Site Meter Pastor Tommys Blogg

torsdag 22 april 2010

Vill du bli döpt? Vi döper dig i augusti!

Den som tror och blir döpt skall vara frälst, säger Jesus. Frälst blir man genom att tro, omvända sig, be om förlåtelse och göra Jesus till Herre. Du blir inte frälst genom att döpa dig. Vad Jesus säger är att DEN SOM DÖPER SIG MÅSTE TRO! På Jesu tid fanns det många olika dop. Därför lyfter Jesus fram att du måste tro, om du skall döpa dig. Först tror du och blir frälst, därefter döper du dig som ett tecken på att du lämnat det gamla livet.

Dopet kan jämföras med när Israel gick genom Röda havet, de gick från fångenskapen under Farao, till friheten i det förlovade landet. Men de var tvungna att tro först! Frälsta blev de när de slaktade lammet och i tro strök blodet på dörrposten.
När du döper dig, är det som en begravning, du lämnar ditt gamla liv och när du lyfts upp ur vattnet, uppstår du med Kristus. Du byter rike.

Ett barn på 3 månader kan inte tro, och vi kan enligt Jesus bara döpa de som tror! Många frikyrkobarn har döpts för tidigt, de har inte avgjort sig, orsakerna kan ha varit många. Flera har sedan på ett eller annat sätt för en längre eller kortare tid, lämnat eller prövat tron och tagit ett eget beslut att följa Jesus. Nu tror de och vill döpa sig, men får inte. De är ju döpta genom nedsänkning.

Till dessa och alla andra vänder jag mig nu. Det är ok att döpa sig två gånger om man inte hade en personlig och avgörande tro på Jesus första gången. I augusti planerar vi en dopfestival i Sölvesborg, lördag - söndag, 24 -25 augusti. Om vädret tillåter döper vi på en undanskymd, privat plats utomhus. Hör av dig redan nu om du vill bli döpt, det kommer att bli en fantastisk helg.