartjobb.
Om du talar sanning, kommer han inte att fresta dig med en lögn.
Om du bara har ögon för din fru, kommer han inte att erbjuda dig ett vänsterprassel.
Om du endast själavårda människor av samma kön som du själv, kommer du inte att utveckla felaktiga sexuella förbindelser.
Om du inte utövar homosexualitet, kommer han heller inte att fresta dig gå på en gayklubb, etcetera.

Egentligen är det ganska enkelt. Livet har så mycket att erbjuda och Jesus vill ge dig överflöd av liv. Han vill att du skall bubbla av glädje, skaka av framgång och leva ett grymt liv. Han vill verkligen hjälpa dig att vinna. Livet med Jesus är inte ett tråkigt, mediokert liv, där man hela tiden måste spela andra fiolen. Tvärtom, med Jesus kan du äntligen börka leva, bli som ett lejon, fylld med energi, passion och kreativitet.

Men du kan inte dansa med mörkret i två veckor och stå den onde emot den tredje. Det finns ett enkelt sätt att unvika att snubbla, att vandra där det är ljust! Då snubblar du inte. I ljuset växer du med kraft och stabilitet.

Lyssna på 10 minuter av TD Jake, vilken smörjelse. Han sätter verkligen fingret på den ömma punkten.